Naar de Dordogne met je kids? Interview met Menno en Henriëtte van Domaine Le Bost

Deel via:
02-3-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Menno en Henriëtte van Domaine Le Bost in de Dordogne, Frankrijk.

Domaine le Bost in de Dordogne, Frankrijk huis met trampolineDomaine Le Bost in Thiviers in de Dordogne, Frankrijk

1. Hoe zijn jullie ooit hier terechtgekomen en hoe bevalt dat?

Na een druk leven in de Haagse horeca, met onder meer een eigen café/restaurant, vonden wij na wat omzwervingen en heel hard zoeken in 2010 deze mooie plek in de Dordogne. Ons Franse avontuur begon in Pomport, een dorpje onder de rook van Bergerac. Daar hebben we 7 maanden naast Chateau les Hauts de Caillevel gewoond, het wijnhuis waar we nu nog steeds diverse biologische wijnen vandaan halen.


Van daaruit vonden we deze mooie plek in Thiviers waar we dolgraag een vakantieplek wilden creëren voor jonge ouders, zoals we toen zelf waren, die in het dagelijks leven worden opgeslokt door werk, sociale verplichtingen en de kinderen. Een plek waar wij zelf graag op vakantie zouden gaan met onze kindjes.

Domaine Le Bost is een heerlijke plek op het platteland van de o zo mooie, glooiende, groene Dordogne, maar wel vlakbij het stadje Thiviers met alle faciliteiten. Dat was en is voor ons, maar vooral ook voor onze kinderen, heel belangrijk!


Domaine Le Bost in Thiviers, Frankrijk collageDomaine Le Bost in Thiviers in de Dordogne, Frankrijk

2. Wat kunnen gezinnen met kinderen bij jullie verwachten?

Een plek waar ouders met kleine kinderen in de watten worden gelegd en waar zij kunnen ontspannen. Een plek waar niets moet en alles kan. De sfeer is hier zoals we zelf zijn: ongedwongen, informeel, kindvriendelijk, flexibel, vrijblijvend en persoonlijk. Voor de kinderen zijn er veel speelmogelijkheden. Op het terrein zijn schommels, twee trampolines, een voetbalveld, een tafeltennistafel, een zandbak, een glijbaan en in de schuur een grote speelruimte, vol met speelgoed. En centraal vind je het verwarmde zwembad van 6 x 14 meter.

Daarnaast hebben wij natuurlijk niet voor niets een horecaverleden! Op Domaine Le Bost gaat heel veel liefde door de maag. Zo ga ik (Jet=Henriette) elke ochtend op pad om bij verschillende bakkers de brood- en croissant bestellingen van de gasten op te halen; bij de ene bakker is de croissant net iets lekkerder en bij de andere het brood. In de tussentijd perst Menno de sinaasappels voor verse jus d'orange die je kunt bestellen.

Wij verzorgen 5x per week table d'hôtes. Op zaterdag serveren we pasta Bolognese (voor de kindjes saus apart), zodat gasten meteen kunnen genieten van een ontspannen avond na hun lange reis. Tweemaal per week serveren we een driegangen diner met voor de kinderen een kindermenu en op vrijdag huisgemaakte lasagne en pannenkoeken voor de kinderen. Maar het is met regelmaat dat de ouders verlegen om een pannenkoek vragen en dat een kindje liever lasagne wil. Helemaal goed natuurlijk!

Op dinsdag is de welbekende uitgebreide BBQ, voor groot en klein! Op het gezellige terras staan lange tafels waaraan je kunt aanschuiven. De kinderen kunnen tussendoor heerlijk met elkaar spelen, zodat de ouders in alle rust kunnen genieten van een gezellige avond. En hier gaat, in tegenstelling tot veel andere logeeradresjes, de table d’hôtes in voor-en naseizoen onverminderd door. Voor ouders met peuters/kleuters betekent dit dat zij met de babyfoon aan tafel kunnen plaatsnemen. Dat zal menig jonge ouder als muziek in de oren klinken!

Na al die jaren is ons domaine nog steeds een plek waar wij ons horecahart met veel plezier ophalen door mensen volledig in de watten te leggen en uitgerust naar huis te kunnen laten gaan. Kortom: de ideale plek voor gezinnen met kleine kinderen!


Domaine Le Bost in de Dordogne, Frankrijk omgeving collageDomaine Le Bost in Thiviers in de Dordogne, Frankrijk - omgeving

3. Wat zijn jullie topuitjes in de omgeving?

In de omgeving van Domaine Le Bost is van alles te beleven, voor zowel jong als oud! Moeilijk om een keuze te maken... Je vindt hier vele middeleeuwse stadjes en dorpjes met gezellige weekmarkten, een aanrader is Brantôme, en prachtige kastelen. Daarnaast zijn hier ook veel sportieve activiteiten mogelijk. Zo kun je hier volop: wandelen, fietsen, golfen, paardrijden, karten en kanoën. Wat ook leuks is, is een ritje met de vélorail, je rijdt dan als bestuurder van een pedaaltreintje over een oude spoorweg tussen valleien en beken.

Verder zijn er diverse klim-en klauterbossen met voor elk wat wils. Er is zelfs een parcours voor kinderen vanaf 3 jaar. Er is een zwempark en er zijn diverse recreatiemeertjes met zandstrand, Plan d'eau Nantheuil ligt op slechts 6 minuten rijden. Er is een pretpark voor kleinere kinderen met dieren en kermisattracties en een zwembad met glijbanen. Ook een absolute aanrader is Parc du Bournat, een themapark waar je het leven en de ambachten uit de 19e eeuw kunt ervaren in een nagebouwd 19e eeuws dorp. En we zouden ook zeker aanraden om te gaan eten in een restaurant in het pittoreske dorpje Saint Jean de Cole.

Wij geven gasten natuurlijk ook graag ter plekke de leukste tips!

Heb je ook zin gekregen om hier vakantie te vieren? Ga naar de pagina van Domaine Le Bost!


Een kleinschalige, ruim opgezette en kindvriendelijke camping in de Lot aan een beekje, de Thèze. Je vindt hier: rust, ruimte en gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Je logeert in een huurtent, je eigen kampeermiddel of in een gîte of bungalow. Lees het interview met eigenaren Maurice en Astrid!
Wil je met je gezin naar Australië? Dat is een goed idee, want Australië heeft het allemaal; van uitgestrekte woestijnen en tropische regenwouden tot adembenemende kustlijnen en kosmopolitische steden. Lees hier wat je kunt doen ter voorbereiding!
Haus Waldruhe is een gezellig landhuis met 7 appartementen (2-5p) in Mallnitz, Karinthië op 1200 meter hoogte. Perfect voor zowel zomer- als wintervakantie. Lees het interview met Henk en Marieke!