5 tips voor een citytrip met kinderen naar Valencia

Deel via:
31-1-2018 - Corine

Op zoek naar een citytrip met de kinderen? Neem dan zeker Valencia in overweging! Deze op twee na grootste Spaanse stad biedt een combinatie van cultuur, gastronomie én een heerlijk strand en is bovendien superkindvriendelijk. Wij geven je 5 leuke tips.

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias vanaf het water
Kids vinden sightseeing niet altijd even leuk, maar gelukkig liggen in Valencia de bezienswaardigheden dicht bij elkaar, dus hoeven het geen urenlange wandeltochten te worden. Eén van de highlights in Valencia die niet overgeslagen mag worden, is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze ‘stad’ huist zes moderne gebouwen, zoals een Operagebouw, wetenschapsmuseum en een aquarium. Rondom de gebouwen zijn waterbassins aangelegd wat een mooi optisch effect geeft. Erg leuk voor de kinderen is dat zij het water op kunnen in een ‘glazen’ kano, opblaasballen en met waterfietsen. 

Stedentrip Valencia opblaasballen bij Ciudad de las Artes y las CienciasOpblaasballen bij Ciudad de las Artes y las Ciencias 

2. Fietsen door het Turia park
Om het noordelijke deel van het centrum meanderde voorheen de Turia rivier. Door overstromingen is besloten de rivier om te leiden en deels droog te leggen en dat is een goed idee geweest! Tegenwoordig kun je in het 9-kilometer lange park wandelen, picknicken en sporten. Het is ook superleuk om met de kinderen in het Turia park te fietsen. Er zijn fietspaden aangelegd en het park loopt van de dierentuin van Valencia tot de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Fietsen in Valencia is sowieso een aanrader met de kids. Onderweg kunnen jullie stoppen bij het levensgrote Gulliver klimrek of een balletje slaan op de (gratis) minigolfbaan.

Stedentrip Valencia fietsen door het Turia parkFietsen door het Turia Park

3. Eten in de wijk Ruzafa
Uit eten met kinderen in Spanje kan soms lastig zijn vanwege het Spaanse eetschema. Uitgebreid en lang lunchen en laat dineren is niet iets wat de meeste kids kennen. Uiteraard kun je in het centrum van Valencia altijd wel terecht voor een hapje en drankje, maar de kans is groot dat je dan niet tussen de locals zit. Voor kans op een plek tussen de locals, is het een idee om naar de wijk Ruzafa (grenzend aan het centrum) te gaan. Heel veel leuke spots om te eten en te drinken. De meeste restaurants gaan hier ook pas rond 20.00/20.30 uur open, maar er zijn uitzonderingen... Bij La Finestra (tikkeltje alternatief) kun je al vanaf een uur of 18.00 terecht voor mini pizza’s, een leuke aanrader voor met kinderen. Ook bij 100 Montaditos (vertaald: 100 broodjes) kun je elk moment van de dag terecht. Kids kunnen uit honderd  mini broodjes kiezen, elk met een andere topping en... er zijn ook zoete varianten met Oreo’s, het is tenslotte vakantie ;)

4. Waterpret!
Valencia is niet alleen een stedentripbestemming, je kunt hier ook goed in de zomervakantie vertoeven. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in juli en augustus hoog kunnen oplopen... Goed om te weten, is dat er rondom Valencia verschillende waterparken te vinden zijn, zoals Aquarama (een uurtje ten noorden van Valencia met de auto). Uiteraard kan een duik in de Valenciaanse zee ook niet ontbreken. Op het strand zijn verschillende activiteiten te boeken, zoals de bananenboot en flyboarden. Vinden jullie het leuk om ook wat van de natuur van Valencia te zien? Dan is het bergdorpje Montanejos (vijf kwartier ten noordwesten van Valencia met de auto) een aanrader. Hier vind je namelijk Fuentes de los Baños, warmwaterbronnen tussen de bergen. Glashelder water en... een hoop nieuwsgierige visjes die je hierdoor kunt zien!

