Offline op vakantie met de kinderen

Deel via:
15-4-2019 - Corine

Een vakantie op de camping is het ideale moment om als gezin eens een tijd offline te gaan. Niet alleen voor jezelf is dat rustgevend, maar het is waarschijnlijk ook goed voor de bonding met je kinderen. Schiet je nu al in de stress van het idee je kinderen de hele dag te moeten vermaken? Dat is absoluut niet nodig; op de camping zijn juist genoeg activiteiten mogelijk zónder ouders. In dit artikel vind je allerlei ideeën om er met zijn allen een buitengewoon gezellige offline vakantie van te maken.

 

Spelletjes op vakantie

Allereerst zijn er natuurlijk ontzettend veel leuke gezelschapsspellen. Je hoeft niet meteen Monopoly voor de dag te halen, een simpel kaartspelletje is ook al prima. Denk aan presidenten, weerwolven, Ligretto en Skipbo of een ander spel waar je alleen een setje speelkaarten voor nodig hebt. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen is dit een goed alternatief voor internet tv.

 

Leuke activiteiten met kinderen

Wanneer je in de zomer op de camping staat is de kans groot dat daar ook activiteiten georganiseerd worden. Leuk om mee te doen! Daarnaast is dit een leuke gelegenheid om quality time te hebben met je kinderen en zelf ook andere ouders tegen te komen. Op de camping heb je vaak ook de ruimte om een leuk spel in de open lucht te doen, zoals jeu de boules of het Zweedse spel Kubb. Misschien zijn je kinderen in eerste instantie niet zo te porren voor dit soort spelletjes, maar als er eenmaal gespeeld is, zullen ze op een gegeven moment niets anders willen ;)

 

Ontspannen vakantie voor het hele gezin

Een offline vakantie is ontzettend rustgevend. Je hebt niet de neiging om steeds met anderen te appen of anderen op de hoogte te stellen van je vakantie via social media. Dit geldt ook voor je kinderen. Daarnaast is het een goede manier om uit de dagelijkse sleur te komen. Niet alleen maar de sleur van het leven thuis, buiten de vakantie om, maar ook van het leven online. De kans is groot dat je samen met je kinderen (oude) hobby’s ontdekt of ineens beseft veel meer tijd voor ontspanning te hebben.


Om deze redenen kan het heel leerzaam en gunstig zijn om een tijdje offline te gaan. Waarschijnlijk is het in het begin even wennen, en krijg je misschien behoefte aan even sociaal contact via internet of het kijken van een programma op tv. Maar deze behoeften kun je ook anders invullen. Je kunt deze tijd gebruiken om een kaart of brief naar iemand te schrijven die je normaal gesproken zou appen. Ook is het een ideale gelegenheid om weer eens een boek te lezen. Moedig je kinderen aan om ook te gaan lezen. Al met al is deze detoxperiode een leerzaam moment om stil te staan bij wat het verschil is tussen een online en een offline leven. 

Veel succes! Wil je meer inspiratie voor je vakantie met kinderen? Lees alle blogartikelen hier.

Het verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!