9x met kinderen logeren in de Dordogne/Lot-et-Garonne/Lot

Deel via:
29-5-2018 - Corine

Wil jij met je kinderen op vakantie naar de driehoek Dordogne/Lot-et-Garonne/Lot? Wij hebben een aantal leuke vakantieadresjes voor je bezocht en heerlijke restaurants getest! Dat hebben we onder de vlag van de Flying Dutch Girlzzz Tasty Tour gedaan, een 100% vrouwelijk reiscollectief met smaak (vinden we zelf ;)). Ilse van Vakantiehuisinspiratie, Karen van Boulède en LO.F.T O VILLAGE , Krista van Brockbernd Fotografie en ik (Corine) reizen, bloggen, fotograferen en filmen de mooiste plekjes en de lekkerste restaurantjes. 

Op vrijdag vliegen Ilse, Krista en ik van Rotterdam naar Bergerac met Transavia (vliegt 5x per week, duur: 1,5 uur). Omdat ik zelf in Rotterdam woon, is dat natuurlijk perfect. En omdat de luchthavens van Rotterdam en zeker van Bergerac zo compact zijn, zijn de wachttijden niet lang en kun je overal zo doorlopen. Dus ook ideaal voor een weekendje weg! 

Flying Dutch Girlzzz Tasty Tour oranje eendthe Flying Dutch Girlzzz bij Boulède met op de achtergrond Monflanquin
foto: Brockbernd Fotografie

Eenmaal op Airport Bergerac aangekomen, halen we onze huurauto op (gaat ook al zo snel) en rijden we binnen 40 minuten naar Boulède, het domein van Nederlanders Karen en Rolf waar we t/m maandag een heerlijk verblijf hadden.

Onze gastvrouw, Karen, heeft een Tasty Tour geregeld in de omgeving waar we mogen proeven van de allerlekkerste gerechten. Zelf hebben we daar nog een aantal logeeradresjes aan toegevoegd. Een druk, maar heerlijk programma:

VRIJDAG
16.00u aankomst Bergerac Airport
17.00u aankomst Boulède in Monflanquin
18.00u Chateau Ladausse - wijn proeven en "food pairing" in Monflanquin
20.30u Restaurant Le Caillau in Vire sur Lot

ZATERDAG
07.00u  wandeling rondom Boulède
09.00u  ontbijt bij LO.F.T O VILLAGE
11.00u bezoek La Parenthese-Les Ormes
13.00u lunch La Parenthese-Les Ormes
16.00u bezoek Le Guinot, La Maison aux Volets Bleus en Chartreuse des Moulins
20.30u diner restaurant Bassiviere

ZONDAG
10.00u ontbijt bij Les Merulies
11.30u bezoek Les Marguerites
13.00u lunch La Table de Leo
16.00u bezoek Les Terrasses
20.00u diner restaurant Eleonore

9x LEUK OM MET KINDEREN TE LOGEREN IN DE DORDOGNE/LOT ET GARONNE/LOT

1) BOULEDE in Monflanquin (Lot-et-Garonne)
We komen aan op Boulède waar Karen ons begroet alsof we al jaren vriendinnen zijn! En dat gevoel blijft het hele weekend. Zo grappig hoe sommige dingen zo vanzelfsprekend kunnen gaan... Ook haar man Rolf en twee van hun drie dochters zijn allerhartelijkst. Na een drankje gaan wij naar ons verblijf van dit weekend: huis "La Bouchonniere" (6p).

Boulède is een voormalige ambachtsliedendorpje op 2km van het middeleeuwse bastide dorpje Monflanquin. Rolf en Karen zijn 17 jaar geleden naar Boulède gekomen en hebben dit gehuchtje omgetoverd tot een heerlijke vakantieplek met een buitenruimte van 3 ha en 5 charmante, sfeervolle vakantiehuizen met twee zwembaden. Met recht "homes made with love"! Drie huizen zijn geschikt voor 6 personen, een voor 8 en een voor 10 personen.