Stedentrip Valencia, Spanje bergdorpje Montanejos warmwaterbronnen Fuentes de los Baños Warmwaterbronnen tussen de bergen bij Montanejos 

5. Sportief Valencia met jouw kleine Ronaldo (of Messi)
Is jouw zoon of dochter helemaal gek van voetbal? Ronaldo of Messi in Valencia spotten is een kleine kans, maar wél kunnen jullie het sterrenvoetbal van Valencia aanschouwen. Valencia heeft twee voetbalclubs: FC Valencia en Levante UD, die beiden in een eigen stadion spelen. Jullie kunnen kiezen voor een stadiontour, door de catacombe wandelen en de kleedruimtes bekijken waar alle grote voetbalsterren zijn geweest. Of met een geluk heeft FC Valencia of Levante UD een thuiswedstrijd waar jullie heen kunnen. De prijzen voor kaarten lopen uiteen: van €15 tot €60 voor het goedkoopste kaartje! Hebben jullie kaarten voor een avondwedstrijd? Pak het dan aan zoals de Spanjaarden. De eerste helft van de wedstrijd smullen jullie van de zonnebloempitjes, in het kwartiertje rust toveren jullie thuisgemaakte (of afgehaalde) broodjes in aluminiumfolie uit je tas en voor de tweede helft is er een snoepzakje voor de kids. Niet vergeten te juichen voor Valencia!

OVERNACHTEN IN VALENCIA
Je kunt ervoor kiezen om een weekend naar Valencia te gaan en echt in de stad te overnachten, maar een bezoek aan Valencia kan ook onderdeel zijn van een langere vakantie. Dan is het wellicht een idee om in de omgeving van de stad vertoeven, in de gelijknamige provincie Valencia.

Wij tippen de volgende adresjes:

IN DE STAD VALENCIA
- City Garden B&B in de trendy wijk Ruzafa op een steenworp afstand van vele hotspots van Valencia. Je kunt kiezen uit een 2p kamer of suite voor max. 4p. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De B&B heeft een ruim terras waar je kunt ontbijten en relaxen. En is het wat frisser dan kan je ook in de Lounge plaatsnemen om te chillen of een boek te lezen.

- Appartement Barracart in het centrum van de historische, maritieme wijk, Cabanyal-Canyamelar, dichtbij de haven, op slechts 5 minuten van het strand en niet ver van het centrum. De appartementen hebben een eigen kitchenette en badkamer en kunnen incl. ontbijt geboekt worden. Twee appartementen zijn geschikt voor max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 16 jaar.

- B&B Zalamera in het oude centrum, een hippe B&B met 6 kamers en huiselijke sfeer midden in het centrum van Valencia. Het interieur is helemaal van nu en combineert art deco-elementen, natuurlijke materialen en planten. Je voelt je snel thuis in deze stijlvolle B&B. Er is gratis WiFi, een gezellige bar met boeken en tijdschriften en een heerlijk zonneterras. Je kunt verschillende typen kamers voor je gezin combineren.

HOLASPAIN in Valencia, Spanje ZALAMERA B&B buitenB&B Zalamera in het oude centrum van Valencia

IN DE PROVINCIE VALENCIA
Casita Travel heeft een aantal zeer kindvriendelijke vakantiehuizen in Javea aan de Costa Blanca op een uurtje rijden van Valencia. En heb je geen zin om zelf te rijden, dan kun je ook met de trein. Wel zo relaxt! Het is ook leuk om vanaf je vakantieadresje 1 nachtje naar Valencia te gaan. Up to you ;)

- Villa Bella Javea is een kindvriendelijke villa in Javea voor 8 personen met privé zwembad en glijbaan en voetbalveldje aan de Costa Blanca. 

Casa Javea Sol is een fijn vakantiehuis voor max. 6 personen met privé zwembad en ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Appartement Sanne voor max. 6 personen ligt op loopafstand van het strand en heeft een gezamenlijk zwembad met apart kinderbad.

Casita Travel aan de Costa Blanca, Spanje Villa Bella JaveaVilla Bella Javea aan de Costa Blanca, Spanje

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!