Ontdek de Midi-Pyrénées met je kinderen

Deel via:
01-7-2019 - Corine

Op vakantie met je kinderen naar Zuid-Frankrijk, maar geen zin in die drukte in de zomer? De Midi-Pyrénées is een regio die nog niet door toeristen wordt overspoeld. Hier kun je nog genieten van het authentieke Frankrijk met aardige mensen ;). 

De Midi-Pyrénées is een voormalige regio in Zuid-Frankrijk en bestaat uit 8 departementen: Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Haute-Pyrénées, Tarn en de Tarn-et-Garonne. Sinds de regionale herindeling per januari 2016 maakt Midi-Pyrénées onderdeel uit van de regio Occitanië.

Het landschap van de Midi-Pyrénées is zeer gevarieerd. In het zuiden vind je de prachtige Pyreneeën die de grens vormen met Spanje. Verder vind je hier: rivieren, meren, bossen, grotten, kloven, maar ook: mooie dorpen en steden en heerlijk eten. Kortom: je vindt hier alle ingrediënten voor een topvakantie!

Wij lichten enkele departementen uit met tips voor kindvriendelijke vakantieadresjes:

AVEYRON - geniet met je kinderen van rust, ruimte en natuur 

Departement met grote natuurgebieden; causses, canyons, valleien, bergen en meren en niet te missen bezienswaardigheden, zoals: viaduct van Millau, Conques en museum Soulages… En bijna elk weekend is er wel een dorpsfeest en je kunt hier bijna iedere ochtend naar een dorpsmarkt in een van de dorpjes. Er zijn prachtige kleine Middeleeuwse bastide dorpjes en de grote steden Albi en Rodez zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.

In het gebied van Les Cent Vallées, in de Segala, stromen overal kleine riviertjes. Heerlijke watertjes om dammen te bouwen en te poedelen of, op diepe plekken, vanaf de rotsen in de rivier springen. Kanoën kan hier ook heel goed; er zijn rustige tochten mogelijk, maar ook wat spannendere met wat oudere kinderen. Niet te missen is natuurlijk de brug bij Millau.

Aanraders voor een heerlijke vakantie met kinderen in de Aveyron zijn:

* Camping Le Clapas, kindvriendelijk kamperen met een prachtig uitzicht

Camping Le Clapas ligt in de Aveyron, net op de grens met de Tarn. Het weer is hier over het algemeen prima in de zomer. ‘Le Clapas’ ligt op een heuvel. Dat betekent: prachtig uitzicht rondom en vaak een aangenaam windje als het in de mooie middeleeuwse dorpjes te warm is om je te bewegen. Je vindt de camping tussen Albi en Rodez in het gebied van Les Cent Vallées, dat wil zeggen dat er hier overal kleine riviertjes stromen. Je kunt er lopend naar toe. Iets verderop zijn twee stuwmeren waar je een waterfiets kunt huren. Rustig kanoën kan in de buurt, spannender in Najac.

Op deze kleine gezellige gezinscamping vind je 16 kampeerplekken en 5 verhuuraccommodaties, waaronder twee safaritenten, een chalet, een verbouwde brandweerauto en een groot vakantiehuis. Le Clapas heeft een zwembad en een klein restaurant met menu’s en afhaalservice. Verder een flink stuk bos, met een speurtocht en geschikt voor hutten bouwen en boomklimmen. Bij geschikt weer wordt er kampvuur gestookt en regelmatig is er een barbecue aan de rivier. Een feest voor kinderen én volwassenen.

Meer weten over camping Le Clapas? Klik hier voor meer info.

Le Clapas in de Aveyron Midi-Pyrenees, Frankrijk kampvuurCamping Le Clapas in de Aveyron, Frankrijk

* Domaine Malpas, luxe logeren met kinderen

Domaine Malpas is een 18e eeuws boerderijcomplex waar je kunt logeren in een van de 4 luxe gîtes of een van de 4 luxe lodgetenten met prachtig uitzicht over de tuin. Deze lodgetenten beschikken, net als de gîtes, over een eigen privé domein: woonkamer, slaapkamers, badkamer warme douche met sanitair en keuken. Dit is op-en-top glamping: het vrije gevoel van kamperen met de luxe van een huis!

 

In de tuin kun je lekker een boekje lezen in de zon of op een schaduwrijke plek. Spelen met andere kinderen. Of in het aangrenzende riviertje pootje baden, dammen bouwen of zoetwater kreeftjes vangen. Er staat een picknicktafel waar je gebruik van kunt maken en er is een heerlijk, groot zwembad met zonneterras en een apart kinderbad. Aangrenzend aan het zwembad is een gezamenlijke binnen- en buitenruimte.  Hier kun je genieten van een drankje terwijl je een oogje op de kinderen kunt houden. Voor de kinderen is er verder een pingpong tafel, een jeu-de-boules baan tafelvoetbal en er zijn speeltoestellen.

In de omgeving is veel te doen, zo heb je de mooiste dorpjes van Frankrijk, een dierentuin, kanoën, vele markten en meren. Boor en Bart de gastvrouw en -heer kennen de omgeving goed, ze hebben zelf 2 kinderen en weten precies waar het leuk vertoeven is met kinderen.

