Glamping met kinderen in de Ardèche

Deel via:
30-12-2018 - Corine

door: Norbert Hendriks

Dit jaar was het er niet van gekomen om een aantal weken verlof op te nemen en ik merkte aan het einde van de zomervakantie dat ik echt toe was aan een weekje ontspanning. Voor 30pluskids ging ik samen met mijn dochter van 3,5 jaar en mijn moeder een weekje naar Camping Les Arches in een safaritent van Greencamp. Een ruime en speels opgezette familiecamping in de Ardèche van de Nederlandse eigenaren Marleen en  Patrick.

De retourvlucht van Rotterdam naar Saint-Tropez was nog geen 100 euro p.p. en daar vandaan was het nog maar 2,5 uur rijden naar de camping.

Blog Greencamp door Norbert Camping les Arches in Frankrijk entreeentree Camping Les Arches foto: Norbert Hendriks

Camping Les Arches

De camping ligt prachtig tussen heuvels en wijngaarden met uitzicht op de bergen van de Ardèche. De camping bestaat uit 3 gedeeltes met in het midden een riviertje. De camping bestaat in totaal uit 175 plekken, maar door de vele bomen en struiken heb je dat helemaal niet door. Greencamp heeft een aantal safaritenten op fijne, grote plekken staan.

Blog Greencamp Camping les Arches in Frankrijk riviertjeriviertje bij Camping Les Arches foto: Norbert Hendriks

Ontvangst

Eenmaal aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de Nederlandse eigenaresse Marleen en kregen we ons plekje toegewezen en daarnaast een flesje wijn uit eigen wijngaard! De foto’s op het internet waren niet overdreven. Wat een prachtige locatie! De camping is in 3 delen verdeeld en het oudste stukje  (waar wij zaten) ligt heerlijk aan een stukje privé rivier welke de camping doorkruist.

Mijn hoop was een leuke, actieve vakantie voor mijn dochter en tegelijkertijd wilde ik zelf heerlijk tot rust komen. We waren er in de eerste week van oktober en de bezetting van de gehele camping was rond de 10%. Hierdoor was het heerlijk rustig, maar met weinig speelkameraadjes. Maar uiteindelijk heeft mijn dochter zich geen moment verveeld. De ondiepe rivier zorgde voor uren speelplezier; kikkers of kleine visjes vangen, dammetjes maken, een zelf bedacht spel met stokken waar ik tot de dag van vandaag nog steeds niets begrijp J. En we hebben veel hagedissen gezien en zelfs een klein slangetje gespot.

Ook voor oudere kinderen zou het hier super zijn, de rivier heeft ook een dieper stuk en een leuke waterval waar je vanaf kunt springen. Daarnaast is er ook een zwembad, een voetbalveld, een trampoline, diverse speeltuintjes, etc.

Blog Greencamp door Norbert safaritentSafaritent van Greencamp foto: Norbert Hendriks

Faciliteiten

De safaritent lag heerlijk afgelegen tussen wat schaduwrijke bomen.  Alles was netjes en schoon en compleet ingericht. Het enige wat ik de volgende keer zou meenemen is een zaklamp aangezien het stukje naar de toiletten erg donker was.

De locatie was erg verzorgd. De douches en toiletten waren ronduit smetteloos. Het enige wat we konden vinden is wat hondenpoep op het voetbalveld van enkele toeristen die hun hondje hadden meegenomen. Die waren overigens wel in de meerderheid ten tijde van ons verblijf.

Blog Greencamp Camping les Arches in Frankrijk speeltuin bloemenSpeeltuin op Camping Les Arches foto: Norbert Hendriks

Omgeving

De omgeving is prachtig en de diverse dorpjes zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Ook is er een uitgebreide kinderboerderij op 10 min afstand rijden waar ze zelfs een kameel hadden! Waar je wel rekening mee moet houden is dat vrijwel alles in de regio gesloten is vanaf 12.00u tot 16.00u. Dus ergens gezellig lunchen is alleen mogelijk in de grote toeristische stadjes. Of je moet gewoon op de camping zelf blijven. Het restaurant heeft een gezellige inrichting en het eten is er prima. Het restaurant biedt ook de optie om ‘s ochtends brood te leveren. Je geeft de avond ervoor aan wat je wilt ontvangen en dan staat het de ochtend erna voor je klaar. Heerlijk vers en niet duur. De meest bekende bezienswaardigheid, de Pont d’Arc, is ongeveer een 45 minuten rijden en was zeker de moeite waard om naartoe te gaan. De weg er naartoe leidt je langs leuke kleine stadjes en mooie lavendelvelden. Stel je voor dat je in de bloeiperiode hier zou zijn en de gehele Ardèche in geur en kleur zou staan!  Misschien volgend jaar. Ik kijk er alvast naar uit.

Blog Greencamp Camping les Arches in Frankrijk bogen door NorbertOmgeving foto door: Norbert Hendriks


Over camping Les Arches

De camping ligt prachtig tussen heuvels en wijngaarden met uitzicht op de bergen van de Ardèche en bestaat uit 3 gedeeltes met in het midden een riviertje. Er zijn in totaal uit 175 plekken, maar door de vele bomen en struiken heb je dat helemaal niet door. Greencamp heeft een aantal safaritenten op fijne, grote plekken staan.

Op de camping zijn meerdere speeltuinen, je kunt er tafeltennissen en er is genoeg speelruimte voor balspelen. In het hoogseizoen worden activiteiten georganiseerd, zoals voetbal- en volleybaltoernooien. Verder is er een prachtig zwembad met apart kleuterbad.

Op de camping kun je lekker eten op het terras van het ‘petit restaurant’. Maar je kan natuurlijk ook een drankje of ijsje bestellen. Uiteraard kun je tijdens je vakantie genieten van de typisch Franse restaurants in de buurt. Liever bij je eigen tent eten? Dan haal je een maaltijd af. In het hoogseizoen zijn er thema eetavonden zoals de BBQ-avond of de pizzaman. En ‘s morgens kun je de bestelde verse croissants en/of baguettes afhalen.

Met je kinderen op vakantie in het voor- of naseizoen. Wat is dan een goede keuze? Kies je voor een bestemming waar de kans op zon groot is of zoek je een plek waar veel te doen is, zodat het weer niet zoveel uitmaakt...
In het voorseizoen op vakantie is een goed idee! De natuur is dan op z’n mooist, het is nog niet zo druk en je bent goedkoper uit.
Als je met je baby of peuter op vakantie gaat, dan kan dan best spannend zijn. Zeker als het de eerste vakantie is met je kleintje.