Glamping met kinderen in Europa

Glamping met kinderen in Europa

03-7-2017 - Corine

GLAMPING is en blijft enorm populair! En eigenlijk is dat niet zo gek, want zéker met kinderen is het ideaal. Op een camping vinden ze nu eenmaal heel snel vriendjes en vriendinnetjes en als je zelf niet zo’n kampeerder bent, dan is een luxe, compleet ingerichte (safari)tent natuurlijk een heel goed compromis. Alhoewel… dat klinkt alsof je zou inboeten aan comfort, maar dat is zeker niet het geval. De meeste glamping tenten zijn vaak nog luxer en beter uitgerust dan vele vakantiehuisjes. En het is natuurlijk extra luxe dat je ook nog eens middenin de natuur zit!

f792eb73-7be6-496f-9469-bfad87470295.jpgTentocamp op Camping les Ramieres

Veel locaties met een groot domein en campings bieden vaak ook een aantal luxe ingerichte (safari)tenten aan. Deze worden òf zelf verhuurd òf een specialist in deze tenten verhuurt ze. Een van deze specialisten is Tentocamp. Als ex-eigenaar van 2 campings in Zuid-Frankrijk heeft Tentocamp veel ervaring met de verhuur van luxe ingerichte tenten. Hun luxe safaritenten en complete kampeertenten staan op kleinschalige charmecampings in Frankrijk, Italië en Spanje en beschikken over een heerlijk bed, een keuken om binnen of buiten te koken, een echte koelkast, enz. En heb je geen zin om te koken? Dan ga je lekker uit eten!

aa119c54-9612-4b30-ad2b-d6c002d0e014.jpgTentocamp luxe safaritent

De door Tentocamp geselecteerde glamping campings in Frankrijk, Spanje en Italië hebben voldoende mogelijkheden om er lekker op uit te trekken en te genieten van de natuur en cultuur. Iedere camping heeft zijn eigen karakter; er zijn kleine, knusse campings en wat grotere. Bij alle campings vind je gastvrijheid en de Zuid-Europese charme terug. Er is een goed aanbod aan faciliteiten en keurig sanitair. Animatie wordt niet of in beperkte mate aangeboden. Je luxe tent staat op een ruime plaats met zon, schaduw en privacy. Alle campings zijn door Tentocamp persoonlijk gecontroleerd en hebben goede reviews.

9b3945af-939b-4fbf-814e-d704b21bcad2.jpgTentocamp op Camping Louvarel zwemmeer

In de zomervakantie zijn nog enkele tenten beschikbaar, KLIK HIER!

Andere aanbieders van luxe (safari)tenten zijn:
- Tendi; luxe kamperen in een compleet ingerichte lodge tent op mooie, rustige en bijzondere plekjes en campings in Europa!
- Greencamp; verhuur van luxe, volledig ingerichte tenten op 35 charmante en sfeervolle campings in Nederland, Frankrijk en Italië.
- Tentensuite; de zeer luxe ingerichte tent staat klaar voor een bezoek met max. 6p. of max. 4p. Je vindt Tentensuite tenten in de Franse regio's: Limousin, Aquitaine, Midi-Pyrenees, Auvergne en Languedoc Rousillon. 
- Juliette Tentvakanties; vakanties op bijzondere plekken in Nederland en Frankrijk in comfortabel ingerichte tenten van hoogwaardige kwaliteit.

Tips voor een zorgeloze autovakantie met kinderen. Waar moet je aan denken en wat moet je meenemen.
Wil jij met je kinderen op vakantie naar de driehoek Dordogne/Lot-et-Garonne/Lot? Wij hebben een aantal leuke vakantieadresjes voor je bezocht en heerlijke restaurants getest!

Glamping in Zuid-Spanje

26-3-2018 - Corine
Boek eens een andere vakantie in Andalusië: glamping in een super-de-luxe Mongoolse yurt! Fantastisch met kinderen en op een leuk, kindvriendelijke park.