Familie fietsvakantie in de Allier

Deel via:

Familie fietsvakantie in de Allier HIGHLIGHTS

Frankrijk
  • Individuele fiets- en/of wandelrondreis van 7 dagen met het gezin
  • Geschikt voor kinderen t/m 14 jaar
  • Volpension
  • Overnachten op 3 verschillende adressen in de Allier
  • Spannende opdrachten voor kinderen
  • Leuke fiets- en wandelroutes
  • Heerlijk eten
  • Kindvriendelijke accommodaties
Familie fietsvakantie in de Allier

Reisduur: 7 dagen

Prijs: €695 per vw/€300 per kind

Highlights:

O.a. overnachten op 3 verschillende adressen, spannende opdrachten voor kinderen en leuke fiets- en wandelroutes

Beschrijving:

Heuveltje op, heuveltje af, met het hele gezin samen genieten van de natuur. Picknicken terwijl de benen boven een riviertje bungelen. Aan het eind van de dag staat je een hartelijk ontvangst, een goed verzorgde maaltijd en een fijn opgemaakt bed te wachten, in een kindvriendelijke omgeving.

Op de fiets of wandelend ga je (lekker zonder bagage) van de ene Nederlandstalige accommodatie naar de andere. Klinkt goed nietwaar? Het is allemaal mogelijk in het midden van Frankrijk! Tijdens de rondreis vermaken de kids zich met de spannende opdrachten uit de magische avonturenrugzak.

Aan het eind van de rondreis zijn alle “mysteries” opgelost, is de ‘Queeste’ (zoektocht) volbracht en kan de hele familie terugkijken op een unieke, bijzondere gezinsvakantie.

VOORBEELD RONDREIS:

Dag 1: De rondreis start bij één van de drie locaties.
In de reisbescheiden die jullie ontvangen staat de volgorde van de accommodatie waar jullie zullen overnachten. Jullie reizen op eigen gelegenheid naar La Cour d’Enchère in Saint-Palais. Hier worden jullie vanaf 16.00 uur welkom geheten met een drankje en in de avond een driegangenmenu. De komende dagen staan in het teken van lekker fietsen, wandelen, ontspannen en het oplossen van de Queeste die in de avonturenrugzak zit.

Alle tochten gaan door een glooiend landschap met prachtige vergezichten. Het klimaat is heel aangenaam en van massatoerisme is hier geen enkele sprake, soms lijkt het zelfs alsof de tijd stil is blijven staan. De fietsroutes zijn circa 27 kilometer, de wandelroutes tussen de 5 en 12 km. Langere fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar.

Dag 2: Saint-Palais- Saint-Désiré (27 km)
Na een goed ontbijt en het lunchpakket te hebben samengesteld, is het tijd
voor de eerste fietstocht. Op naar het eerste overnachtingsadres: Domaine Bonneblond.
Vergeet de magische avonturenrugzak niet mee te nemen, want die hebben jullie nodig om de ‘Queest’ te kunnen volbrengen!

Jullie maken vandaag kennis met het speelse heuvelachtige landschap van de Allier maar jullie fietsen ook de grens over naar het departement Cher. Jullie worden aan het eind van de dag van harte welkom geheten op Domaine Bonneblond door Helen en Willem. Zij horen heel graag de belevenissen van jullie eerste fietstocht. En jullie bagage? Die staat al klaar in jullie verblijf, hoe fijn is dat?

Dag 3: Saint-Désiré
Vandaag mag alles en niets moet. Geniet van een rustdag of maak een kleine uitgestippelde wandeling in de buurt. Help mee met het verzorgen van de kleine boerderijdieren, beleef de speurtocht of plons in het zwembad of zwemmeer. Een uitdagend partijtje klompengolf, ping-pongen of jeu de boulen... Waarschijnlijk komen jullie tijd te kort!

Dag 4: Saint-Désiré-Audes
Na een smakelijk ontbijt en met het lunchpakket in je rugzak, stappen jullie weer op de fiets naar het volgende adres: Le Chant-Hibou ( het lied van de uil).
De fietsroute gaat via het dorp Saint-Désiré met zijn mooie kerk daterend uit de 12e eeuw. Neem ook een kijkje achter de kerk. Een paar kilometer verderop kunnen jullie, bij helder weer, wel honderd kilometer ver kijken! Je kunt de Puy de Dome zien liggen! Dit is een prachtige plek om even iets te drinken en een opdracht uit de avonturenrugzak op te lossen. Deze plek is magisch maar we gaan natuurlijk nog niet alles al verklappen!

Na de pauze trappen jullie weer verder door, onderweg plekjes genoeg om te picknicken. Vandaag moet je misschien ook een stukje van de fiets afstappen om een andere bijzondere plek te beleven! Jullie zijn bijna bij Irene en Ton op Le Chant-Hibou aangekomen waar een heerlijk fris welkomstdrankje op jullie staat te wachten.

Dag 5: Audes
Een wandeling naar het canal de Berry, om daar in het museum zélf sluizen te bedienen en bootjes te besturen? Of met de hele familie een tochtje maken in een elektrische boot of waterfiets? Of je blijft gewoon lekker op le Chant-Hibou waar kinderen zich nooit vervelen. Er is namelijk van alles: de speeltuin met schommels, glijbanen, klimmuurtje, zandbak, pingpongtafel, voetbalveldje, speelhuisje én ….een geheime hut. Elke ochtend gaan we al onze dieren wakker maken, voeren en aaien. Omdat we schapen, konijnen, kippen, poezen, eenden, varkens en een geit hebben is dat veel werk. Maar gelukkig krijgen we altijd hulp van de kinderen die op le Chant-hibou logeren!

En elk kind mag samen met boer Ton een ritje op onze oude rode tractor maken. Zélf op de bestuurdersstoel zitten en zelf sturen, is voor veel kinderen een onvergetelijke sensatie.

Dag 6 : Audes- Saint-Palais
Vandaag de laatste etappe van jullie fiets- en wandelrondreis. Jullie verlaten het dorpje Audes via een afdaling op een bochtig klein weggetje, zo kenmerkend voor deze streek. Kijk als je in het dorpje les Maisons bent aangekomen nog eens achterom, dan zie je Audes in de verte liggen.

Je fietst langs het meertje van Courçais, misschien even tijd voor een picknick aan het water? Er staan picknicktafels! Als je in het dorpje les Pruges bent, kom je al aardig in de buurt van jullie volgende bestemming, bij de afslag naar Cour d’Enchere. Waar de weg een bocht naar links maakt ga je rechtsaf het erf van Ellen en Ron op op La Cour d’Enchère, waar je lekker in de schaduw kunt genieten van de prachtige omgeving en de gastvrijheid van Ellen en Ron én is de Queest is volbracht!

Dag 7 :
Au revoir! Na het ontbijt nemen jullie afscheid van Ellen en Ron en reizen jullie op eigen gelegenheid weer huiswaarts.

Kaartje accommodaties familie fietsvakatie Familie fietsvakantie in de Allier 30pluskids kaart