Tips voor kleding en speelgoed op vakantie

Deel via:
28-9-2023 - Corine

Of je nu thuisblijft tijdens een schoolvakantie of je gaat naar een vakantiebestemming in binnen- of buitenland met je kinderen, het is altijd handig om te zorgen voor voldoende vermaak, zoals teken- en knutselmateriaal om ze bezig te houden. En ga je erop uit, zorg dan voor geschikte meisjes- of jongenskleding, zodat je kids comfortabel kunnen spelen en verkennen. 

Teken- en knutselmateriaal voor op vakantie

Kleurpotloden en stiften: Een set kleurpotloden en wasbare stiften zijn altijd een goed idee. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en bieden veel creatieve mogelijkheden.

Schetsboeken en papier: Zorg voor voldoende blanco papier, schetsboeken of kleurboeken, afhankelijk van de voorkeuren van je kinderen.

Knutselpapier en lijm: Als je kinderen van knutselen houden, is het handig om een assortiment knutselpapier, lijm en kindvriendelijke scharen mee te nemen.

Klei of boetseermateriaal: Voor driedimensionale creaties kan klei of boetseermateriaal een geweldige optie zijn.

Stempels en stickers: Deze kunnen een leuke en makkelijke manier zijn om kunstwerken te maken.

Kralen en draad: Voor kinderen die graag sieraden maken, zijn kralen en elastiekdraad een leuke toevoeging aan het knutselmateriaal.

Educatieve knutselsets: Overweeg om educatieve knutselsets mee te nemen die ook leerzaam zijn, zoals het bouwen van een mini-robot of het maken van een zonneoven.

Geschikte vakantiekleding voor je kinderen

Comfortabele kleding: Zorg voor kleding die comfortabel zit en voldoende bewegingsvrijheid biedt. Katoen is vaak een goede keuze.

Laagjes: Neem kleding mee die in lagen gedragen kan worden, zodat je kunt aanpassen aan wisselende temperaturen.

Zwemkleding en zonnehoedjes: Als er wateractiviteiten gepland zijn, vergeet dan niet om zwemkleding en zonnehoedjes in te pakken.

Regenkleding: Afhankelijk van de bestemming, kan het slim zijn om regenkleding mee te nemen, zelfs in de zomermaanden.

Goede schoenen: Stevige wandel- of sportschoenen zijn belangrijk als er veel activiteiten gepland zijn die lopen of rennen vereisen.

Nachtkleding: Comfortabele pyjama's voor een goede nachtrust.

Extra kleding: Neem een paar extra sets kleding mee voor onverwachte situaties zoals morsen of modderige avonturen.

Lichte jas of trui: Ook in warme klimaten kan het 's avonds afkoelen. Een lichte jas of trui kan handig zijn.

Door al deze tips in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat zowel het teken- en knutselmateriaal als de kleding van je kinderen geschikt zijn voor een fantastische vakantie-ervaring. Veel plezier op jullie reis!

Een weekendje weg met het gezin is heerlijk; quality time met elkaar, een welverdiende pauze en nieuwe ervaringen opdoen. Samen verkennen jullie nieuwe plekken en maken jullie mooie herinneringen.
Heb je een kat en ga je erop uit? Hier vind je een aantal slimme ideetjes om je kat te vermaken als je weg bent.
Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!