Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje - interview met Peter Jan en Monica

Deel via:
02-2-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Peter Jan en Monica van Molino Río Alájar in Andalusië in Spanje.

Molino Rio Alajar in Andalusie, Spanje zwembad landscapeMolino Río Alájar in Andalusië, Spanje - prachtig gelegen zwembad

1. Hoe lang zitten jullie al op deze plek en hoe zijn jullie hier ooit terechtgekomen?

Op 40-jarige leeftijd besloten we om het stadsleven om te ruilen voor de een leven in de natuur. We hebben deze plek in 1996 gevonden op weg van Granada naar Portugal. Ik. Peter Jan, studeerde Spaans in Granada, maar was niet zo'n goede leerling en besloot om een reisje naar Portugal te maken.

Na Sevilla veranderde het landschap van de vlakte van de Guadalquivir naar De Sierra de Aracena, een natuurpark in het Noorden van de provincie Huelva, gelegen op de grens met Portugal. Als je de Michelin landkaart bestudeert, zie je hier opvallend veel groen omlijste wegen, wat betekent dat deze wegen door een bijzonder mooi landschap voeren. Ook zie je op de kaart dat er veel dorpen op korte afstand van elkaar liggen. Hierdoor zijn er vele  oude voet- en ezelpaden die de dorpen met elkaar verbinden. Dit middengebergte is zeer groen door een relatief hoge neerslag. Je vindt hier veel kurk- en steeneiken, kastanjebomen en olijfbomen. Dit prachtige landschap sprak mij zeer aan en heb toen mijn  vrouw, Monica, gevraagd om over te komen voor nadere inspectie.

Tijdens een van onze vele wandelingen kwamen we terecht bij een ruïne, een oude watermolen, zeer idyllisch gelegen aan een beek. We hadden al een lijstje gemaakt waaraan de plek zou moeten voldoen en op dit lijstje  stonden de volgende punten:

- aan een riviertje of op de top van een heuvel
- op loopafstand van een dorp, maar niet in een dorp
- geen verkeer te horen
- wandelpaden
- een terrein om huisjes op te bouwen

En deze plek voldeed aan alle eisen, dus de keuze was snel gemaakt!

Molino Rio Alajar in Andalusie, Spanje collageMolino Río Alájar in Andalusië, Spanje - overzicht

2. Wat kunnen gezinnen bij jullie verwachten?

Gezinnen kunnen bij ons een prachtige omgeving verwachten. Ze verblijven in fraaie, natuurstenen huizen met uitstekend comfort. Ieder huis heeft een ander interieur. Aan de inrichting van de huizen is veel zorg besteed.

Verder hebben we hier een tennisbaan, waar je ook kunt voetballen en basketballen, een jeu-de-boules baan en een buitentafeltennistafel, -voetbalspel en -schaakbord. Ook is er een zwembad en een kinderbadje met zandbak. De kinderen kunnen ezeltje rijden en we zijn bezig met een schatwandeling eindigend bij de  plaatselijke pizzaria in het dorp. We hebben bovendien verschillende honden, waarvan enkele (de jongere) graag met de kinderen een wandeling maken.

Molino Rio Alajar in Andalusie, Spanje collage omgevingMolino Río Alájar in Andalusië, Spanje - omgeving

3. Wat zouden jullie gezinnen aanraden om te doen in de omgeving?

In de omgeving is van alles te doen en bekijken. Buiten de wandelingen, raden we de gasten aan om de bijzonder fraaie grotten in Aracena te bezichtigen, een bezoek te brengen aan de kleine moskee uit de twaafde eeuw in Almonaster la Real, een treinreisje te maken door de eeuwenoude mijnen van Rio Tinto of een van de vele  kastelen in de buurt te bezoeken. Voor de vogelaars zijn er een groot aantal verschillende vogels waar te nemen en in de herfst kun je hier uitstekend paddestoelen zoeken!

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga voor meer info naar de pagina van Molino Río Alájar.
Een kleinschalige, ruim opgezette en kindvriendelijke camping in de Lot aan een beekje, de Thèze. Je vindt hier: rust, ruimte en gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Je logeert in een huurtent, je eigen kampeermiddel of in een gîte of bungalow. Lees het interview met eigenaren Maurice en Astrid!
Wil je met je gezin naar Australië? Dat is een goed idee, want Australië heeft het allemaal; van uitgestrekte woestijnen en tropische regenwouden tot adembenemende kustlijnen en kosmopolitische steden. Lees hier wat je kunt doen ter voorbereiding!
Haus Waldruhe is een gezellig landhuis met 7 appartementen (2-5p) in Mallnitz, Karinthië op 1200 meter hoogte. Perfect voor zowel zomer- als wintervakantie. Lees het interview met Henk en Marieke!