Als je slachtoffer bent geworden van persoonlijk letsel, kan dat erg stressvol en overweldigend zijn. Probeer kalm te blijven en niet in paniek te raken. Onderteken geen documenten zonder eerst een jurist te raadplegen. Je kunt ook het beste niet met je verzekeringsmaatschappij praten over een schikking voordat je met een belangenbehartiger hebt gesproken.
Verzamel bewijs
Probeer, als dat mogelijk is, zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Je
letselschade jurist kan dit bewijs gebruiken bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding voor het door jou opgelopen letsel. Je kan foto's maken van de plaats van het ongeval en van eventuele verwondingen die je hebt opgelopen. Maak foto's van je bezittingen die zijn beschadigd door het ongeval. Waren er getuigen? Vraag hen dan om hun contactgegevens. Op deze manier kun je, indien nodig, contact met hen opnemen. Je moet eraan denken om alle kosten m.b.t. het ongeval bij te houden, inclusief medische rekeningen en gederfde lonen. Zorg er ook voor dat je kopieën van eventuele rekeningen of ontvangstbewijzen bewaart voor je administratie. Als je een nota ontvangt van een ziekenhuis of arts, bewaar deze dan bij je andere documenten.
Schakel de juiste letselschadespecialist in
Schakel een specialist in die ervaring heeft met letselschadezaken. Veel juristen adverteren dat ze bijna alles aan kunnen, maar dit kan misleidend zijn. Het inschakelen van een gespecialiseerde letselschadejurist geeft je de zekerheid dat je zaak goed wordt afgehandeld. De
hoogte van het smartengeld is afhankelijk van het letsel dat je hebt opgelopen en van de kwaliteiten van de specialist. Schakel alleen een specialist in die ervaring heeft met letselschade en het specifieke kennisgebied waar het ongeval betrekking op heeft. Je belangenbehartiger moet ook kennis hebben van de wet om ervoor te zorgen dat alles verloopt binnen de regels. Op deze manier heb je de beste kans om de rechtmatige vergoeding te krijgen die je verdient.
Medische hulp inroepen en een arts raadplegen
Na een ongeval is het goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met een arts en het is soms geen goed idee om te wachten tot je weer thuis bent. Als je medische hulp krijgt op de plaats waar je verwonding is opgetreden, bewaar dan al je rekeningen voor diensten en benodigdheden. Dit helpt je bij het indienen van je claim.
Neem contact op met de politie om aangifte te doen
Het is belangrijk om bij een ongeval contact op te nemen met de politie. Zij maken een aangifte van het ongeval en nemen je verklaring op. Soms kunnen ze ook onderzoek doen naar de veroorzakende partij en dit kan weer jouw claim ondersteunen.