Vakantie met kids in Piemonte, Italië - interview met de eigenaren van Agriturismo Crose

Deel via:
01-4-2021 - Corine

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan is het wel zo leuk als je op een fijne, persoonlijke plek bent waar je je welkom voelt met eigenaren die je de leukste tips kunnen geven, zodat je vakantie een ware beleving wordt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Nicole en Richard van Agriturismo Crose in Piemonte, Italië.

Agriturismo Crose in Spigno Monferrato, Italie uitzicht valleiUitzicht vanaf Agriturismo Crose in Piemonte

1) Waarom hebben jullie gekozen voor Piemonte en dan specifiek deze plek?

Ons verhaal begint meer dan 10 jaar geleden; toen we het besluit hebben genomen om naar Italië te emigreren. Het droompand lag in de regio le Marche in midden-Italië en we waren op 95% van de koop toen aardbevingen van 2016 roet in het eten gooiden; het pand raakte dusdanig beschadigd dat we van de koop af moesten zien. Helemaal opnieuw beginnen dus... Natuurlijk wel in Italië, maar het werd een andere regio: Piemonte.

De regio Piemonte kenden we veel minder goed, maar we waren gelijk gecharmeerd van alle mogelijkheden die deze regio biedt: de zee en Ligurische kust zijn gemakkelijk bereikbaar, de natuur is prachtig met in het achterland de Alpen en het is hier nog vrij rustig; het toerisme is nog in ontwikkeling.

We werden verliefd op wat nu ons thuis is: Agriturismo Crose, een voormalige, natuurstenen wijnboerderij met magisch uitzicht, ruimte en natuur op een heuveltop op 500 meter hoogte. Een pand met voldoende grond is belangrijk om een Agriturismo op te starten. Inmiddels verbouwen we lavendel, fruitbomen en olijfbomen en hebben we schapen en kippen. We zijn dus niet alleen ‘turismo’ maar ook ‘agri’.

Daarbij vonden we de nabijheid van scholen belangrijk voor onze 3 kinderen en we wilden connectie hebben met een dorpsgemeenschap waar we inmiddels onderdeel van uitmaken.

Agriturismo Crose in Spigno Monferrato, Italie Honeylodge_outsideAgriturismo Crose in Piemonte - Honeylodge 

2) Wat is er te doen bij jullie in de omgeving voor gezinnen met kinderen?

De mensen die ons bezoeken in het hoogseizoen zijn voornamelijk gezinnen met kinderen, ook tieners. Vaak zijn het gezinnen die ervan houden om buiten te zijn; wandelen en fietsen in de natuur, maar ook lekker relaxen bij de lodge tent of het zwembad. In de nabije omgeving zijn wandel- en mountainbike paden die direct vanaf de accomodatie starten. Zelf organiseren we wekelijks een avondwandeling naar een kasteelruïne in de vallei waar gezinnen met grotere kinderen aan deel kunnen nemen.

Het is ook mogelijk om in de omgeving verkoeling te zoeken in een rivier, meer of aan de Ligurische kust. Dat is allemaal mogelijk op 30-60 minuten rijden. We delen graag de onontdekte plekjes met onze gasten, plekjes die ze anders niet gevonden zouden hebben.

In de omgeving zijn verschillende torens die te bezoeken zijn en ook big benches die vaak staan op mooie uitkijkpunten. En houd je van dieren, dan is wandelen met een lama of alpaca tussen de wijnvelden een absolute aanrader voor het hele gezin!

Kortom: er is veel te beleven en bijna alles is lekker buiten in de natuur en het zijn juist plekken waar het niet druk is.

Agriturismo Crose, Italie lamawandelingAgriturismo Crose in Piemonte - wandelen met een lama of Alpaca

3) Wij zijn zelf dol op Italië en dan vooral het eten. Wat zijn jullie tips in de omgeving?

Italië en eten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. We vinden het belangrijk om onze gasten tips te geven van lokale restaurantjes waar gastvrijheid voorop staat en natuurlijk lekker eten. Vaak zijn het families die al meerdere generaties met passie hun restaurant runnen.

We hebben in de directe omgeving restaurantjes die ieder hun eigen stijl hebben, maar de gemeenschappelijk deler is, dat ze allemaal charmant zijn en natuurlijk heerlijk eten serveren!

Agriturismo Crose, Italie restaurant Ca BiancaRestaurant Ca Bianca in Mombaldone

Dit is onze top 3 restaurants in onze omgeving:

1. Ca Bianca in Mombaldone
Wil je buiten onder de veranda eten, genieten van speciale avonden met de BBQ en tussen de italianen zitten? Dan is Ca Bianca in Mombaldone dé plek waar je moet zijn en waar je je meteen thuis zult voelen. Massimo en Chiara zijn een jong stel die vol passie en verfijning de Piemontese gerechten op de kaart zetten. Samen met hun hond zoekt Massimo ook truffels. Gerechten met witte of zwarte, zelf gevonden, truffel staan dan ook in het najaar zeker op de kaart! En Massimo vertelt daar graag over.

2. Circolo 24 in Spigno Monferrato
Wil je eten bij een hartelijke familie in een gezellig huiskamer restaurant? Dan is Circolo 24 in Spigno Monferrato een ontdekking waard. Gelegen in een steegje voelt het aan alsof je aanbelt bij een woonhuis, waarna eigenaresse Teodora enthousiast opendoet en je ontvangt.

Er is geen menukaart, maar het is geen probleem dat je geen Italiaans spreekt. Met handen en voeten legt Teodora graag uit wat er te eten is die dag. De specialiteiten zijn: pizza al mattone en vis.

3. La Molina in Pareto
Bij La Molina in Pareto wordt pizza een echt Italiaanse beleving! De eerste keer dat wij zelf deze locatie bezochten, hadden we al 3x om willen keren: er ligt toch geen pizzeria op zo’n afgelegen plek in het bos?

Maar de locals weten waar het goed eten is: er is geen menukaart, maar er worden je net zo lang pizza’s voorgezet, totdat je zegt: ‘basta’. Er zijn hier meer locals dan toeristen, maar dan weet je zeker dat je goed zit én dat maakt deze plek juist zo uniek! De hele familie helpt in de keuken om het de gasten naar de zin te maken. Superleuk om je onder te dompelen in de Italiaanse cultuur en het heerlijke eten.

Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan op vakantie? Ga dan naar de pagina van Agriturismo Crose op onze website.

Ook zo'n zin om op vakantie te gaan? Bekijk deze 12 leuke logeertips voor de meivakantie mét coronaproof tips voor uitjes in de omgeving!
Lees hoe eigenaren Jos en Esther een waar kinderparadijs hebben gemaakt van Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk
Lees hoe Robert en Pascalle op deze prachtige plek in Andalusië terecht zijn gekomen en waarom het daar heerlijk vakantie vieren is!