Vakantie in Andalusië met kinderen middenin de natuur! Interview met de eigenaren van Finca Las Nuevas

Deel via:
25-3-2021 - Corine

Op 30pluskids vind je natuurlijk allemaal vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar wij vinden het ook heel belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. Dat de eigenaren ervoor zorgen dat je welkom bent en dat ze een plek hebben gecreëerd waar je je prettig voelt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, hebben we besloten om iedere week een interview te plaatsen. Dit keer met Robert en Pascalle van Finca Las Nuevas in Andalusië, Spanje.

Finca Las Nuevas in Andalusie, Spanje zwembad 2Finca Las Nuevas in Andalusië, Spanje middenin de bergen

1) Wanneer en hoe zijn jullie ooit op deze prachtige plek middenin de bergen van Andalusie      terechtgekomen?

Haha dat vinden we altijd nog een beetje een gek verhaal. Dat had zo een ‘Ik vertrek’ verhaal kunnen zijn. We woonden in 2016 in Azië vanwege het werk van Robert. In April hoorden wij, dat hij een baan ergens anders kreeg en dat wij als gezin niet meekonden. We moesten dus op zoek naar een huis en waarom dan niet meteen het roer omgooien? We hadden wel zin in meer zon dan in Nederland. Lang verhaal kort, in juni datzelfde jaar landden we in Málaga. In Azië hadden we al wat op internet gesurft en daar zagen we het huis waar we nu wonen voor het eerst.

We hebben er in juni zelf als gast een paar dagen overnacht om het uit te proberen en uiteindelijk hebben we het huis gekocht. We waren meteen verkocht toen we de eerste keer uit onze auto stapten. De serene rust, de prachtige uitzichten en de ruim opgezette vakantiewoningen (5 in totaal) met toch veel privacy vonden we geweldig.

Wij kunnen geen huizen verhuren als we de locatie en de inrichting zelf niets zouden vinden. We vinden het leuk om onze gasten een “thuis weg van huis” te geven. Deze oude boerderij paste prima in dat plaatje.

Finca Las Nuevas in Andalusie, Spanje zwembad en accommodatieZwembad van Finca Las Nuevas in Andalusië, Spanje

2) Wat is leuk om te doen voor kinderenvoor de leeftijdscategorieën: 0-4 jaar, 5-9 jaar en 10 jaar en ouder?

Het leuke van onze plek is, dat het voor velen eens wat totaal anders is. Soms bellen gasten van tevoren met de vraag of het voor kinderen wel leuk is op een bergje. De jongere kinderen vinden het geweldig om op avontuur te gaan op ons terrein. In onze tuin kunnen ze heerlijk rondlopen en verschillende paadjes nemen, zonder dat de ouders mee hoeven. Dat is dus heel stoer en iets heel anders dan normaal. De kinderen komen altijd terug met mooie bloemetjes, stenen en takken. Speeltoestellen blijken dus eigenlijk niet nodig te zijn. 

Maar we hebben uiteraard een fijn zwembad dat iedereen leuk vindt, er is een pingpong tafel en een schommel onder een oude boom. Voor kinderen van 0-4 jaar hebben we op het gezamenlijke terras wat stepjes en driewielers en speeltjes. De oudere kinderen kunnen een groot dominospel spelen buiten of een Indonesisch spel met stenen. En in alle huizen liggen boeken en spelletjes. Omdat het bij ons ‘s avonds nog echt donker wordt, kun je hier ook goed naar vallende sterren kijken. Een goede reden om een keertje langer op te blijven, want kinderen vinden dat fantastisch! En elke avond hebben we een mooie zonsondergang.

En ook in de omgeving is veel te doen! Finca Las Nuevas ligt 40 minuten van Málaga en de Costa del Sol. Daar is van alles te beleven: waterpark, dierenpark, strand, dolfinarium, musea, etc.

Voor rustzoekers zijn er leuke wandelingen te maken in nationaal park El Torcal met bijzondere rotsformaties, wij noemen het altijd pannenkoekenrotsen. Het beroemde Caminito del Rey is leuk voor kinderen boven de 8, dit is een vlonderpad, langs steile kliffen. Verder is een prachtig meer in de buurt waar je lekker kunt zwemmen of een waterfiets met glijbaan kunt huren.

En wat ook een gaaf uitstapje is, is een wandeling door een rivier. Aan het einde is het water wat dieper en kun je lekker zwemmen of aan een touw zwaaien. Je hoeft je geen dag te vervelen bij ons. 

Collage Finca Las Nuevas in Andalusie, SpanjeFinca Las Nuevas in Andalusië, Spanje - boerderij en omgeving

3) Hoe is het om Andalusië met je gezin te leven?

Wonen in Andalusië is heerlijk. Wij waren hier nog nooit geweest, dus het was echt een gok. Maar het bevalt heel goed. We hebben ongeveer 300 dagen per jaar zon, waardoor je meer buiten leeft. Zelfs in de winter kun je hier nog een terrasje pakken en dan zit dat terrasje gezellig vol. Het leven is hier minder gehaast en omdat de omgeving zo veelzijdig is, vervelen we ons geen moment. Verder vinden wij het heerlijk om zo midden in de natuur te wonen en nieuwe dingen te leren van het platteland. We hebben onze eigen olijfolie gemaakt en elk jaar oogsten we amandelen. In de tuin staan fruitbomen en van het fruit maken we onze eigen jam.

Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan op vakantie? Ga dan naar de pagina van Finca Las Nuevas op onze website.


Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.
Heb je een kat en ga je erop uit? Hier vind je een aantal slimme ideetjes om je kat te vermaken als je weg bent.
Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!