Heel fijn is dat je voor de dag van aankomst een welkomstmaaltijd kunt bestellen, zodat je vakantie gelijk van start kan gaan! Verder kun je een keer per week deelnemen aan de table d’hôtes op Boulède en is er speciaal voor Boulède-gasten een "ridder & prinsessen" diner op het prachtige Chateau Ladausse waarbij de  kinderen verkleed mogen komen. Van juni t/m september is er, in principe, iedere zondag een borrel, zodat je de andere gasten ook leert kennen en er is broodservice.

Als we alle drie een kamer hebben uitgekozen, gaan we samen met Karen op weg naar ons eerste Tasty adresje: Chateau Ladausse.

Boulede in de Lot et Garonne, Frankrijk huizen met zwembadBoulède in Monflanquin in de Lot-et-Garonne 

2) CHATEAU LADAUSSE in Monflanquin (Lot-et-Garonne)
Het begint al goed met de enorme oprijlaan naar het kasteel en we zijn onder de indruk van de entree van het kasteel. Dat belooft wat! In de keuken krijgen we het topje van de ijsberg te zien van hoe je de heerlijkste hapjes maakt. Geduldig legt eigenaresse Diane uit wat er allemaal mogelijk is. We genieten met volle teugen van "wintasting & foodpairing". Heerlijke wijnen gecombineerd met bijzondere, smakelijke hapjes in een prachtige omgeving! Want eenmaal uit de keuken, komen we in een oase van groene rust terecht. We hebben geluk met het weer. Het heeft veel geregend, maar nu is het prachtig! 

Eigenaren Eric en Diane Anthonissen zijn culinair bevlogen . Eric, van oorsprong Belgisch, heeft een graad gehaald in oenologie aan de Universiteit van Bordeaux en hij praat dan ook graag over de wijnen die hij schenkt. Diane, van oorsprong Amerikaanse, heeft een culinaire opleiding gevolgd aan Ecole Superieure de Cuisine Française in Parijs, gewerkt bij diverse prestigieuze restaurants en haar eigen bedrijf Paris Cooking Company gehad waar ze als freelance chef-kok werkte. 

In het kasteel kun je deelnemen aan een table d’hôtes en/of een kookworkshop. Met kinderen is het "ridder & prinsessen" diner waarbij de  kinderen verkleed mogen komen, speciaal voor Boulède-gasten, een aanrader! Je kunt overigens ook hier logeren in een van de 5 suites waarvan 1 geschikt voor max. 3p en 4 voor max. 4p of dat je in z'n geheel kunt huren. Het chateau is niet direct een plek waar je je vakantie met jonge kinderen doorbrengt, maar het is wel leuk om bv. een paar dagen te verblijven als je op doorreis bent! Alle kamers zijn inclusief ontbijt, gebruik van het verwarmde zwembad van 9x5m, de bibliotheek en de TV kamer. 

Het tijdschema is wat strak, dus we moeten er vandoor. Op naar het restaurant waar we gaan dineren: Le Caillau.

Chateau Ladausse in de Lot et Garonne, Frankrijk met z'n allenChateau Ladausse in Monflanquin in de Lot-et-Garonne
foto: Brockbernd Fotografie

3) LE CAILLAU in Vire-sur-Lot (Lot)
We komen aan in het pikkedonker met een prachtige, heldere sterrenhemel! Wat mis je dat toch, als je in de Randstad woont... Dit is een bijzondere plek bij een 300 jaar oude wijngaard en heeft een restaurant, cafe en een gite waar je kunt verblijven. Binnen in het restaurant krijgen we ongeveer alle voor-, hoofd- en nagerechten van de kaart op onze tafel. Echt genieten! Je kunt hier van maart t/m oktober 6 dagen pelr week (behalve op dinsdag) terecht en in juli en augustus 7 dagen per week voor een drankje, lunch, afternoon tea of diner. Je kunt terecht in het restaurant binnen, in de warmte van de afgesloten binnenplaats of in de schaduw van de net verbouwde, prachtige open schuur. Wil je zeker weten dat je een plekje hebt, dan is het wel handig om vooraf te reserveren. De keuken bestaat uit verse en zo veel mogelijk lokale ingrediënten. De gerechten wisselen regelmatig en volgens het seizoen.

