Autovakantie met kinderen: wat neem je mee om de rit prettig te laten verlopen?

Deel via:
19-6-2018 - Corine

Blog Autovakantie

Als je een autovakantie met kinderen gaat maken, zijn er ontzettend veel zaken waar je vooraf aan moet denken. Je moet van alles meenemen én organiseren. Zo moet je natuurlijk de koffers inpakken, maar ook zorgen dat je tijdens de reis allerlei spullen bij de hand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei praktische zaken, maar ook aan de broodnodige entertainment om verveling tegen te gaan. De kans is namelijk niet erg groot dat de kinderen de hele reis lief zullen slapen, zoals elke ouder weet. 

Om het inpakken wat makkelijker te maken, kunnen wij het je in ieder geval aanraden om een vakantieplek te kiezen waar kinderbenodigdheden die veel ruimte in beslag nemen al aanwezig zijn, zoals: een kinderstoel, -bedje en -badje. De meeste locaties op 30pluskids beschikken daar wel over, maar check het voor de zekerheid vantevoren! Houd je van kamperen, maar heb je geen zin in al dat gesleep? Dan is een glamping een goed idee! En het bespaart je natuurlijk een hoop gesleep met je eigen tentje of caravan. Een overnachting onderweg is bij een langere reis ook een goed idee!

Kun je wel wat tips gebruiken over wat mee te nemen om een autovakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen? Lees dan snel verder. 


Praktische zaken die je mee moet nemen
Nadat de koffers zijn gepakt, is het slim om praktische zaken voor onderweg op een plek in de auto te leggen waar je tijdens de rit makkelijk bij kunt. Denk aan: vochtige doekjes, wc-papier, flesjes water, wat versnaperingen, plastic zakjes en andere verzorgingsproducten voor de kinderen, zoals: luiers en een EHBO-doosje. Daarnaast is het handig om eventueel wat schone en/of luchtigere kleding voor de kinderen bij de hand te hebben. Heeft je kind last van wagenziekte? Bereid je dan extra goed voor met tips van Ouders van Nu


Zorgen voor vermaak tijdens de autorit 
Naast praktische zaken die je mee moet nemen tijdens een autovakantie, is het ook belangrijk om de kinderen te blijven vermaken. Neem dan bijvoorbeeld een mp3-speler, (kleur)boekjes, een spelcomputertje, speelgoed en knuffels of andere spelletjes mee. Ook een draagbare dvd-speler kan goed zijn voor een paar uurtjes vermaak. En probeer ook eens creatief te zijn door verhalen te vertellen of zelf spelletjes te verzinnen, zoals het tellen van een bepaalde kleur auto of ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Daarnaast is het zowel voor de chauffeur als voor de kinderen fijn om regelmatig even te stoppen en de benen te strekken. Laat de kinderen vooral even uitrazen, zodat ze het daarna weer eventjes volhouden om stil te zitten in de auto. 

Veilig op vakantie! 
Uiteraard staat veiligheid voorop tijdens een autovakantie. Zoek vantevoren uit wat verplicht is om in je auto te hebben. In Frankrijk bv. is een gevarendriehoek, veiligheidshesje en alcoholtest verplicht. Een verbanddoos en brandblusser zijn handig. Zorg er ook voor dat de auto uitgebreid gecheckt is voor de vakantie en sluit een goede autoverzekering af. Denk bijvoorbeeld aan  autoverzekering vergelijken, dat kan op verschillende websites. Het is zeker aan te raden om je hier eens in te verdiepen, zodat je zorgeloos op autovakantie kunt met de kinderen. Heb je wel een aanvullende verzekering voor pechhulp in het buitenland bijvoorbeeld? Hoe moet je handelen als je schade hebt en wat krijg je dan precies vergoed? Zaken die handig zijn om vooraf te weten. Zo sta je tijdens het pechmoment niet met de handen in het haar. Fijn voor jou en voor je kinderen. Want… papa en mama weten en kunnen alles. Toch?

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!