Genieten met kids in de Aude, Zuid-Frankrijk! Interview met de eigenaren van Domaine en Birbès

Deel via:
29-4-2021 - Corine
Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Rob en Mariëlle van Domaine en Birbès.


Domaine en Birbes in Laurac, Frankrijk collage

Domaine en Birbès in Laurac, Zuid-Frankrijk


1) Wat was de reden om naar deze plek in de Aude te verhuizen en hoe bevalt het?

We hadden al jaren samen de droom om naar Frankrijk te verhuizen en daar een vakantiedomein te beginnen waar we gasten een fijne vakantie zouden kunnen bezorgen. We zochten daarvoor een plek waar we zelf ook het hele jaar fijn zouden kunnen wonen, waar voldoende toeristische trekpleisters waren, wat nog authentieke charme had, wat voor ons betaalbaar was, en waar we - en dit was eigenlijk nog het allerbelangrijkste - ons eigenlijk gewoon thuis voelden. Verder is Rob een groot liefhebber van de bergen en Mariëlle is heel graag in de buurt van de zee…. 

 

In de Aude hebben we dit alles gevonden! Binnen een uur staan we op de skipiste of wandelen we langs de Middellandse Zee. De prachtige historische stad Carcassonne ligt op een steenworp afstand, Toulouse is een fantastische (studenten)stad met ontelbare leuke terrassen, restaurantjes en winkels. Daarnaast kun je als cultuurliefhebber je hart ophalen hier midden in het katharengebied. En sportievelingen kunnen hier onbeperkt wandelen, racefietsen, mountainbiken, watersporten, etc etc. Tja, dus daarom de Aude…;-)


Domaine en Birbes in Laurac, Frankrijk wandeling kids door veldWandelen in de omgeving van Domaine en Birbès


2) In juni hebben jullie de OUDER VERWEN-WEKEN. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

In juni, zo net voor het drukke hoogseizoen, ontvangen we traditioneel veel jonge gezinnen met nog niet schoolgaande kinderen. Je ziet dat veel locaties speciale “kids-weken” hebben in deze periode. Wij vonden het leuk om juist de ouders extra te verwennen! En als de ouders lekker relaxed zijn, dan genieten de kinderen dubbel!

We verzorgen in deze weken, naast onze gebruikelijke table d’hôtes avonden, ook extra dingen zoals bv. een champagne ontbijt op de zondag (geserveerd in de eigen gite of safaritent, heerlijk relaxed!) en een gezellige wijn-experience waarbij je kennismaakt met de lekkerste lokale wijnen vergezeld van een lekkere borrelplank. Dit en meer bieden we in een verwenpakket aan tegen een heel mooi tarief, waardoor het nog eens extra aantrekkelijk wordt om je even echt te laten verwennen. Overigens…ook als je zonder kinderen zou willen komen, dan mag je gebruikmaken van het verwenarrangement!


Domaine en Birbes in Laurac, Frankrijk terras met lichtjesGezellig terras bij Domaine en Birbès in Laurac, Zuid-Frankrijk3) Wat zijn jullie top tips om te doen in de omgeving?

We hebben al een en ander genoemd. Er is hier zo veel te zien, te doen en te bekijken! Een bezoek aan Carcassonne of Toulouse, een dagje zee of een tripje richting de Pyreneeën zijn zeker aanraders! Maar ook de markt op maandagochtend in Mirepoix is een heerlijk uitstapje. Maar ook zonder markt is  Mirepoix echt een bezoek waard.

In het boekendorpje Montolieu, op 20 minuten afstand, wandel je in een dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Hier vind je vele boekhandeltjes waar je heerlijk kan rondstruinen om daarna van een heerlijke lunch op het typische Franse kerkpleintje onder de platanen te genieten.  Er is ontzettend veel te wandelen, evt. gecombineerd met een bezoek aan een van de middeleeuwse katharenkastelen.


Houd je meer van culinaire uitstapjes? Ga dan lekker wijnproeven, met of zonder bezoekje aan de wijngaard, en trakteer jezelf aansluitend op een fantastische lunch bij een van de vele restaurantjes in de onze regio.

Ook voor sportievelingen is er genoeg te doen. We hebben hier een prachtige omgeving om te racefietsen en rondom Birbes zijn een aantal mountainbike routes. Het is ook leuk om met de fiets een kijkje nemen bij het bijzondere Canal du Midi. Fietsen zijn bij ons te huur, van bakfiets tot gewone fietsen met of zonder kinderzitje of mountainbikes.

 

Kortom 1 weekje Birbes is niet voldoende om dit alles te ontdekken, dus plak er gerust een tweede weekje aan vast ;-) Of kom gewoon af en toe bij ons terug. Je zult steeds weer nieuwe dingen ontdekken en naarmate de kinderen ouder worden zijn er steeds weer andere leuke dingen te ondernemen! Vandaar dat we, naast steeds weer nieuwe gasten, heel veel terugkerende gasten ontvangen die jaar in jaar uit blijven genieten van onze prachtige omgeving!


Domaine en Birbes in Laurac, Frankrijk omgeving collageUitjes in de omgeving van Domaine en Birbès 


Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan? Ga dan snel naar de pagina van Domaine en Birbès voor meer informatie! 

Om de eigenaren of de organisaties van al die leuke vakantieadresjes en rondreizen op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Babette Gaus van Vinea Family.
Als je op reis gaat met kinderen buiten Europa komt daar van alles bij kijken. Lees in deze blog wat je nodig hebt en hoe je dat kunt regelen.
Bart en Boor van Domaine Malpas wonen met hun kinderen in de Aveyron in Zuid-Frankrijk. Lees het interview!