Leuk is ook het Atelier waar je aardewerk kunt beschilderen. Dat hoef je niet van tevoren te reserveren. Superleuk voor kinderen ook! En wil je hier logeren? Dan is er een super-de-luxe gite voor 4 personen met 2 terrassen en mag je gebruik maken van het verwarmde zwembad, de trampoline, schommels, boomhut en zandbak.

Voldaan gaan we terug naar Boulède waar we al snel in slaap vallen.

Le Caillau in de Lot, Frankrijk heerlijk etenRestaurant Le Caillau in Vire sur Lot in de Lot
foto: Brockbernd Fotografie

4) LO.F.T. O VILLAGE in Monflanquin (Lot-et-Garonne)
Na een heerlijke ochtendwandeling over het terrein van Boulède samen met eigenaresse Karen, gaan we naar Monflanquin om te ontbijten op het terrasje van het appartement LO.F.T. O VILLAGE, eveneens eigendom van Rolf en Karen. Het is geschikt voor 4 personen en gerealiseerd in een oud winkelpand op de hoek van twee typisch Franse straatjes middenin dit charmante, middeleeuwse bastide dorpje, dat tot de "mooiste dorpen van Frankrijk" behoort. Een superplek voor op doorreis of om langere tijd te verblijven, want je mag gratis gebruik maken van de zwembaden en ligbedden van Boulède, dat 2 km verderop ligt. Het appartement heeft een heerlijke keuken en een fijn terrasje aan de voorzijde van het pand. Hier kun je 's morgens in de zon genieten van een ontbijtje dat je zelf maakt of laat bezorgen en 's avonds napraten met een wijntje. Ideaal is ook dat je zo de deur uit loopt naar diverse leuke restaurantjes. 

Krista en Karen blijven hier om alles te fotograferen terwijl ik samen met Ilse naar La Parenthese - Camping les Ormes vertrek.

LO.F.T. O VILLAGE in de Lot et Garonne, Frankrijk

foto: Brockbernd Fotografie

5) LA PARENTHESE- CAMPING LES ORMES in St Etienne de Villereal (Lot-et-Garonne)
Samen met Ilse van Vakantiehuisinspiratie bezoek ik deze ruim opgezette camping. Sinds seizoen 2017 hebben twee gezinnen deze camping/glamping overgenomen; Estelle en Sébastien Auvray met hun dochter Fleur en Géraldine en Alban Trompette met hun kinderen Nolann en Lisa. Allemaal echte kampeerliefhebbers met een groot hart voor de natuur die gezamenlijk hun droom hebben waargemaakt.

Als we iets hebben geleerd tijdens deze trip, is het wel dat alle eigenaren zo enorm bevlogen zijn; ze leggen hun hele ziel en zaligheid in alles wat ze doen en dat voel je! Ook Géraldine verwelkomt ons allerhartelijkst samen met haar hond en met z'n vieren verkennen we het ruime terrein.

In totaal zijn er 51 accommodaties: 7 lodgetenten voor 4-7p, 20 safaritenten voor 4-6p met brocante interieur, 2 "cabanes du lac", huisjes aan het meer, voor 2-4p, 1 romantische "cabane flottante", een drijvend huisje midden op het meer, voor 2p, 3 chalets voor 5p, 1 chalet voor 2 volwassenen en 3 kids en 4 karma glampingtenten voor 4p. Je kunt ook met je eigen tent, caravan of camper komen, want er zijn 93 kampeerplekken waarvan 6 premium met koelkast, gasstel, zonnebedjes picknicktafel en een parasol. De camping is verdeeld in een aantal zones: Zen, Bois (bos), Prairie, Vallée (vallei) en Lac (meer).

Op de camping is werkelijk alles aanwezig: een vismeer, een strandje aan het meer voor een kampvuur, een zwembad met kinderbad, een bus waar je drankjes, ijs en snacks kunt kopen en met een broodjesservice, een pizzeria bij het meer en een restaurant waar ook weleens een (jazz)band speelt.

