Nockalm Lodge in Karinthië, Oostenrijk - interview met Sam en Lieve

Deel via:
29-9-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Sam en Lieve van Nockalm Lodge in Karinthië in Oostenrijk.

Nockalm Lodge in Karinthie, Oostenrijk Apartments Hochrindl-Daniela Ebner buitenNockalm Lodge in Karinthië in Oostenrijk in de sneeuw

1. Hoe zijn jullie ertoe gekomen om Nockalm Lodge te beginnen en hoe bevalt dat?

Het is altijd al een droom geweest van Sam om in de bergen te wonen en iets uit te baten. Op een gegeven moment is het goed om te stoppen met dromen, het rationele even aan de kant te zetten en je hart te volgen.

Het gebouw dat we kochten was een appartementenhuis uit de jaren ’70 dat nog niets veranderd was. Gericht op low budget skiërs en wandelaars. Wij hebben dat in 2021 helemaal omgebouwd naar Nockalm Lodge. Een kindvriendelijke Lodge als ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie voor gezinnen.

De kinderen en ik (Lieve) zijn volledig geëmigreerd naar Oostenrijk. Sam werkt nog steeds voor zijn verzekeringsbedrijf in België en pendelt op en neer tussen België en Oostenrijk. We genieten van het leven dat we hier hebben, zijn meer buiten, zijn meer aanwezig voor onze kinderen en het werken in onze Lodge voelt ook niet aan als ‘werken’. Dus terugkeren zal nooit gebeuren...

Nockalm Lodge in Karinthie, Oostenrijk collageNockalm Lodge in Karinthië, Oostenrijk leuk in ieder jaargetijde

2. Wat kunnen gezinnen bij jullie verwachten?

De appartementen zijn comfortabel ingericht, er is speelruimte binnen, een lounge met openhaard en honesty bar, een buiten patio met heaters, een hottub met het mooiste uitzicht op de Nockbergen, een speeltuin buiten met trampoline, schommel, zandbank en loopbrug etc.

Wij zelf staan heel dicht bij onze gasten en zijn gemakkelijk aanspreekbaar. In het hoogseizoen organiseren we in de week een gezellige borrel, zodat iedereen elkaar kan ontmoeten. Het allerleukst om te zien, is dat de kinderen vriendjes worden en dat er gezamenlijke uitstapjes of bbq’s georganiseerd worden. Een skiles die geboekt moet worden, een reservering in een restaurant, een garage bellen… etc. we helpen onze gasten waar nodig. 

Nockalm Lodge in Karinthie, Oostenrijk collage activiteitenNockalm Lodge in Karinthië in Oostenrijk - uitjes in de omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

We zijn op instagram heel actief en gebruiken onze gidsen als leidraad voor de activiteiten in de buurt. Want die zijn onuitputtelijk.

ZOMER

Tip 1: Familywald & Kletterwald Ossiach

Klimmen in de bomen. Een heel leuk, interactief parcours voor alle leeftijden; avonturen pad met hangbruggen direct in de bomen, spectaculaire boomplatforms, netwerktunnels, diverse speelstations en nog veel meer.

Daarnaast kun je ook vanaf 3 jaar klimmen en glijden in de netten gespannen tussen de bomen en vanaf 6 jaar kun je kiezen voor het uitdagende hoogteparcours.

Tip 2: Rodelbaan

Turracher is een topgebied om een hele dag te vertoeven. Je gaat naar boven met de lift, geniet van de prachtige uitzichten, mooie wandelingen, het lekkere eten in de hütten, fijne (water)speelactiviteiten voor de kinderen.

En daarna ga je naar beneden met de alpine-achtbaan Nocky Flitzer. Dit is een hit bij jong en oud: een rodelbaan, van 1,6km lang, waarmee je spectaculair en veilig het dal in suist.

Tip 3: Heidi Alm

Hier kun je de avonturen van Heidi herbeleven. Een leuke interactieve wandeling met een hele fijne speeltuin.

Tip 4: Wildpark Feld am See

Je kunt er niet alleen genieten van een prachtig uitzicht, maar ook meer dan 30 verschillende wilde dieren direct en veilig ontmoeten. In het wildpark van 11 hectare bevinden de dieren zich in hun meest natuurlijk mogelijke habitat.

Tip 5: Meren

Binnen een straal van 50km hebben we een 6-tal prachtige meren in de buurt (dichtstbijzijnde op amper 10 min. rijden). Afhankelijk waar je zin in hebt, kun je kiezen voor een klein rustig meertje tot een actief meer waar je kunt suppen, bootje varen, waterskiën, etc.

WINTER 

In de winter draait het vooral om: wandelen, sleeën en skiën. Wij zitten vlakbij de skipiste van Hochrindl (400 meter van de piste) en op 20 min. rijden heb je nog twee andere, grotere skigebieden in de buurt: Bad Kleinkirchheim en Turracher Höhe. 

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Nockalm Lodge!

NOUS Petits Lofts is een kleinschalig landgoed in Zuid-Frankrijk in het hart van de Minervois en dichtbij Canal du Midi, Béziers, Carcassonne en Narbonne, de perfecte plek voor slow travelers. Lees het interview met Angela en Kay!
Parkeren op de luchthaven kan soms een bron van stress zijn. Lees alles wat je moet weten over parkeren op de luchthaven, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.
Agriturismo Villa Bussola in Le Marche, Italië ligt temidden van groene, glooiende heuvels op een paar kilometer afstand van zee en vlakbij 3 nationale parken: Monti Sibillini, Monti della Laga en Gran Sasso. Lees het interview met Peter en Vanessa!