Morvan Rustique in de Bourgogne, Frankrijk - Interview met Joris en Nancy

Deel via:
09-9-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Joris en Nancy van Morvan Rustique in de Bourgogne, Frankrijk.

Morvan Rustique in de Bourgogne, Frankrijk overzichtMorvan Rustique - prachtig, kleinschalig domein in de Bourgogne

1. Jullie zijn de kersverse eigenaren van Morvan Rustique. Waarom hebben jullie besloten dit domaine over te nemen?

Zodra wij de advertentie waarin Morvan Rustique te koop stond online hadden gezien, waren we meteen verkocht. Omdat een advertentie niet altijd is zoals het lijkt, hebben we meteen contact opgenomen voor een bezichtiging. Niet veel later reden we met z’n tweetjes naar Frankrijk om Morvan Rustique te bekijken. Op dat moment waren we vooral benieuwd en hadden we niet meteen gedacht dat we zo'n grote stap zouden gaan maken. Eenmaal aangekomen bij Morvan Rustique waren we aangenaam verrast dat alles net zo mooi was als op de foto’s. Klaar om zo over te nemen.

 

Ook de doelgroep, gezinnen met jonge kindjes, sprak ons enorm aan. Maar ook wandelaars, fietsers, koppels e.d. die voornamelijk buiten het hoogseizoen komen, zijn erg fijn om te mogen ontvangen. We merken dat er echt een grote vraag is naar een rustig, kleinschalig plekje waar mensen een ontspannen natuurvakantie kunnen beleven. De reviews en het enthousiasme van onze gasten geven ons erg veel energie.

Bovendien hadden we in België een groot paardenbedrijf in zowel het trainen van ruiters, paarden als een fokkerij van springpaarden. De plek en de mogelijkheden bij Morvan Rustique zijn voor ons fantastisch, omdat de manier waarop we hier de paarden kunnen houden precies is, zoals wij dat graag willen; buiten met voldoende ruimte voor de paarden. Ook hebben we op deze manier een hele leuke extra doelgroep; paardenmeisjes en/of -jongens en vriendinnen, koppels, etc. die komen voor een paardrijvakantie.


Morvan Rustique in de Bourgogne, Frankrijk collageMorvan Rustique: heerlijke gites, safaritenten, kinderboerderij, ezels, pony's en paarden


2. Wat is er bij jullie te doen voor gezinnen en wat zijn jullie plannen?

Een grote troef is dat we erg kleinschalig zijn. Het is hier dus erg veilig voor kleine kindjes en ze vinden meteen hun weg. We horen van ouders heel vaak dat dit voor hen heel erg rustgevend is. Onze dieren en ook het helpen voederen van de dieren is altijd zeer populair. Je ziet de kindjes echt opbloeien tussen de dieren. Verder hebben we een trampoline, tractortjes, een schommel, speelhuisje,.. waar de kinderen hun hart kunnen ophalen.

 

In de toekomst zouden we onze kinderboerderij meer willen uitbreiden, alsook een ingebouwd zwembad laten plaatsen. We hebben een prachtig seizoen achter de rug waar het zwembad elke dag volop gebruikt werd, dus voor ons geeft dit toch het signaal dat er behoefteis aan een ruimer zwembad.


Morvan Rustique in de Bourgogne, Frankrijk collage activiteitenMorvan Rustique - leuke uitjes in de omgeving


3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving?

Op het terrein zelf kunnen kleine kindjes zich enorm uitleven. We grenzen ook meteen aan het bos wat absoluut een pluspunt is. Vlakbij kunnen kinderen dammetjes maken in de riviertjes en hutten bouwen. Ook kun je hier heerlijk wandelen!

In de omgeving is ook veel te doen, al moet je hier soms wel een half uur tot een uurtje voor in de auto zitten. Uiteraard zijn er ook dichterbij uitstapjes mogelijk.

TIP 1) Bibracte

Bibracte ligt op de berg Mont Beuvray in het zuiden van de Morvan en is een oude Keltische stad die wordt opgegraven. Hier kun je archeologen aan het werk zien, een prachtig museum bezoeken, heerlijk wandelen en zelfs een uitdagend parcours in de bomen volgen. Een hele bijzondere plek die dan ook terecht het keurmerk "Grand site de France" heeft gekregen.

TIP 2) Paardrijden

Het is bij ons mogelijk om paardenritten te boeken of mee te doen met een recreatieve of uitdagende rijles met onze fijne paarden. Of je nu beginner bent of al ervaren, dat maakt niet uit.  uit. Dankzij professionele begeleiding en ervaren paarden is alles mogelijk.

TIP 3) Kleine en grotere meren

In de buurt hebben we hele fijne meertjes waar de kinderen dammetjes kunnen bouwen of waar je even lekker kunt zwemmen. Iets verder zijn er twee grote meren: Lac des Settons en Lac de Pannecière, waar in het hoogseizoen veel animatie is.


TIP 4) Gezellige stadjes bezoeken

Op een half uur tot een uur rijafstand vind je leuke stadjes, zoals: Autun, Beaune en Vezelay, die een bezoek zeker waard zijn!

TIP 5) Sport en spel

Vanaf het terrein vind je hier vele wandel- en fietroutes. Zowel met de racefiets als de mountainbike is het hier heerlijk en vol uitdaging. Ook is het mogelijk om in de buurt te gaan kajakken, raften, zwemmen, bowlen, spoorfietsen, skaten en lasergamen. Op ca. 45 minuten rijden, is er ook een groot klimparcours dat leuk is vanaf 3 jaar, maar ook zeker boeiend is voor pubers en volwassenen. Een karting binnen/buiten vind je op dezelfde rijafstand. Hier kun je terecht vanaf 12 jaar.

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van Morvan Rustique

Kleinschalige Glamping/B&B in Centraal Portugal op een prachtige locatie, midden in de geweldige natuur met luxe Safaritententen en sfeervolle vakantiehuisjes. Lees het interview met Monique en Casper!
Rust, ruimte en luxe middenin de prachtige natuur van de Auvergne op ca. 8 uur rijden van Nederland. Lees het interview met eigenaren Janeck en José!
Al dertig jaar een vakantieparadijs in een authentiek, sfeervol boerderijcomplex in Zuidwest Frankrijk. Lees het interview met eigenaren Jan en Beer!