Tips voor de juiste zonbescherming voor kinderen op vakantie

Deel via:
11-4-2024 - Corine

Ben je van plan om met je kinderen naar een zonnige bestemming te gaan? Dan is een goede voorbereiding belangrijk, vooral als het gaat om het beschermen van hun huid. Kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor de schadelijke effecten van de zon. Gelukkig is er tegenwoordig veel informatie beschikbaar over hoe je je kinderen daar het beste tegen kunt beschermen. In deze blog vind je alles wat je moet weten over zonbescherming.

Waarom is zonnebrandcrème zo belangrijk?

Voor het beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling, is het verstandig om gebruik te maken van zonnebrandcrème. Bescherm je de huid van je kind niet met zonnebrandcrème dan kan dit leiden tot verbranding van de huid en het verhoogt de risico op huidkanker. Dit kan makkelijk voorkomen worden door heel simpel de juiste zonnebrandcrème te smeren. Omdat zonnebrandcrème vaak vrij prijzig is, is het verstandig om voor je vakantie gebruik te maken van een aanbieding voor zonnebrand.

De juiste zonnebrandcrème kiezen

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrèmes beschikbaar. Waar moet je op letten wanneer je er een uitkiest voor je kind?

Allereerst kies je een zonnebrandcrème met een hoge SPF, wat staat voor 'sun protection factor', die de huid beschermt tegen UVB-straling. Kies een zonnebrandcrème met minstens factor 30. Heeft je kind een lichte huidtype, kies dan voor een hogere factor.

Daarnaast is het belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen met een breed spectrum, zodat deze bescherming biedt tegen zowel UVB- als UVA-straling. Bij kinderen is het ook erg belangrijk om te kiezen voor een waterbestendige zonnebrandcrème, vooral wanneer er veel gezwommen wordt. Als je kind last heeft van een gevoelige huid, houd hier dan ook rekening mee bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème, koop bijvoorbeeld een hypoallergene crème, speciaal voor de gevoelige huid. Na een dag doorgebracht te hebben in de zon is het ook fijn om gebruik te maken van after sun lotion na het badderen of douchen. 

Wat is de juiste manier van zonnebrandcrème aanbrengen

Wanneer je de juiste zonnebrandcrème hebt uitgekozen, ben je er nog niet, het is namelijk ook belangrijk om het op de juiste manier aan te brengen. Hoe doe je dit het beste? 

•   Zorg dat je voldoende zonnebrandcrème aanbrengt, zorg voor een dikke laag. Daarnaast moet de crème gelijkmatig verdeeld worden. Vergeet ook de handen, voeten en oren niet!

•   Eenmaal per dag zonnebrandcrème smeren is niet voldoende. Zorg dat je regelmatig opnieuw smeert. Houd om de twee uur aan en smeer nog vaker wanneer je kind veel tijd doorbrengt in het water.

•   Na het insmeren is het goed om de crème een aantal minuten te laten intrekken. Zo weet je zeker dat deze voldoende bescherming biedt.

Andere maatregelen om je kind te beschermen tegen de zon

Naast voldoende smeren met de juiste zonnebrandcrème zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om je kind te beschermen: 

•   Maak gebruik van (zwem)kleding met UV-bescherming.

•   Zorg voor extra bescherming tegen de zon door middel van een hoofddeksel zoals een petje of zonnehoed.

•   Maak gebruik van schaduwplekken, vooral op het heetste moment van de dag.

•   Leer kinderen zelf ook te smeren met zonnebrandcrème en maak ze bewust van de schadelijke effecten van de zon.

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!
Op zoek naar een kleinschalig paradijsje in de Aude in Zuid-Frankrijk? Dan ben je bij Domaine des Agnelles aan het juiste adres! Lees het interview met eigenaren Tim en Véronique.