Heerlijke vakantiehuizen in Le Marche - interview met Petra van Charme delle Marche

Deel via:
18-11-2021 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes of reisexperts op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Petra van Charme delle Marche.

Charme delle Marche il Vecchio Olivo in Le Marche, Italie zwembadAgriturismo Il Vecchio Olivo in Le Marche, Italië

1. Waar staat Charme delle Marche voor?

Charme delle Marche staat voor: persoonlijk contact, snelle communicatie, ondersteuning ter plekke en een zorgeloze vakantie. Ik ben al vanaf 2012 werkzaam bij Charme delle Marche, samen met Anuscka Bonnier. In 2018 heb ik het met veel enthousiasme volledig van Anuscka overgenomen. 

Zelf woon ik met mijn gezin al sinds september 2003 in het zuiden van Le Marche en ken de omgeving inmiddels wel heel goed. Zo kan ik gasten goed adviseren over de leukste uitstapjes en restaurants. De afgelopen jaren heb ik al veel Nederlanders en Belgen geholpen met het vinden van een vakantiehuis of appartement.

Toen onze dochter groep 8 had afgerond in Nederland vonden we dat we ofwel onze droom moesten gaan volgen, namelijk: leven in Italië ofwel moesten wachten totdat de kinderen uit zouden vliegen. We hebben gekozen voor het eerste met de afspraak dat als een van ons ongelukkig zou zijn, we terug zouden gaan. 

We hebben uiteindelijk de keus laten vallen op Grottammare, een levendig dorp, ook in de winter, aan zee en dichtbij de bergen, waar het leven nog authentiek en gemoedelijk is, zonder massatoerisme. We werden al gauw opgenomen in het dagelijkse Italiaanse leven, mede doordat de kinderen allebei in een hele leuke klas kwamen en veel moeders mij onder hun hoede namen. Er woonden in 2003 nog geen Nederlanders hier in le Marche, dus we waren wel een bezienswaardigheid... En door interesse en ook wel nieuwsgierigheid kregen we leuke contacten en nieuwe vrienden. De kinderen spraken in een half jaar de taal en hadden ze hun draai al gevonden.

Ik wil gasten een wat meegeven van onze ervaring in dit mooie stukje Italië en ze te laten genieten van “la dolce vita in bella Italia”. Vakantie is tenslotte bedoeld om te ontspannen en even weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen. Ik zie het dan  ook als mijn missie om gasten een heerlijke vakantie te bieden in de omgeving waar ik woon. Het moet een onvergetelijke belevenis worden! En dat werkt het beste door persoonlijk contact. Als ik weet wat de wensen zijn van mijn (potentiële) gasten, kan ik meedenken en een locatie voorstellen die daaraan voldoet.

Charme delle Marche in Le Marche, Italie collageCharme delle Marche in Le Marche, Italië - verschillende vakantiehuizen en appartementen

2. Waarom kiezen juist gezinnen met kinderen voor jullie?

Ik spreek de taal, ken de omgeving, de huizen en alle eigenaren en kan gasten dus goed adviseren. Bovendien liggen alle accommodaties op korte rijafstand van mijn eigen huis, dus gedurende het verblijf van gasten ben ik hun aanspreekpunt en waar nodig kan ik ter plekke ondersteunen. Dat is een prettig en veilig idee.

Wij organiseren wekelijks 2 activiteiten tijdens het hoogseizoen: een wijnproeverij en een truffeltocht. Buiten het feit dat dit altijd heel gezellig is, biedt het gasten ook de gelegenheid om mij persoonlijk te spreken. Ik vind het leuk om hun verhalen te horen en ik kan ze ook weer tips geven of hulp bieden.

De meeste huizen en appartementen op de site van Charme delle Marche zijn kindvriendelijk en we bieden voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een groepsaccommodatie waar je met familie of vrienden vakantie wilt vieren of een appartement of huis in een agriturismo of villa waar ook andere gezinnen verblijven. Alle accommodaties hebben genoeg speelruimte en er zijn speeltoestellen. In elk huis of appartement ligt een zeer uitgebreide map met allerhande informatie. Ook staan er leuke, stoere en interessante uitstapjes in om te doen met kinderen. Alle accommodaties van Charme delle Marche hebben een zwembad en liggen op korte afstand rijden van de heerlijke, warme Adriantische Zee met witte zandstranden en palmbomen. Als kinderen het naar hun zin hebben op vakantie, zijn toch hun ouders ook blij!


Charme delle Marche in Le Marche, Italie collage activiteitenCharme delle Marche in Le Marche, Italië - uitjes in de omgeving

3. Wat is jullie top 6 uitjes in de omgeving voor gezinnen met kinderen?

Tip 1) Monti Sibillini

Op 40 km van de kindvriendelijke Adriatische Zee bevindt zich Nationaal Park Monti Sibillini. Hier zijn prachtige wandelingen te maken op allerlei niveaus. De Gola dell’Infernaccio, een soort openluchttunnel, is ook zeker leuk en goed te doen voor kinderen.

Tip 2) Watervallen bij Ascoli Piceno

Voor kinderen is het leuk om naar de watervallen te gaan. Bij Ascoli Piceno bijvoorbeeld zijn in de rivier de Tronto kleine watervallen waar je onderdoor kunt zwemmen en waar je vanaf kunt duiken. Ook zijn er kloven waar je tussendoor avontuurlijk kunt wandelen.

Tip 3) Aquapark "Onda Blu"

Aquapark “Onda Blu” is waterpret voor jong en oud. Met 10 verschillende waterglijbanen. Een ontspannende water”centrifuge”, een groot golfslagbad en een kinderbadje is uren lol en vertier gegarandeerd.

Tip 4) Karten

Vlabij Pedaso is een kartbaan. Vanaf 14 jaar kun je hier karten. Voor kleinere kinderen is er een babykart en een speeltuin.

Tip 5) Klimpark "Quercus Park"

Klimpark “Quercus Park” bij Ripatrasone is een avonturenpark voor kinderen vanaf 5 jaar met 50 toestellen en 10 verschillende routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt hier op een avontuurlijke manier veilig over luchtbruggen lopen, aan katrollen 140m abseilen, etc.

Tip 6) Raften

Raften is mogelijk tussen Norcia en Cascia op een spectaculaire, maar veilige manier. Een aanrader voor jong en oud! In een rubberboot daal je af op een zeer snelstromende rivier. Je moet zelf peddelen onder begeleiding van een gidiplomeerde gids. De tocht van ca. 2 uur brengt je door de kloven van Biselli met zijn ongerepte natuur. Heel indrukwekkend! Tussendoor is het mogelijk om in de stroming weg te drijven en/of van een rots te duiken.

Wil je ook een keer met je gezin naar Le Marche in Italië en in een van deze mooie vakantiehuizen of apparementen verblijven? Ga dan snel naar de pagina van Charme delle Marche!

Casita Travel bestaat uit een gepassioneerd team met een goed gevoel voor de juiste vakantieplekjes in Zuid Europa. Lees het interview met oprichtster Monique.
Wij vinden het als gezin het allerleukst om op verschillende plekken te bivakkeren tijdens onze zomervakantie; je vakantie lijkt daardoor veel langer! Lees over onze roadtrip door Toscane! En een uitstapje in Cinque Terre...
Op vakantie naar een kleinschalig en kindvriendelijk vakantiedomein met een prachtig uitzicht op de Pyreneeën? Lees het interview met Patrick en Leen van Las Brugues.