Zo kies je een koffer voor je kinderen

Deel via:
01-6-2022 - Corine

Reizen is leuk en kinderen vinden het vaak heel spannend. Om ervoor te zorgen dat ze er ook van genieten, is het handig om genoeg mee te nemen voor onderweg. Die spullen moeten natuurlijk worden opgeborgen. Omdat kinderen het vaak leuk vinden om "grote mensen dingen" te doen, is het een goed idee dat ze hun kleding en speelgoed in een eigen koffer of rugzak kunnen doen die ze dan ook zelf mogen vervoeren.

Om verschillende redenen gaat de voorkeur voor kinderen uit naar een koffer. Vooral het feit dat een rugzak de schouders van je kinderen te snel belast, is een reden om voor een koffer te kiezen. Het is dan wel raadzaam om te kiezen voor een koffer met wielen, zo kunnen kinderen hun baggage eenvoudig kunnen vervoeren. Bovendien is een koffer veel overzichtelijker, zodat je sneller en gemakkelijker het juiste item hebt gevonden.

Overwegingen bij het kiezen van de juiste kinderkoffer

Als je op zoek bent naar een kinderkoffer moet je goed nadenken over een aantal aspecten. Het belangrijkste is de maat. Zorg ervoor dat de koffer niet te groot of te klein voor hen is. Het moet passen bij de kracht en lichaamsgrootte van je kinderen. Vervolgens moet je kijken naar de functies van de koffer. Zorg ervoor dat de koffer wordt geleverd met handige functies zoals extra bescherming, gemak van inpakken en transportgemak. Vervolgens is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om de juiste kleur te kiezen. Elk kind heeft immers zijn of haar kleurvoorkeuren, dus vergeet niet te vragen naar de favoriete kleur van jouw kinderen voordat je een koffer voor ze koopt. Een andere overweging zijn de wielen. Je kunt kiezen voor een koffer met twee of met vier wielen. Voor een lichtere beweging kun je kiezen voor een koffer met twee wielen, maar de kans dat de koffer snel kantelt is vrij groot. Een koffer met vier wielen is vaak veel stabieler. 

Redenen om je kinderen een eigen koffer te geven

Dat kinderen niet als volwassenen kunnen denken en zich kunnen gedragen, betekent niet dat ze zich niet verantwoordelijk kunnen gedragen. Het is juist wel verstandig om je kinderen een eigen koffer te geven. Het moedigt ze juist aan om verantwoordelijkheid te dragen tijdens het reizen.

Het belangrijkste is dat je de juiste koffer voor ze kiest. Door een aantal bovenstaande tips in overweging te nemen, kun je er vast een vinden die het beste aansluit bij de voorkeuren van je kinderen. Zorg er ook altijd voor dat je drie of meer producten met elkaar vergelijkt voordat je een beslissing neemt. Je zou eens een aantal online winkels kunnen bezoeken om de mogelijkheden te bekijken.
Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!