Villa I Due Padroni in Lombardia, Italië - Interview met Nico en Stef

Deel via:
05-5-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Nico en Stef van Villa I Due Padroni in Lombardia, Italië.

Villa I Due Padroni in Lombardia, Italie 01Villa I Due Padroni in Lombardia, Italië - mooi gelegen midden tussen de wijngaarden

1. Hoe zijn jullie ooit op deze plek in Lombardia terechtgekomen en hoe bevalt het?

In 2007 ging ik, Stef,een halfjaar aan de Universiteit van Pavia stagelopen in het kader van mijn master middeleeuwse cultuur aan de Universiteit Utrecht. Mijn echtgenoot, Nico, nam een sabbatical en ging mee.

Vanuit Pavia, dat een heel leuk stadje bleek te zijn, ontdekten we het prachtige wijngebied de Oltrepò Pavese. Onze gedachten sloegen een beetje op hol en we gingen eens rondkijken in de blaadjes van de makelaars… Wat als we nu eens een huis vonden dat direct bewoonbaar was, met genoeg ruimte voor een B&B, panoramisch uitzicht, ruime tuin, etc? En warempel, binnen twee maanden vonden we ons huidige pand. We kochten het, gingen nog 3 maanden terug naar Nederland om ons huis daar te verkopen en eind mei 2008 emigreerden we definitief.

Sinds 2009 runnen we onze B&B Villa I Due Padroni met heel veel plezier, al zal dit jaar ons laatste seizoen worden want we gaan met pensioen. De B&B staat te koop, dus wie interesse heeft… Maar we blijven in de buurt, op een paar kilometer afstand bouwen we een nieuw, kleiner huis om echt te gaan rentenieren.

Villa I Due Padroni,  Italie collageVilla I Due Padroni in Lombardia, Italië 

2. Wat bieden jullie gezinnen met kinderen op jullie locatie?

Uiteraard een heel ruim appartement met een grote gezellige woonkamer en talloze bordspellen, betrouwbare, snelle WiFi en een zeer ruim terras en verder de grote tuin met zwembad. Ook honden zijn hier heel welkom. En onze eigen hond,Tosca, is een speelse kindervriendin.

Op verzoek kunnen we een gratis wijnproeverij en ook een zeer uitgebreid Italiaans diner op het panoramaterras organiseren. Onze kokkin, Antonica, is een meester in het maken van de heerlijkste pasta’s en ook toetjes, zoals tiramisu!

En wil je uit eten? Overal in de omgeving zijn Italiaanse d.w.z. kindvriendelijke restaurants te vinden waar de heerlijke traditionele gerechten kunnen worden gegeten voor een zeer schappelijk prijs. Wij geven gasten graag tips!

Villa I Due Padroni,  Italie omgeving collageVilla I Due Padroni in Lombardia, Italië - omgeving en activiteiten

3. Wat is er leuk om te doen in de omgeving?

Je kunt direct vanuit de villa korte of langere wandelingen maken of fietsen, bijvoorbeeld naar het levendige dorpje Santa Maria della Versa met een aantal gezellige barretjes en een ijssalon. In de omgeving zijn er in Pavia leuke dingen te doen, maar er zijn ook spannende kastelen te bezoeken, zoals in Graziano Visconti.

Op relatief korte afstand kun je met de auto naar de rivier de Trebbia. Hier kun je veilig zwemmen of pootje baden in heerlijk koel water onder de middeleeuwse brug bij het culturele stadje Bobbio. Op een uurtje rijden is er zelfs een groot waterpark met glijbanen in Rivergaro.

In Broni of Stradella kun je heerlijke ijsjes eten en winkeltjes bekijken. Op een kwartiertje rijden van de Villa ligt het plaatsje Cigognola met haar kasteel, een prachtig uitzicht over de Povlakte en een echte Italiaanse pizzeria.

Wil je een dagtrip maken? Dan kun je diverse steden bezoeken, zoals: Milaan, Parma  en Piacenza of Cremona en de Noord-Italiaanse meren of het strand aan de Middellandse Zee. In Genua is een groot aquarium te bezichtigen. 

Uitgebreide informatie over allerlei uitstapjes ligt in het appartement. Goed om te weten, is dat in restaurants en pizzeria’s kinderen altijd zeer welkom zijn in Italië!

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga voor meer info naar de pagina van Villa I Due Padroni.

Die leuke vakantie met je kinderen wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, zodat je die mooie momenten voor altijd kunt bewaren. Hoe doe je dat?
Les 3Etangs is een sfeervol, kleinschalig en kindvriendelijk vakantieparadijs op een schilderachtig domein van 6 ha in het groene hart van Frankrijk, de Auvergne. Lees het interview met Basten en Christine.
Een tot charmehotel/B&B verbouwde boerderij uit 1885 in Limburg waar je heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke zwemvijver en fijne hottub. Lees het interview met Heidy.