Slimme manieren om je kat te vermaken als je weg bent

Deel via:
13-6-2024 - Corine

Weggaan en je huisdier thuislaten is nooit leuk. Je voelt je altijd een beetje schuldig natuurlijk. Maar katten zijn hartstikke onafhankelijk en kunnen zich prima een paar uurtjes alleen thuis vermaken. Natuurlijk is het wel fijn als je je kat wat entertainment kunt geven als je er zelf niet bent om je kat te vermaken. Daarom geven we je in deze blog wat ideetjes om je kat te vermaken als jij weg bent. Dan hoef je je er niet druk om te maken dat ze het hele huis verbouwen en allemaal dingen gaan doen die ze eigenlijk niet mogen doen. 

Een speeltuintje voor de kat

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat genoeg te doen heeft als je er niet bent. Dit kun je doen door speelgoed neer te leggen, zoals: bewegende muizen, balletjes met belletjes en krabpalen. Wissel hier ook regelmatig in, katten zijn heel slim en houden van afwisseling en nieuwe dingen... net als kinderen eigenlijk. Door af en toe wat nieuw speelgoed neer te leggen, zijn je katten weer even zoet. Een krabpaal of een klimpaal is ook heel handig om in huis te hebben als je kat vaker alleen is, zeker als je een speelse kat hebt. Als ze dan die krabpaal hebben, kunnen ze je bank en gordijnen makkelijker met rust laten. 

Keep it clean

Het is natuurlijk fijn als je thuiskomt en alles is netjes en schoon. Je kat kan helaas niet zelf opruimen, maar met de moderne technologieën van vandaag kun je toch genieten van een schone kattenbak, zelfs als je niet thuis bent geweest. Dat klinkt als een droom die uitkomt toch? Je hebt namelijk de geweldige automatische kattenbak. Deze kattenbak maakt zichzelf schoon, zodat jij dit klusje niet meer hoeft te klaren. Dat wordt voor je gedaan.

Verzorging voor je kat

Moet je wat langer weg? Dan is het altijd lastig om iemand te vinden om je kat te voeren. Je wilt namelijk dat je kat gewoon op tijd zijn eten krijgt. Ook daar heeft moderne technologie een super oplossing voor: de automatische voerbak kat. Jij stelt in hoe laat je wil dat de voerbak het eten loslaat en dan worden de kattenbrokjes in het voerbakje geplaatst. Dat is toch geweldig? Dan kun jij lekker je plan trekken en krijgt je kat toch lekker zijn brokjes zoals altijd. Dat is een pak van je hart. 

Willen jullie op fietsvakantie en eigen fietsen meenemen? Lees dan deze handige tips!
Een vakantie is natuurlijk heerlijk, maar het plannen van een vakantie met kinderen kan nog weleens een uitdaging zijn. Lees snel verder waar je allemaal aan moet denken!
Wil je een avontuurlijke, maar zorgeloze vakantie? Dan zijn er genoeg vakantieparken te ontdekken waar dat mogelijk is met een perfecte mix van avontuur en vertrouwde kwaliteit. Lees snel verder!