Rond 13.00u sluiten Karen en Krista bij ons aan om gezamenlijk van een fantastische, uitgebreide lunch te genieten. Ilse en ik moeten helaas net voor het dessert weg, omdat we onze afspraak bij Iris van Le Guinot, La Maison aux Volets Bleus en Chartreuse des Moulins anders niet halen. Over deze locaties maken we een aparte blog!

La Parenthese Les Ormes Flying Dutch GirlzzzHeerlijk lunchmenu bij La Parenthese - Les Ormes in de Lot-et-Garonne
foto: Brockbernd Fotografie

6) BASSIVIERE in St Etienne de Villereal (Lot-et-Garonne)
We dineren bij het restaurant van Bassivière waar we op de een of andere manier al een paar keer voorbijgereden zijn op weg naar de andere locaties. We rijden de oprijlaan op geflankeerd door bomen. Dat voelt al "Barn Chic" zoals eigenaren Laura en Niels Aben hun domein noemen.

Als we het terrein oplopen, kunnen we een glimp opvangen van de loftstyle boutique appartementen; ruime appartementen in een 17e eeuwse boerderij waar authentieke elementen worden gecombineerd met industriële materialen, zoals: glas, staal en beton. Echt prachtig! Ruim, super-de-luxe en met een prachtig uitzicht! Er zijn in totaal 5 appartementen voor 2-5p en je kunt gebruik maken van het gezamenlijke zwembad en voor kinderen is er een supercoole speeltuin in het bos gecreëerd.

Maar goed, we komen hier om te eten ;). We schuiven aan aan een lange tafel met Karen, Rolf, een van hun dochters en twee Franse vrienden. Ook hier krijgen we alles van de kaart voorgeschoteld. Laura staat in de keuken en een van de dochters van Karen en Rolf bedient ons. Zo leuk! Wat je hier geserveerd krijgt, is authentiek, lokaal, eerlijk eten; eenvoudige, elegante fusion om te delen en dat is ook wat we doen. Het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere... En had ik al gezegd hoe alles ook in het restaurant weer klopt qua interieur? Zelfs het toilet is een MUST SEE!

Bassiviere in de Lot et Garonne, Frankrijk restaurantRestaurant van Bassivière in de Lot-et-Garonne

7) LES MERULIES in Rampieux (Dordogne)
Ilse, Krista en ik komen aan bij Les Mérulies en worden heel hartelijk ontvangen door eigenaresse Caroline met een heerlijk, homemade ontbijt onder een 400 jaar oude eik aan een grote, stoere, door eigenaar Niels gemaakte, tafel. We voelen ons meteen welkom! Caroline woont hier met haar man Niels en zoontje Hidde, die even later ook arriveren. Het gezin is hier naartoe gekomen voor meer rust, meer ruimte en natuur. Dat is gelukt! Je kunt hier logeren in Gîte la Fermette (6p), een 16e eeuws huis dat volledig eigenhandig is gerenoveerd met behoud van authentieke details. Vanaf het grote balkon op het zuiden heb je een schitterend uitzicht op de  vallei. Aan de voorzijde van het huis is ook nog een terras waar je lekker in de schaduw kunt zitten. 

Te leuk is de grote Tipi waarin je kunt overnachten. Niet zomaar een tipi; het interieur van "Tipi la Butte" is stoer, gecombineerd met lichte kleuren en brocante decoratie. Er is een keuken, terras, boomhut en privé-sanitair. Voor gezamenlijk gebruik is er een heerlijk zwembad. Bij aankomst op zaterdag kun je genieten van een vegetarische en biologische maaltijd en op donderdagavond is er, bij interesse, een pizza-avond.

Les Merulies Gite La Fermette in de Dordogne, FrankrijkLes Mérulies - Gîte la Fermette (6p) in de Dordogne

8) LES MARGUERITES in Bouillac (Dordogne)
Terwijl Ilse nog bij Les Mérulies blijft, breng ik Krista naar Les Marguerites waar ze een fotoshoot gaat doen voor Maison en France. Het huis van eigenaresse Mariëlle Spee, dat gefotografeerd gaat worden, is niet te huur, maar wel de naastgelegen gite: Suite de Campagne.

