Quinta Vida Verde in Leiria, Portugal - interview met Monique en Casper

Deel via:
28-5-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Monique en Casper van Quinta Vida Verde in Leiria, Portugal.

Quinta Vida Verde in Macieira Almoster, Portugal zwembadQuinta Vida Verde in Macieira Almoster in Midden-Portugal

1. Hoe zijn jullie ooit op Quinta Vida Verde terechtgekomen en hoe bevalt dat?

7 jaar gelden, na het besluit dat we een avontuur in Portugal wilden aangaan, zijn we een aantal keren op huizenjacht gegaan waarbij we ook verschillende regio's hebben ontdekt. Al gauw merkten we dat de rust en de weelderige natuur van centraal Portugal ons erg aansprak. Via een makelaar kwamen we bij dit huis terecht. We hadden in eerste instantie helemaal geen hoge verwachtingen, maar de tocht hiernaartoe was net een sprookje die eindigde in een prachtige vallei, waar deze Quinta praalt bovenop de berg met een geweldig uitzicht alsof het het einde van de wereld is.

Ik was net 20 weken zwanger toen we uiteindelijk vertrokken vanuit Nederland. Het leven op het platteland bleek geweldig om een kind op te laten groeien. Met ons bedrijf konden we altijd bij onze zoon, Joshua, zijn en hij groeide op met de natuur als zijn leerschool. Wij konden hem echt een droomjeugd bieden.

Alles waar onze gasten van genieten: de pracht van de natuur, het zwembad, de kinderboerderij, de speeltuin, het speelbalkon, de zandbak, de boomhutten, zelf fruit en groenten plukken van de fruitbomen en uit de moestuin, was voor Joshua dagelijks kost. Wie wil dat nu niet voor zijn kind. Het verzorgen van een fijne vakantie voor onze gasten brengt ontzettend veel gezelligheid met zich mee waar we zelf heel veel energie uit halen.

Quinta Vida Verde, Portugal collageQuinta Vida Verde in Macieira Almoster in Midden-Portugal

2. Voor wie is jullie Quinta geschikt en wat kunnen gasten bij jullie verwachten?

Onze Quinta is geschikt voor iedereen: jong en oud, avonturier of rustzoeker. Wij staan bekend op onze persoonlijke aandacht, het ontbijt met veel verse en lokale produkten en elke dag een andere verrassing. Kinderen zijn dol op de miniboerderij met de pasgeboren geitjes, de lieve knuffelkatten, de grote speeltuin, het speelbalkon met heel veel speelgoed, de vele spelletjes en wandelen met onze hond Muis.

Bovendien is het mogelijk om hier in de avond, al dan niet gezamenlijk, te eten en er zijn vele mooie zitplekjes die we hier in de natuur hebben gecreëerd. Ook is het mogelijk om een koud drankje, ijsje of een lekkere cocktail te verkrijgen op de veranda.
 

Quinta Vida Verde, Portugal collage omgevingQuinta Vida Verde in Macieira Almoster in Midden-Portugal - omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving?

Tip 1: Praia Fluvial, Fragas de São Simão

Een rivier'strand' dat door een geweldige bergkeet loopt in een prachtig natuurgebied. Een idyllisch plekje met watervallen en mooie rotsen, waar je over kan klauteren. Je kan vanaf hier ook een mooie wandeling maken door een authentiek Xisto dorpje.

Tip 2: Coimbra

Een van de oudste universiteitssteden van Europa met de Rio Mondego voor kanotochten.

Tip 3: Tomar

Tempeliersstad met een geweldig kasteel-complex 'Convento do Cristo'.

Tip 4: Figueira da Foz

Grote badplaats geschikt voor watersport, zoals surfen en jetski.

Tip 5: Praia de Pedrogão

Kleine badplaats met mooie stranden en duinen.

Tip 6: Nazaré

Mooie oude kustplaats, bekend om zijn Big Wave Surf.

Tip 7 Penela

Middeleeuws stadje met mooi kasteel en grote speeltuin en een Adventure park 'Expert Tree'.

Tip 8: Pombal

Kleine middeleeuwse stad met kasteel en groot waterpretpark 'Panoramico Aguaparque'.

Tip 9: Praia Fluvial Agroal

Rivierstrand in een prachtig groen landschap.

Tip 10: Fatima

Een wereldberoemde pelgrimsstad. Het pad ernaar toe loopt vlak langs ons huis.

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga voor meer info naar de pagina van Quinta Vida Verde!
Als je goed voorbereid op vakantie gaat, kan dat het verschil maken tussen een stressvolle reis en een ontspannen vakantie. Bekijk deze lijst met musthaves!
Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!