Pian della Bandina in Umbrië, Italië - Interview met Martijn en Kim

Deel via:
06-12-2023 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die zowel kind- als oudervriendelijk zijn en ook persoonlijk! 
Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Martijn en Kim van Pian della Bandina in Umbrië in Italië.

Pian della Bandina in Umbrie, Italie van bovenafPian della Bandina in Umbrië, Italië van bovenaf

1. Hoe zijn jullie op Pian della Bandina terechtgekomen?

Al ruim 20 jaar hadden we de wens om ooit in Italië te gaan wonen. Altijd gingen we op vakantie naar Italië en altijd voelde dat als thuiskomen. Begin 2018 hebben we besloten om onze plannen uit te gaan werken naar concrete stappen. Toen we hoorden dat Pian della Bandina beschikbaar kwam, begon ons hart sneller te kloppen. We hebben meteen een afspraak gemaakt om het te bezichtigen. Toen we aankwamen, waren we op slag verliefd!

Pian della Bandina in Umbrie, Italie collage dec 2023Pian della Bandina in Umbrië, Italië - overzicht

2. Waarom is Pian della Bandina een geschikte plek voor gezinnen?

Zeker in het hoogseizoen hebben we alleen maar Nederlandse gezinnen te gast. Op zaterdag, als alle nieuwe gasten weer arriveren, bieden we dan een Italiaans 3-gangen diner aan. Er komt dan een Italiaanse kok om dit voor ons klaar te maken. Gasten eten dan samen aan de twee lange tafels in het grote, overdekte poolhouse naast het zwembad. We proberen dan altijd alle kinderen aan de ene tafel te krijgen en alle volwassenen aan de andere tafel. Dat zorgt ervoor dat iedereen elkaar snel leert kennen.

Het is elke week weer fantastisch om te zien hoe gemakkelijk de kinderen vriendjes maken. Vaak hebben ze niet eens tijd om te eten, omdat ze samen willen gaan spelen. De rest van de vakantie weten onze gasten elkaar makkelijk te vinden. Bij het zwembad, in de speeltuin, samen TV kijken in het poolhouse, enz.

Wel vinden wij het enorm belangrijk dat alles vrijblijvend is. De invulling van de vakantie is voor iedereen anders. Privacy en rust horen daar soms ook bij.

Pian della Bandina in Umbrie, Italie collage omgeving dec 2023Pian della Bandina in Umbrië, Italië - activiteiten in de omgeving

3. Wat zijn jullie tips voor gezinnen in de omgeving?

Natuurlijk zijn de bekende steden in Umbrië en Toscane een aanrader: Perugia, Assisi, Orvieto, Civita di Bagnoregio, Arezzo en Siena. Maar vergeet zeker niet de kleine stadjes eens te bezoeken. Città della Pieve is zo’n enorm charmant stadje! En zo zijn er meer van die kleine pareltjes in de buurt: Panicale, Paciano, Cetona, enz.

Ben je op zoek om je dag een meer sportieve invulling te geven? Dat kan ook. Er zijn in de buurt voldoende mogelijkheden. Zo kun je hiken, mountainbiken, paardrijden, naar een groot waterpark met glijbanen, golfen, bowlen, een bootje huren op het meer, enz.

Omdat we zelf een dochter hebben, hebben we nog wel tips om een dagje uit voor kinderen ook extra leuk te maken!

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga naar de pagina van Pian della Bandina!

Casa Torre is een prachtig landgoed met 3 vakantiehuizen in een 18e eeuws gebouw en 1 vrijstaand vakantiehuis vlakbij de Adriatische kust en op loopafstand van het levendige burchtstadje Ripatransone. Lees het interview met eigenaresse Lilian!
Een goed doordachte vakantieplanning is essentieel, zeker voor een verre reis! Wij geven je tips om je te helpen een optimale vakantieplanning te maken voor een verre reis.
Houden jullie van de mediterrane sfeer, de romantiek van een boomgaard, de rust en ruimte van de bergen? Dan is Vida Calma in Periana, Andalusië de perfecte plek voor jouw gezin!