5 tips voor een heerlijke wintersport met (kleine) kinderen!

5 tips voor een heerlijke wintersport met (kleine) kinderen!

26-9-2017 - Corine

Met (kleine) kinderen op wintersport? Heerlijk toch? Om weer, net als vroeger, 300 km aan pisten af te raggen, lange dagen in de sneeuw te maken en daarna naar de après-ski te gaan. De praktijk is echter, dat het met kinderen allemaal nét een beetje anders gaat... Waar moet je op letten, zodat je wintersportvakantie zowel voor de kinderen als voor jezelf leuk is?

Bij Kids & Go vind je hotels en appartementen in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland die helemaal zijn ingesteld op gezinnen met jonge kinderen (0-12 jaar).  Hun zoektips helpen je om een fijne wintersportvakantie met (kleine) kinderen te vinden:

1) SOORT SKIGEBIED
Een megagroot, uitgestrekt skigebied is super leuk, maar de vraag is of je aan al die pisten toekomt. Als je kinderen naar de skischool gaan, is je skitijd beperkter dan je gewend bent. Een leuk familieskigebied met een gevarieerd aanbod aan pisten is veelal genoeg en aantrekkelijk voor het hele gezin. Bovendien kun je in een kleiner skigebied gemakkelijk terugskiën naar de skischool om even te kijken hoe je kinderen zich vermaken op de oefenweide, dat is natuurlijk ook leuk!

Kids Go Skiles op de oefenweide voor Hotel NockResort.jpgKids & Go - Oefenweide Hotel NockResort Oostenrijk

2) SOORT LOCATIE/ACCOMMODATIE
Kies het onderkomen dat bij je past. Ja, logisch natuurlijk! Het mooie hotel pal aan de piste is niet altijd de beste optie. Bepaal wat je het belangrijkste vindt voor je gezin en stem daar je keuze op af. Wil je een familiekamer met een aparte kinderslaapkamer, moet er kinderopvang zijn, wil je met zwembad, is een ouderkeuken voor je baby wenselijk, kun je er goed wandelen met een buggy, is er animatie, moet de kinderskischool in de buurt zijn, etc.

3) PRIJZEN SKIPASSEN EN SKIHUUR
Laten we er maar niet omheen draaien. Skiën is duur. Maar als je het een beetje slim aanpakt kun je aardig bezuinigen op skipassen en skihuur. In sommige gebieden krijgen kinderen gratis een skipas als een ouder een skipas koopt of zijn er goedkope passen voor kinderen. Enkele kinderhotels hebben een eigen skipiste waar kinderen gratis gebruik van kunnen maken. De skiverhuurbedrijven bieden vaak voordelige pakketten voor gezinnen aan. Bij de een krijg je net wat meer korting dan bij de ander. 

4) ZELF OOK SKIEN, MAAR JE KIND(EREN) NOG NIET?
Als je kinderen hebt, die nog te jong zijn om te skiën, kun je er voor kiezen om zelf niet te gaan skiën. Maar je kunt ook gezellig met familie of vrienden gaan en de skibeurten afwisselen. Nog handiger is het om voor een onderkomen met kinderopvang te kiezen. Je kind wordt heerlijk vertroeteld door de leid(st)ers en kan er fijn spelen, slapen en eten. Jij kunt ondertussen  lekker een paar uurtjes op de lange latten staan. 

KidsGo Met z'n 2-en op de slee.jpgKids & Go

5) ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN DIE NOG NIET WILLEN/KUNNEN SKIEN
Bij peuters/kleuters is het altijd een verrassing hoe het skiën gaat. Het ene kind vindt de skilessen geweldig en het andere kind is er na 10 minuten helemaal klaar mee. Maak er geen drama van als je kind het nog niet leuk vindt. Er zijn genoeg andere dingen te doen. Maar die moeten er dan wel zijn. Denk aan: sleetjes, sneeuwspeeltuin, winterwandelpaden, zwembad, speelkamer, kinderclub, etc.

