Drie leuke kinderactiviteiten die je kan doen in Seoul

Deel via:
12-4-2024 - Corine

Het schiereiland Zuid-Korea en voornamelijk het stadscentrum en de hoofdstad Seoul krijgen steeds meer aandacht voor culturele reisbestemmingen. En dat is nog niet eens zo heel vreemd; het land en de hoofdstad zijn rijk aan cultuur en worden ook vaak omschreven als ‘een mix tussen het heden en het verleden’. Seoul is de plek waar moderne technologieën en historische monumenten elkaar kruisen, dus het is het echt waard om de stad een bezoekje te brengen met het gezin. Deze dynamische hoofdstad biedt daarnaast ook talloze activiteiten die je kan doen met kinderen. In deze blog geven we je vier tips voor leuke kinderactiviteiten die je kan doen in Seoel!

Bekijk vele dieren in de Seoul Zoo

Niets is leuker met kinderen dan een bezoekje brengen aan een dierentuin en ook Seoul is in bezit van een mooie dierentuin! De grote dierentuin Seoul Zoo is gelegen in het Seoul Grand Park en de entree kost maar een paar euro. Voor kinderen onder de vijf jaar is het zelfs gratis! De dierentuin heeft meer dan 3000 dieren van 330 soorten, waaronder de bekende Afrikaanse dieren (olifanten, giraffen en zelfs leeuwen). Let erop dat de dierentuin erg heuvelachtig is, dus je zult veel moeten lopen. Draag comfortabele wandelschoenen en smeer jezelf en je kinderen goed in met zonnebrand. Wij raden een ritje met de kabelbaan aan, want zo kun je gemakkelijk de dierentuin verkennen. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht!

Leef je uit in de Lotte World pretpark

In Seoul zijn er verschillende pretparken die echt aanraders zijn voor het gezin, maar het leukste pretpark (en een van de grootste) is Lotte World.  Het pretpark zelf is te vinden in een winkelcentrum en lijkt heel erg op de Disney-themaparken. Het leuke aan dit park is dat er veel attracties zijn die binnen zijn, dus ook op een regenachtige dag kun je een bezoekje brengen. Daarnaast zijn er talloze dingen om te doen, dus je kinderen kunnen zich gemakkelijk vermaken. Er zijn ook attracties buiten, dus vergeet niet om je kinderen goed in te smeren tegen de zon. De beste zonnebrand gezicht kun je zelfs ook nog eens halen in het winkelcentrum: deze is namelijk rijk aan skincare winkels!

Ga een rondje fietsen langs de Han River

Misschien wel echt iets Nederlands, maar het zou een gemiste kans zijn als je niet een rondje gaat fietsen langs de Han rivier, die de stad scheidt in twee delen. Je kunt gemakkelijk de rivier bezoeken door bij metrostation Yeoinaru uit te stappen. In de buurt zit namelijk een park waar je allerlei fietsen kan huren, onder andere kinderfietsen. Zeker met mooi weer is dit een leuk uitje! Bovendien kun je na de fietstocht ook lekker wat drinken of een hapje eten bij een van de convenience stores (kleine supermarkten).  Wat dacht je bijvoorbeeld van een bak ramen, tteokbokki of een lekker ijsje?Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!
Op zoek naar een kleinschalig paradijsje in de Aude in Zuid-Frankrijk? Dan ben je bij Domaine des Agnelles aan het juiste adres! Lees het interview met eigenaren Tim en Véronique.