Wil je even helemaal ontstressen met je eigen gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres! De gite voor 2-4p is omgetoverd tot een plek waar je je al snel thuis voelt. Op de begane grond is een heerlijk tweepersoonsbed en er is tevens een keuken en badkamer. Boven is een extra slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. In de tuin vol geurende lavendel en salie is ook een buitenjacuzzi voor een spa-ervaring in de buitenlucht! Ontbijt, lunch, diner... Mariëlle kan het allemaal verzorgen als je wilt. Bovendien is zij professioneel masseuse en schoonheidsspecialiste met een salon aan huis. Je komt als herboren terug ;). 

In m'n eentje rijd ik weer terug naar Les Mérulies. Ik voel me een echte "Flying Dutch Girl"; vrij, op ontdekkingstocht en genietend van de prachtige omgeving. Ik bekijk de accommodaties op het ruime terrein van Les Mérulies met uitzicht op de vallei en bedenk me hoe het zou zijn als ik zelf een leven zou opbouwen in Frankrijk. Zou ik dat kunnen?

Ilse en ik gaan door naar het lunchadres van die dag: La Table de Léo in Saint-Avit-Senieur (Dordogne). Daar ontmoeten we Karen, Krista en Mariëlle weer. Het restaurant ziet er super eenvoudig uit, maar het eten is fantastisch! Zowel qua uiterlijk als qua smaak. Het heeft niet voor niets een bib gourmand!

Door het lange tafelen zijn we weer wat laat voor het volgende logeeradresje: Les Terrasses. 

Les Marguerites in de Dordogne, Frankrijk assorti
foto: Brockbernd Fotografie

9) LES TERRASSES in Dévillac (Lot-et-Garonne)
We worden opgewacht door eigenaren Jeske Tuerlings en Vincent Dumoulin met thee en chocoladetaart... Bij mij kan dat er nog wel in. De andere dames laten de taart even voor wat 'ie is. Het huis is vrij nieuw; in 2011 lieten Jeske en Vincent dit bouwen in de vorm van een tabaksschuur waarvan er in de omgeving nog veel te vinden zijn. Je kunt hier met 8 personen verblijven. Ideaal voor met twee gezinnen of een familie! De naam “les terasses” komt overigens niet uit de lucht vallen; rondom het huis vind je overal terrassen, zodat je altijd kunt kiezen voor zon of schaduw. Aan het terras grenst het verwarmde zwembad van 5x10m.  De privétuin met grote trampoline, kinderspeelhuisje en pingpongtafel is 3200 m2 en omzoomd door oude eikenbomen. Tussendoor zie je vanuit de hangmat "Chateau Biron" liggen. 

Les Terrasses in de Dordogne, Frankrijk assortifoto: Brockbernd Fotografie

In de avond maken we ons op voor Restaurant Eleonore dat onderdeel uitmaakt van Hotel Edward 1ier in het mooie plaatsje Monpazier (Dordogne). De Nederlandse eigenares, Marije Capelle, verwelkomt ons in het mooie kasteeltje en begeleidt ons door het hotel naar het knusse restaurant. Voordat we plaatsnemen op het bijbehorende terras, mogen we, letterlijk, even een kijkje nemen in de keuken! Gwenaël Gauthier, de Franse chef-kok, is klassiek geschoold, maar vindt ook de presentatie van de gerechten belangrijk. Je merkt wel dat hij bij diverse gerenommeerde restaurants heeft gewerkt. We laten de koks snel weer hun werk doen om vervolgens een hele avond van hun kookkunsten te genieten. Niet direct een restaurant waar je met kinderen naartoe gaat, dus even oppas regelen!

Restaurant Eleonore in de Dordogne, Frankrijk assortifoto: Brockbernd Fotografie

Na een ontbijt, een tour over het terrein van  Boulède en een kleine fotoshoot met het Flying Dutch Girlzzz team, vliegen Ilse en ik weer terug naar Rotterdam. Krista heeft nog wat fotoshoots bij verschillende huizen in deze omgeving en gaat hier ook vakantie vieren met haar gezin. Wat een mooi weekend was het! Als het aan ons ligt, gaan we binnenkort weer een FDGT Tour doen ;). We keep you posted!

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!