Vida Calma in Andalusië, Spanje - interview met Martijn en Hilke

Deel via:
04-1-2024 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Martijn en Hilke van Vida Calma in Andalusië, Spanje.

Vida Calma in Andalusie, Spanje kleinschalig vakantiehuisVida Calma in Andalusië, Spanje van bovenaf

1. Wat heeft jullie ertoe bewogen de stap naar “Vida Calma” te maken en hoe bevalt dat?

In Eindhoven woonden we midden in de stad met een kleine tuin. Het leven draaide voornamelijk om werk, de kinderen brengen, halen en – na een lange vermoeiende dag voor iedereen – snel koken en naar bed. Deze 'ratrace' was het niet voor ons. Maar wat wel? Wij verlangden terug naar de tijd dat we niet 24/7 bereikbaar waren, niet continu connected en steeds maar ‘aan’. Het antwoord vonden we tijdens een vakantie op Mallorca. De kinderen renden de hele dag buiten. Zij genoten. En wij genoten. Van hun plezier en van dichtbij hen en bij elkaar zijn. We bedachten: dit willen we elke dag. Voor onszelf, maar deze ervaring gunnen we ook andere gezinnen. 

Sinds de zomer van 2022 wonen we nu in Periana (Malaga) en we vinden het hier fantastisch. Elke dag genieten we van elkaar,  de plek waar we wonen, de omgeving en ook het licht en de lucht (de kleuren in de lucht, de vele sterren enzovoorts).


Vida Calma in Andalusie, Spanje collage 2024Vida Calma in Andalusië, Spanje - locatie

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen?

Op onze Vida Calma kun je heerlijk ontspannen en samen genieten. Het is een rustige plek, waar je wel het alledaagse leven meekrijgt, maar waar je in alle rust kunt kiezen in welke mate je hieraan deelneemt. Zo komt bijvoorbeeld elke middag de bakker voorbij en toetert om zijn brood te verkopen. Er is een omheind zwembad waar je lekker kan afkoelen, spelen en relaxen. Je loopt vanuit de huisjes en het zwembad zo de boomgaard in. Hierin zijn zitjes en hangmatten voor de ouders om te relaxen en de kinderen kunnen heerlijk om je heen spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld een (ninja)slackline, schommel en goaltje om te voetballen. 


Vida Calma in Andalusie, Spanje collage uitjes 2024Vida Calma in Andalusië, Spanje - omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving voor ouders met kinderen?

Tip 1: Strand Torre del Mar

Langgerekt strand met meerdere speeltuinen en restaurants op het strand en een gezellige boulevard waar in de zomer van alles te doen is.

Tip 2: Aquavelis

Het waterpark in de buurt voor een hoop waterpret, door zijn vele verschillende glijbanen.

Tip 3: Het strand van Maro

Dichtbij de grotten van Nerja ligt het prachtige strand van Maro. Het water is superhelder, waardoor je de vissen zo onder je door ziet zwemmen. Je kunt een kajak of sup huren, zodat je langs allerlei rotspartijen kan varen met grotten en soms zie je ook een waterval.

Tip 4: Wandelen in el Torcal

Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door de grillige kalkrotsen. Er zijn een aantal wat kortere wandelroutes, waardoor het ook leuk en goed te doen is om met kinderen te wandelen.

Tip 5: Malaga kasteel

Midden in het historische centrum van Malaga is het kasteel en fort (het Alcazaba) van Malaga. Geniet hier van de prachtige uitzichten over de stad, de mooie architectuur en fantaseer met de kinderen hoe de mensen hier vroeger rondliepen en waar de ruimtes voor zijn.

Tip 6: Marktjes

Elke dinsdag is er een gezellige markt in Trapiche en elke laatste zondag van de maand is er leuk marktje in Periana.

Tip 7: All you can eat Italiaan

In El Ingenio, het grote winkelcentrum van Vélez-Malaga, is een foodcourt met een "all you can Italiaan". Het is één groot feest voor de kinderen. Je kan zoveel pizza's (ook chocoladepizza), pasta's, salades en toetjes eten als je op kunt en er is ook nog een leuke binnenspeeltuin bij.

Tip 8: Grotten van Nerja

Ga onder de grond en bezoek de kilometerslange grotten van Nerja.

Tip 9: Alhama de Granada

Laat je verwonderen door de grootte en pracht van het Alhambra paleis.

Tip 10: Trampolinepark

In El Ingenio is een trampolinepark aanwezig voor volop springplezier voor de kinderen.

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga naar de pagina van Vida Calma.

Casa Torre is een prachtig landgoed met 3 vakantiehuizen in een 18e eeuws gebouw en 1 vrijstaand vakantiehuis vlakbij de Adriatische kust en op loopafstand van het levendige burchtstadje Ripatransone. Lees het interview met eigenaresse Lilian!
Een goed doordachte vakantieplanning is essentieel, zeker voor een verre reis! Wij geven je tips om je te helpen een optimale vakantieplanning te maken voor een verre reis.
Zoek je een leuke bestemming met je peuter? Bekijk dan deze 4 tips!