Top 5 stedentrips met kids

Deel via:
15-12-2021 - Corine

Het kan erg leuk zijn om met je kinderen een weekend weg te gaan naar het buitenland. Zo kun je samen de stad ontdekken en leren over cultuur en historie. Het is natuurlijk wel belangrijk om een bestemming te zoeken waar genoeg te zien en te doen is voor de kinderen. We gaan de 5 leukste bestemmingen voor citytrips met kinderen op een rij zetten voor je!

1. Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is een prachtige stad met veel historie en cultuur. Het meest beroemde is het paleis van Sissi. Schloss Schönbrunn, zoals het officieel heet, is te bezoeken, maar ook alles rondom het paleis is erg bijzonder. Zo zijn de enorme tuinen in Franse stijl prachtig om te zien en je vind hier tevens de oudste dierentuin ter wereld! Uniek in Wenen is ook de Spaane Rijschool, waarbij elegante, witte paarden samen met hun berijders allerlei klassieke rijkunsten laten zien. Erg indrukwekkend voor kids om te bekijken!

2. Praag

Deze historische en sprookjesachtige stad heeft zoveel te bieden voor kinderen! Zo is er een treinrestaurant, de Kabelbaan, Spejbl & Hurvinek en de Krizikova Fontana. Er wordt vaak tweemaal per avond een fonteinshow opgevoerd; superleuk voor kinderen. Er is ook een soort kleine Eiffeltoren, de Petrin toren, waar vanaf je een geweldig uitzicht hebt over de hele stad. Ga mee met een ritje in de koets vanaf het oude Stadsplein met de astronomische klok, die direct uit een Lord of the Rings of Harry Potter film zou kunnen komen.

3. Lissabon

Zin in een stedentrip met de mogelijkheid om ook naar het strand te gaan? Ga dan naar Lissabon in Portugal! Deze stad is gebouwd op 7 heuvels, dus om te voorkomen dat je steeds stijl omhoog en bergafwaarts moet lopen dien je het slim te plannen. Zo kun je gebruik maken van tram 28 die rondrijdt of van de Hippotrip, een amfibisch voertuig dat zowel op het land als in het water kan rijden. Erg leuk voor kinderen en een fijne manier om de stad rustig te bekijken.

4. Rome

Rome staat natuurlijk vol met overblijfselen uit de Romeinse tijd. Dit maakt het superleuk voor kinderen, omdat zij hun fantasie hierop los kunnen laten! Een bezoek aan het indrukwekkende Colosseum laat de kinderen zich voelen als echte gladiatoren. Ook een bezoek aan het Vaticaan is erg bijzonder, net als de Sixtijnse Kapel en de Trevi fontein. Het kan hier op bepaalde tijden en in bepaalde periodes wel heel druk zijn, dus houd daar rekening mee.

5. Londen

Londen is een grote stad met heel veel verschillende bezienswaardigheden die ook voor kids leuk zijn. Zo is de wisseling van de wacht bij het paleis natuurlijk heel indrukwekkend! Maak een toer in de welbekende rode dubbeldekker die je door de hele stad rijdt, zodat je alle belangrijke bezienswaardigheden kunt zien zonder zere voeten te krijgen van het vele lopen. Zin om dieren te bekijken? Ga dan naar de London Zoo, die gratis toegankelijk is voor toeristen met een London Pass. Slecht weer? Ga dan lekker overdekt zwemmen in de Oasis Swimming Pools.

Vliegen naar de bestemming

Er zijn verschillende manieren om op de plaats van bestemming aan te komen, maar als je maar een paar dagen weg bent, wil je zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan vervoer. Veel mensen kiezen dan ook om te vliegen, zodat je sneller de plaats van bestemming kunt ontdekken. Als je gaat vliegen met kinderen kan het fijner zijn om te kiezen voor een kleinere en rustigere luchthaven dan bijvoorbeeld het drukke Schiphol. Denk hierbij aan Rotterdam of Eindhoven Airport. Vanaf deze luchthavens wordt naar veel Europese bestemmingen gevlogen, dus je hebt genoeg keus. En bovendien zijn een stuk rustiger en overzichtelijker wat erg fijn is met kinderen. Zo vlieg je vanaf Rotterdam Airport in iets minder dan 3 uur naar Lissabon of in 2 uur naar Rome.

Parkeren

Heb je ervoor gekozen om te vliegen vanaf het kleinschaligere Rotterdam Airport dan reis je hier, zeker met kinderen, waarschijnlijk met de auto naar toe. Daar aangekomen moet je parkeren op Rotterdam Airport. Gelukkig zijn hier verschillende opties voor. Je kunt kiezen voor een prijzige P-locatie van de luchthaven zelf, of je kiest voor een valetservice bij één van de beschikbare parkeeraanbieders. Hierbij hoef je niet met je jonge kinderen in een shuttlebus, maar stap je gewoon uit je eigen auto bij de luchthaven zelf. Hier wordt je auto overgenomen door een ervaren chauffeur en wordt deze geparkeerd. Bij terugkomst wordt je auto na een telefoontje weer naar de luchthaven gereden. Daar kun je weer instappen met je bagage en de kids en kun je meteen naar huis rijden. Idealer kan bijna niet!

Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!