Torre Nova Resort in Catalonië, Spanje - Interview met Geert en Jacqueline

Deel via:
15-4-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Geert en Jacqueline van Torre Nova Resort.

Torre Nova Resort in Catalonie, Spanje 1_overzicht_torre_novaTorre Nova Resort in Catalonië, Spanje - prachtige ligging

1. Waarom hebben jullie destijds gekozen voor Torre Nova en hoe is jullie leven tot nu toe in Catalonië?

Wij zijn Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen. We zijn in 2007 met dochter Lisa en zoon Stefan  (toen 10 en 8) van Amsterdam naar het dorp La Torre de Claramunt in Catalonië, Spanje verhuisd. 

Veel familieleden en vrienden dachten eerst dat het om een midlife crisis van Geert ging. Maar die heeft hij al sinds zijn 25e zegt hij, haha. Nee, het leven bestaat uit hoofdstukken. En het hoofdstuk Amsterdam was zo'n beetje uit. Onze kinderen, Lisa en Stefan, gingen richting middelbare school en we dachten na over hun en onze toekomst op een andere plek. We wilden meer samen zijn en met onze kinderen en vooral ook meer buiten leven. Tijdens een heerlijke vakantie op een prachtige plek op een bergtop in de Pyreneeën beseften we dat we een week later weer 'gewoon' aan het werk zouden zijn. Toen namen we de beslissing om 'op vakantie te blijven' en iets met vakantie te gaan doen.

We hebben goed nagedacht wat en waar we iets wilden en zijn een uitgebreide zoektocht begonnen. We kozen voor Catalonië, omdat dat met de auto en het vliegtuig goed vanuit Nederland te bereiken is. Ook het klimaat is het hele jaar door aantrekkelijk en ook de meer relaxte levensstijl sprak ons aan. We hebben veel huizen gezien, van ruïnes tot onbetaalbare paleizen, en op een dag kregen we een tip over Torre Nova. Vanaf het eerste moment dat we er binnenliepen waren we verkocht. Het prachtige huis, gebouwd door de markies van Gironella in 1900, is indrukwekkend. En op het balkon, met adembenemend uitzicht over het dorp en de groene vallei, wisten we het meteen: dit is het helemaal!

We voelden ons al snel welkom en het dorp was enthousiast over onze plannen. We zijn snel geïntegreerd en uiteindelijk ben je thuis waar je gezin is en waar je spullen staan. De manier van leven hier in Spanje spreekt ons aan, vooral het samen van het leven genieten. We wonen hier nu 15 jaar en we werken harder dan ooit. Maar we bepalen zelf wat we doen en wanneer. Die vrijheid is goud waard. En de mooiste beloning is om onze gasten op Torre Nova te zien genieten, net als wijzelf!

Of onze droom is uitgekomen? Onze dochter kocht in het begin een nieuwe schoolagenda. Daar stond op: 'Don't dream your life, live your dream!' en dat is precies wat we hier doen. We hebben geen moment spijt gehad van onze keuze en zijn hier echt gelukkig. Onze namen kunnen ze in het dorp nog steeds niet uitspreken maar 'los Holandeses de la Torre Nova’ kent iedereen.

Torre Nova Resort, Catalonie Spanje collageTorre Nova Resort in Catalonië, Spanje - mooie appartementen en heerlijk zwembad

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen?

Torre Nova Resort is kleinschalig en heeft 8 monumentale en hele grote, luxe appartementen met schitterend uitzicht. Ze hebben een keuken, een tot drie slaapkamers en een of twee badkamers. Ook hebben we hele fijne bedden van 2,10 meter lang. In de grote tuin met zwembad kunnen kinderen heerlijk zwemmen, tafeltennissen, dammen en schaken of jeu-de-boules spelen. Zo’n combinatie vind je bijna niet in Spanje.

En het ligt op een schitterende plek. Aan de ene kant grenst het aan het middeleeuwse dorpje met alle voorzieningen op loopafstand en aan de andere kant grenst het aan de ongerepte natuur. Je wandelt direct vanaf het resort door de heuvels, bossen en wijnvelden en je komt bijna niemand tegen, alleen de herder met zijn schaapskudde. 

Torre Nova Resort, Catalonie Spanje omgeving collageTorre Nova Resort in Catalonië, Spanje - omgeving

3. Wat zijn jullie aanraders in de omgeving voor gezinnen?

We zitten hier in een hele authentieke streek. Weg van het massatoerisme, maar toch overal vlakbij. Wat er allemaal te doen is voor gezinnen? Natuurlijk lekker genieten in ons eigen zwembad van 15x5 meter. En in de omgeving is er eigenlijk te veel om op te noemen, gezien onze centrale ligging in Catalonië. Torre Nova ligt vlakbij topattracties, zoals: Barcelona, de stranden van de Costa Dorada, Montserrat, de wijnstreek El Penedès en maar anderhalf uur van de Pyreneeën.

We hebben heel veel ‘off the beaten track’ tips die we delen met onze gasten. Zo kom je op unieke plekken en in restaurants die je anders nooit zelf gevonden zou hebben. We wijzen je ook de weg naar allerlei lokale tradities. Zoals de unieke dorpsfeesten, in elk dorp en stad in onze regio, met spectaculaire optochten met vuurwerk, duivels, draken en reuzen. En niet te vergeten de ‘Castellers’, een eeuwenoude Catalaanse traditie van het bouwen van menselijke kastelen, tot wel 15 meter hoog!

Dit alles maakt Torre Nova Resort een ideale en veilige vakantieplek voor gezinnen met kleine en grotere kinderen, ook omdat we Nederlands en Spaans spreken. Dat maakt het ook makkelijk voor als er iets geregeld moet worden of als er iets is. Daarmee is Torre Nova niet alleen een mooie accommodatie om te verblijven, maar bieden we een ‘experiencia única’, een unieke ervaring. Torre Nova is een kleinschalig en duurzaam vakantieverblijf, dat rust, ruimte en comfort ademt, te midden van authentieke Spaanse cultuur en natuur en dichtbij alle topattracties in en rond Barcelona.

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van Torre Nova Resort. Op de website van Torre Nova zelf vind je onder Erop uit allerlei uitstapjes in de omgeving, zoals Barcelona, het strand, bodega’s etc. 

Die leuke vakantie met je kinderen wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, zodat je die mooie momenten voor altijd kunt bewaren. Hoe doe je dat?
Les 3Etangs is een sfeervol, kleinschalig en kindvriendelijk vakantieparadijs op een schilderachtig domein van 6 ha in het groene hart van Frankrijk, de Auvergne. Lees het interview met Basten en Christine.
Een tot charmehotel/B&B verbouwde boerderij uit 1885 in Limburg waar je heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke zwemvijver en fijne hottub. Lees het interview met Heidy.