In het hoogseizoen kun je twee keer in de week lekker aanschuiven aan de table d'hôtes. Eerst eten de kinderen en daarna de volwassenen. Om het de ouders extra makkelijk te maken zijn er 4 babyfoons aanwezig die een extra groot bereik hebben. In het laagseizoen kan er, op aanvraag, meerdere keren per week gekookt worden. Dan is ook het zwembad verwarmd. 


Meer weten over Domaine Malpas? Klik hier voor meer info.

Domaine Malpas overzicht breed bijgesnedenDomaine Malpas in de Aveyron, Frankrijk


HAUTE GARONNE - voor stoere outdooractiviteiten met het hele gezin

In dit departement bepalen de schitterende Pyreneeën het beeld. Als je natuurliefhebber bent, dan kom je hier zeker aan je trekken! Het gebied leent zich uitstekend voor outdooractiviteiten. Verder zijn er verschillende recreatiemeertjes, het bekende Canal du Midi en de rivier de Garonne.

De grootste en belangrijkste stad van het departement is Toulouse. In deze historische stad vind je  talloze bezienswaardigheden, maar je kunt er natuurlijk ook prima een dagje shoppen.

Onze aanrader in de Haute Garonne:

* Pyrénées Passions, culinair genieten met vele outdoormogelijkheden

Pyrénées Passions verwent liefhebbers van la douce France met persoonlijke aandacht, authenciteit en passie voor de Franse keuken! Je logeert hier sfeervol in een prachtige, landelijke omgeving aan de voet van de Franse Pyreneeën met heuvels en bergen, schilderachtige dorpjes en prachtige steden. Er zijn 8 ruime gîtes/appartementen die namen hebben van de bergtoppen in de omgeving. Op het terrein van 8000m2 is een omheind zwembad van 12x6m, trampoline, petanquebaan, tafeltennis en een speeltuin met schommels, glijbaan en klimrekken. Voldoende vermaak voor de kinderen dus!

 

Eigenaren Rob en Flo zijn goed bekend met de omgeving waardoor je gemakkelijk op plekken komt, die je normaal niet zou vinden. Zelfs tot de kleinste bergpaden, bergweggetjes en glorieuze bergmeren tot hoog in de Pyreneeën. In de nabije omgeving zijn veel schilderachtige dorpjes, sfeervolle markten, cultuur van de Katharen, prachtige steden en een geweldige natuur. Je kunt hier volop deelnemen aan sportieve activiteiten die worden georganiseerd door Rob en Flo, zoals: canyoning, rafting, speleologie, wandelen en paardrijden.

Meer weten over Pyrénées Passions? Klik hier voor meer info.

Pyrenees Passions in de Midi-Pyrenees, Frankrijk compilatie 2Pyrénées Passions in de Haute Garonne, Frankrijk

 

LOT - voor een heerlijke, rustige vakantie met (kleine) kinderen

Het departement Lot bestaat in het midden uit landelijke hoogvlakte met veel bos en weilanden. In het noorden zijn de rivier de Dordogne en het bedevaartsoord Rocamadour toeristische trekpleisters en in het zuiden vind je de stad Cahors en de rivieren Lot en Célé. De Lot ligt grotendeels op 300 tot 400 meter boven de zeespiegel waardoor je op veel plekken langs de Lot kunt genieten van indrukwekkende vergezichten. Gouffre de Padirac is een indrukwekkende grot die zich op de bodem van een groot gat in de grot bevindt.

Onze aanrader in de Lot:

 

* Platus, superkindvriendelijke plek in een bosrijke omgeving

Het kleinschalige en kindvriendelijke vakantiepark Platus ligt op de grens van de Lot en de Dordogne. In deze prachtige bosrijke omgeving staan, midden in de natuur 6 Safari-lodges, 6 vrijstaande chalets en een luxe vakantiewoning. Het vakantiepark is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen vanwege de grote speelweide en het omheinde zwembad waar de accommodaties op uit kijken. Verder is het ruim van opzet maar wel overzichtelijk en bieden alle accommodaties voldoende privacy en hebben ze een eigen badkamer.

Daarnaast is er een bar/restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en/of drankje. Je kunt hier 6 dagen per week (niet op dinsdag) gebruik maken van een maaltijd en er is dagelijks een broodjes/ontbijtservice.

 

Kinderen zullen zich hier zeker vermaken! Elke zondagmorgen is er van 10 tot 11 uur een Kids Club bijeenkomst waar de kids met elkaar kennis kunnen maken. Er wordt wat gedronken, gesnoept en een wandeling gemaakt over het park. Doordeweeks wordt er geregeld wat georganiseerd,  afgestemd op het weer en de kids. Verder kun je er heerlijk spelen, verstoppertje spelen en hutten bouwen.  Op het middenveld is een groot speelterrein met een eigen Kidsclub voor kinderen met schommels, een glijbaan, klim-/klautertoestellen, grote speelblokken, een zandbak, skelters, trampolines, voetbaltafel, tafeltennistafels en volleybalveld.

Meer weten over Platus? Klik hier voor meer info.

Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk heerlijk zwembadPlatus in de Lot, Frankrijk

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!