Met je kinderen naar de Auvergne - interview met de eigenaren van Domaine Bonneblond

Deel via:
17-6-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Willem en Helen van Domaine Bonneblond in de Auvergne in Frankrijk.

Domaine Bonneblond in Saint-Desire collageDomaine Bonneblond in de Auvergne, Frankrijk

1. Hoe is het om al zo lang in Frankrijk te wonen en te werken?

Toen we 14 jaar geleden naar Frankrijk verhuisden hadden we nog helemaal geen ervaring in de toeristische sector; we maakten een sprong in het diepe. Als we nu achterom kijken, is het alsof we net in onze eigen aflevering van 'Ik Vertrek' hebben gezeten. We kunnen er wel een boek over schrijven. De eerste paar jaar hebben we rondgezworven van plek naar plek om onze ervaring te verbreden en hebben we alles aangepakt om in Frankrijk te kunnen werken, wonen maar vooral te genieten. 


Uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes in elkaar en werden we 7 jaar geleden beheerder van deze prachtige plek, in, bijna, het geografische middelpunt van Frankrijk. Toen we de oprijlaan opreden, om op sollicitatiegesprek te gaan, was het hartje winter. Er waren geen blaadjes aan de bomen, het was koud en mistig... maar toch waren we meteen betoverd. Als het mooi is in de winter, hoe fantastisch ziet het er dan uit in de lente en zomer?!


Frankrijk is ons thuis en we genieten iedere dag nog steeds van de omgeving en kijken altijd halsreikend uit naar de opening van het seizoen. 

Bonneblond in Saint-Desire, Frankrijk kinderen in het meerDomaine Bonneblond in de Auvergne, Frankrijk - spelen in het meer

2. Waarom is een vakantie op Domaine Bonneblond zo leuk voor gezinnen?

Domaine Bonneblond ligt werkelijk in de 'middle of nowhere' op een landgoed van 69 hectare waarvan het kloppende hart, de verblijfsaccommodaties, in het midden ligt. Overal waar je kijkt, zie je landerijen met iedere keer weer afwisselende gewassen. Het kleinschalige en gemoedelijke karakter zorgt ervoor dat zowel jong als oud zich er snel thuis voelt. De diversiteit van accommodaties maakt dat veel gezinnen jaar na jaar terugkomen om iedere keer weer een andere accommodatie uit te proberen. Van camping tot glamping, van studio tot een stoer boomhuis of B&B; iedereen kan bij ons terecht of het nu voor één nachtje is of voor twee weken of langer! Alle accommodaties hebben privé sanitair sinds vorig jaar i.v.m. Covid, dus een eigen douche en toilet.

Om af te koelen hebben we een zwembad en een groot zwemmeer en als het warm is gaan we met de paarden het meer in en dan mogen de kinderen op de rug van ons grote trekpaard zitten en van zijn rug het meer in springen.

Iedere avond kun je gezellig aanschuiven bij de table d’hôte, want we koken iedere avond voor onze gasten en twee keer in de week bakken we verse pizza's die je zelf mag beleggen met wat jij lekker vind. Via de campingapp kun je je broodbestelling doorgeven, die de volgende ochtend klaar hangt bij de receptie. Het is ook mogelijk om een heerlijke ontbijtmand te bestellen.


Een keer in de week gaan we naar de kartbaan om lekker te scheuren en bij de ezelboerderij kun je een ezeltocht maken met de kinderen op de rug van de ezel en de ouders lopen ernaast.

Op de camping staat een speeltoestel met glijbaan, een trampoline en een reuzeschommel en reuzewip, maar we hebben ook een tafeltennistafel, tafelvoetbalspel, een podium voor voordrachten en gezelschapsspelletjes!


We zijn het hele jaar open, dus gezinnen met jonge kinderen die nog niet leerplichtig zijn, kunnen in het voor- en najaar heerlijk profiteren voordelige tarieven én prettige temperaturen.

Domaine  Bonneblond collage omgevingActiviteiten in de omgeving van Domaine Bonneblond

3. Wat zijn jullie "geheime tips" in de omgeving?

Eigenlijk hoef je het terrein niet af om je te vermaken, want er is zoveel te beleven, te doen en te ontdekken... Maar uiteraard hebben we enkele pareltjes in de omgeving gevonden die we graag 'verklappen'. 

- 25 minuten vanaf Bonneblond vind je Les Pierres Jaumâtres, enorme zwerfkeien in een open plek in het bos met een magnifiek uitzicht! Beneden aan de voet van de heuvel is een restaurant met een goede kaart en met een boomklimparcours, minigolf, trampoline en lasergame.

- Op Domaine de la Ganne, een soort kinderboerderij, kun je dieren knuffelen, aaien én bewonderen. Iets verder weg kun je de attractieparken: Le Pal, Vulcania en Paleopolis vinden. Bij het Lac de Sidiailles kun je waterfietsen, kanoën, zwemmen én in bomen klimmen.


- Je kunt ook de omgeving lekker actief verkennen; we organiseren met twee andere collega's een avontuurlijke familie-fietsvakantie. Lekker actief erop uit, onderweg lossen de kinderen de Quest op met behulp van de items in de magische avonturenrugtas. 

Wil je hier ook vakantie vieren met je gezin? Willem en Helen van Domaine Bonneblond ontvangen je graag!

Met je kinderen op vakantie naar Sicilië? Eigenaren van opSicilië, Laura en Martijn, geven 9 superleuke tips voor uitjes in West-Sicilië.
Interview met Hans en Yasmin van Petite Vallée in de Dordogne in Frankrijk over o.a. waarom ze hier wonen en werken en de leuke activiteiten op en rondom hun domein.
Interview met Michael en Fijtje van Tenuta Il Castelletto in Piemonte in Italië over o.a. hun prachtige plek bij het stadje Nizza Monferrato en leuke tips in de omgeving.