5 tips voor een leuke vakantie met kinderen in Nederland

Deel via:
18-3-2019 - Corine

Wanneer je aan vakanties denkt, denk je al snel aan het buitenland. Maar voor vakantie hoef je niet altijd ver van huis. Sterker nog... Nederland is ideaal als vakantieland - zeker als je jonge kinderen hebt. In deze blog lees je waarom en delen we 5 leuke plekken voor een vakantie in Nederland.

Waarom is een vakantie met kinderen in Nederland een goed idee?

Het is eigenlijk zonde dat we ons eigen land vaak vergeten als we voor een vakantie kijken. Er zijn juist veel goede redenen om lekker in Nederland te blijven. Allereerst kun je gewoon met de auto en hoef je nooit lang te reizen. Dat scheelt het ‘gedoe’ dat je hebt met vliegen of kinderen die zich vervelen op de achterbank. Ten tweede weet je in Nederland waar je aan toe bent qua kosten, eten en drinken en gezondheidszaken. Daarnaast kent Nederland veel streken met prachtige natuur, zoals bijvoorbeeld: Twente, de Waddeneilanden, Friesland en Zeeland. En last but not least… Met zo’n topzomer als vorig jaar hoef je helemaal niet naar het buitenland voor tropische temperaturen...

Zie jij een vakantie in Nederland wel zitten? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je naartoe moet. Deze 5 leuke plekken zijn echte aanraders:

Droste's Boerderijlodges in Twente, Overijssel

Logeren in een Twentse boerderijlodge met een bedstee. Dat is heerlijk vakantie vieren op een boerenerf! In Twente komen steeds meer schuren of gedeelten van boerderijen leeg te staan, vaak op de meest mooie plekken. Op deze mooie locaties zijn boerderijlodges gemaakt: kleinschalige, luxe vakantieverblijven die geschikt zijn voor met z’n tweeën, alleen, families, ouderen maar vooral ook voor gezinnen met jonge kinderen. Je vindt deze boerderijlodges in Hezingen, Beuningen, Ambt Delden, Nutter en in Mander. Elke locatie heeft zijn eigen charme.

Droste’s Boerderijlodges zijn design appartementen, gelegen op unieke plekken in het kenmerkende Twentse coulisse landschap, in de buurt van een natuurgebied. De locatie is uniek, óók de inrichting voldoet aan al je wensen! Een heerlijk bubbelbad, regendouche, openhaard, Nespresso en bij aankomst een goede fles wijn. Eigenlijk wil je dan nergens meer heen, maar alleen lekker langzaam leven.

Meer info of een van de verblijven van Drostes Boerderijlodges boeken? Klik hier!


Droste's Boerderijlodges in Twente, Nederland BeuningenDroste's Boerderijlodges in Twente - Beuningen

Vakantiehuisjes Waddenrust op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een erg geliefd Waddeneiland onder gezinnen met jonge kinderen door de autoluwte, knusse sfeer en heerlijke stranden. Hier draait het echt om samen zijn met je gezin en leuke dingen doen, zoals: zandkastelen bouwen, vliegeren, schelpen zoeken en een kampvuur maken. Voor een fijn verblijf op Schiermonnikoog moet je bij Vakantiehuisjes Waddenrust zijn. De eigenaren Theo en Bea ontvangen je in een van hun vakantiehuizen (2-12p) op de mooiste plekjes van het eiland. Zo heb je keuze uit een vakantiehuis tegen de duinen, langs de Badweg (de weg richting het strand) of in de gezellige dorpskern. Alle huisjes zijn zeer kindvriendelijk en beschikken over een kinderbedje, -badje, -stoel en box en een schommel en zandbak in de tuin.

Meer info of direct boeken bij Vakantiehuisjes Waddenrust? Klik hier!

Vakantiehuisjes Waddenrust op Schiermonnikoog, Nederland huisje Ut en ThusVakantiehuisjes Waddenrust op Schiermonnikoog

 

‘t Keampke in Twente, Overijssel*

Middenin de natuur van Twente en vlakbij de Duitse grens liggen de luxe appartementen (2-3p) en groepsaccommodaties (tot ca. 30p) van ‘t Keampke. Dit is een heerlijk vakantieadres voor gezinnen en grotere gezelschappen! De accommodaties hebben een authentiek Twentse uitstraling en hebben alles in huis voor een fijne vakantie in eigen land. Zo hebben alle slaapkamers een eigen badkamer, de kinderen slapen in stapelbedstedes en de meeste accommodaties hebben een sauna. Wat ook heel leuk is, is de kleine dierenweide op het terrein. Hier vind je kippen en konijnen die de kids mogen voeren. Verder kunnen de jongste gasten zich uitleven in de speeltuin, de zandbak of op de airtrampoline. Kortom: bij ‘t Keampke heeft iedereen de tijd van z’n leven!

*De accommodaties van ‘t Keampke zijn ook geschikt voor mensen met een functiebeperking.

Meer info of direct boeken bij ‘t Keampke? Klik hier!

t Keampke groepsaccommodatie speelveld't Keampke in Twente, Overijssel

it Dreamlȃn in Friesland

Zoek je de gezelligheid van een kleine camping, maar wil je niet per se kamperen? it Dreamlȃn biedt de uitkomst! Op deze kleine, groene natuurcamping verblijf je in een ecolodge (4p), groepsaccommodatie (12, 16 of 20p), design vakantiehuis (4 of 6p), familiehuis (10p) of vakantiehuis (4p). dDe kleinschaligheid van de camping maakt it Dreamlȃn zo geliefd bij ouders en kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn zo gemaakt en er zijn fietsjes, skelters, kano’s, schepnetjes om te vissen, een zandbak en een trampoline. De slootjes zijn trouwens afgeschermd met een hekwerk en ingang van de camping met een groot landhek. Als ouder kun je je kids dus onbezorgd laten spelen en zelf van de Friese rust en ruimte genieten. En kampeerliefhebbers zijn natuurlijk ook welkom: bij it Dreamlȃn zijn er mooie kampeerplekken op de terp met weids uitzicht of lekker knus tussen de bomen.

Meer info of direct boeken bij It Dreamlȃn? Klik hier!

it Dreamlan in Friesland, Nederland familiehuis grote-eetkamerIt Dreamlȃn in Friesland - familiehuis

Strandpark De Zeeuwse Kust in Zeeland

Slechts 250 meter van het strand van Renesse ligt Strandpark De Zeeuwse Kust. Dé plek in Zeeland voor gezinnen met jonge kinderen om vakantie te vieren. Kom hier gezellig met je gezin kamperen of overnacht in een glamping strandlodge (4-8p), gezellige chalet (max. 7p), het familiehotel of een houten jutter met een knipoog naar luxe. Verder vind je op Strandpark De Zeeuwse Kust veel vermaak voor het hele gezin! Denk aan een sauna, kinderbioscoop, binnenspeeltuin, overdekt zwembad, waterspeelschip en een vide met spelletjes voor de jeugd. Met mooi weer zijn het buitenspraypark en de grote buitenspeeltuin met airtrampoline en midgetgolfbaan geopend. Geen zin om voor het eten te zorgen? No worries, ga dan lekker naar Strand Café DOK voor ontbijt, lunch en diner of La Costa Pizza & Pasta.

Meer info of direct boeken bij Strandpark De Zeeuwse Kust? Klik hier!


Strandpark De Zeeuwse Kust in Zeeland, Nederland GlampingGlamping op Strandpark De Zeeuwse KustHet verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!