ACCOMMODATIE TIPS VAN Kids & Go

Kinderhotel Alphotel in Hirschegg-Kleinwalsertal
Het Alphotel ligt bij het skigebied Kleinwalsertal (ca. 125 km pisten) en naast de kinderskischool voor 3/4 jarigen. Je kunt vanaf het hotel zo naar de lift skiën. In de kinderclub van het hotel is super veel te spelen en te beleven. Kinderen komen hier bijna niet aan skiën toe. Voor de kinderen die nog niet skiën is er uitgebreide kinderopvang, zelfs voor baby’s. Het hotel heeft een wellness, een mooi zwembad en een afgescheiden peuterbad met speelfiguren.  De familiekamers en familieappartementen met aparte kinderslaapkamer zijn ruim en comfortabel. Je kunt gratis gebruik maken van baby/kindervoorzieningen zoals bedje, buggy, babyfoon.

Kids  Go Kinderopvang voor de kleinsten in het AlphotelKids & Go - Kinderhotel Alphotel Oostenrijk

Kinderhotel Habachklause in Bramberg am Wildkogel
Dit gezellige en gastvrije kinderhotel ligt aan de rand van de bossen waar je heerlijke wandelingen door de sneeuw kunt maken. Bij het hotel is een skischool en oefenpiste waar beginnende kinderen van ca. 2,5-6 jaar les kunnen krijgen. Het familieskigebied Wildkogel (ca. 62 km pisten) ligt op ca. 5 minuten rijden. Met een uitbreiding op de skipas kun je ook naar Kitzbühel. Het hotel heeft een zwembad en een leuk kinderspeelbad. In de kinderclub is opvang voor kinderen vanaf 0 jaar, maar er kan ook gewoon gespeeld worden. Er is zelfs een klim/klauterruimte zoals in ballorig. De familiekamers en suites met aparte kinderslaapkamer zijn comfortabel ingericht en van allerlei baby/kinderfaciliteiten voorzien.

Kids  Go In de skischool van Kinderhotel Habachklause krijgen de allerkleinsten op een speelse manier lesKids & Go - Kinderhotel Habachklause  Oostenrijk

Nog meer leuke accommodaties van Kids & Go vind je op hun website.

Naast deze locaties tippen wij ook:
Hotel Filzmooserhof in Filzmoos Oostenrijk - Luxe familiehotel met kinderopvang en gezellige Oostenrijkse familiekamers en -appartementen tegenover de skiliften en oefenweide in Filzmoos.

Filzmooserhof buitenzwembadFilzmooserhof buitenzwembad Oostenrijk

Het Proefhotel in Rauris – Voorheen de Berghut, een geliefde en veelbezochte familievakantiebestemming van Hans & Nel. Nu begeleiden zij mensen die een gastenverblijf in het buitenland willen. Dit winterseizoen zijn dat Paul & Janneke. Er zijn nog enkele mogelijkheden!

de Berghut - in de winterHet Proefhotel Rauris Oostenrijk

Ga voor nóg meer leuke, gezinsvriendelijke locaties en accommodaties naar het thema WINTERSPORT op onze website.Zoek jij nog een leuk, sfeervol verblijf voor een weekendje of weekje weg met de kinderen in de Kerstvakantie? Met je gezin of met familie en/of vrienden? Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je op een rijtje gezet met tips in de omgeving.
Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje; tot een paar weken van tevoren weten we niet waar we naartoe gaan op vakantie. Gek natuurlijk, als je zelf een platform hebt voor vakanties met kinderen en je dagelijks allerlei leuke adresjes voorbij ziet komen.
GLAMPING is en blijft enorm populair! En eigenlijk is dat niet zo gek, want zéker met kinderen is het ideaal. Op een camping vinden ze nu eenmaal heel snel vriendjes en vriendinnetjes en als je zelf niet zo’n kampeerder bent, dan is een luxe, compleet ingerichte (safari)tent natuurlijk een heel goed compromis.