Voor het eerst ver op reis met kinderen? Thailand!

Deel via:
11-12-2018 - Corine

Vroeger kon je zo weg met je partner, nu met de kinderen is dat anders. Toch zou je wel een keer een verre reis met je gezin willen maken. Een tropische bestemming! Maar... is het wel veilig om je kinderen zo ver mee op reis te nemen? En welk land is dan het meest geschikt? Wij zeggen Thailand. In deze blog leggen we je graag uit waarom.

Rechtstreekse vlucht

Het fijne aan een familiereis Thailand is dat je er direct, dus zonder stops, heen vliegt. KLM en EVA Air zijn voorbeelden van maatschappijen die rechtstreeks gaan. Houd rekening met zo’n 9 a 10 uur vliegen, wat op zich prima te doen is.

Local Hero Travel Thailand witte strandenWitte stranden in Thailand - Local Hero Travel

Het eten is top

Ga je met je kinderen naar Thailand, dan is er altijd wel iets wat ze lekker vinden. Een loempia op straat, de beroemde Pad Thai, een niet pittige rijstcurry met zoetzure kip of vis. Mocht er dat nou allemaal niet in gaan, dan is er altijd nog pizza en patat. Niet bepaald Thais, maar dat hoeft ook niet elke dag. De keuken is op veel plekken Westers georiënteerd, waardoor er voor ieder wat wils is.

Fijne stranden en kindvriendelijke excursies

In Thailand vind je talloze eilandjes met fijne, witte stranden om te relaxen of om actief bezig te zijn. Maak een boottochtje en snorkel tussen de Nemo’s. In de Baai van Thailand (de zee ten zuiden van Bangkok) kun je denken aan Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao als belangrijkste eilanden in de maanden juli en augustus, onze zomervakantie. Aan de andere kant, de Andaman Zee, liggen Koh Yao Yai en Koh Yao Noi, Koh Lanta, Koh Racha, en nog wat zuidelijker de eilandjes bij Koh Ngai (Hai).

Local Hero Travel Thailand fietstour BangkokFietstour door Bangkok - Local Hero Travel

Even wat anders dan het strand? Stap dan met je kids op de fiets om Bangkok te ontdekken. Je stuurt door gezellige achterafstraatjes, langs gouden tempeldaken, fruitplantages en oude teakhouten rivierhuizen. Bezoek de River Kwai, waar je per bootje bij je drijvende hotel aankomt. En natuurlijk mag de jungle niet ontbreken tijdens een gezinsvakantie naar Thailand. Je bereikt het regenwoud van Khao Sok makkelijk per (nacht)trein, een heel geschikt vervoermiddel voor een reis met kinderen. Het is echt een leuke, lokale ervaring. Bovendien zijn de treinen in Thailand schoon en goedkoop. 

Lekker weer

Ook het weer is eigenlijk vrijwel altijd goed. Zelfs in het regenseizoen is het rondreizen in Thailand nog prima te doen. De temperatuur blijft op niveau, het is wel wat vochtiger en er valt in het Thaise regenseizoen in de namiddag vaak een flinke bui. Maar dan heb je de tijd om even rustig te lezen of te chillen.

Ten slotte: de Thaise bevolking is aardig, blij en open-minded en dat is heel prettig. Thailand wordt ook niet voor niets "het land van de glimlach". Zo voelen jullie je in Thailand echt welkom!

Local Hero Travel Thailand - gezinsreisBootexcursie in Thailand - Local Hero Travel

Regel je reis

Wil jij samen met je gezin Thailand gaan ontdekken? Laat Local Hero Henk, reisspecialist in Thailand, je helpen bij het samenstellen van je eigen familiereis. Hij begrijpt wat je wilt. Zwembad, kamers bij elkaar, handig gelegen hotels en lodges in de sfeer van het land. Liever wat langer op één plek blijven, prettige reisafstanden en niet te veel verplaatsen. Voor elke leeftijd is er genoeg te beleven. Kijk snel verder op de Thailand reizen website van Local Hero Travel!

Local Hero Travel Thailand accommodatie strand ko-taoAccommodatie bij strand Ko Tao - Local Hero Travel
Op zoek naar een kindvriendelijke locatie in de Languedoc-Rousillon? In deze mooie regio in Zuid-Frankrijk vind je alles: stranden, bergen, wijngaarden en een rijke historie. Wij hebben 5 leuke tips voor je!
Met je kinderen op vakantie in het voor- of naseizoen. Wat is dan een goede keuze? Kies je voor een bestemming waar de kans op zon groot is of zoek je een plek waar veel te doen is, zodat het weer niet zoveel uitmaakt...
In het voorseizoen op vakantie is een goed idee! De natuur is dan op z’n mooist, het is nog niet zo druk en je bent goedkoper uit.