Met kinderen naar de Ardèche - Interview met Céleste en Theo van Le Moulin de Lande

Deel via:
13-1-2022 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Céleste en Theo van Le Moulin de Lande in de Ardèche, Frankrijk.


Le Moulin de Lande zwembad.jpgLe Moulin de Lande in de Ardèche, Frankrijk - zwembad


1. Jullie wonen en werken al sinds 2010 op dit mooie domein. Hoe is het jullie al die jaren vergaan?


We zijn heel blij dat we in 2010 deze overstap gemaakt hebben en hier het hele jaar wonen. We zijn heel gelukkig met de kwaliteit van leven die we op deze plek in de Ardèche hebben gevonden. Natuurlijk zijn er ups en downs, zoals overal, maar we genieten van de rust, de natuur, de dieren op ons terrein en de vele mogelijkheden om dit te beleven. Onze twee kinderen hebben ook altijd genoten van de vele mogelijkheden op en rond het domein, ook nu ze inmiddels elders in Frankrijk studeren.

We hebben veel fruit van onze eigen bomen en maken hiervan jam, taarten en compotes. Je kunt hier prachtige en gevarieerde wandelingen maken en dat doen we dan ook regelmatig. Het is heerlijk om in ‘je eigen zwembad’ en ‘je eigen rivier’ te kunnen zwemmen na een dag hard werken. De wintermaanden zijn rustig en die gebruiken we voor renovaties en onderhoud van de gîtes en van het terrein. Er is heel wat groen wat bijgehouden moet worden op ruim een hectare grond.De Ardèche is een bekende toeristische streek in Frankrijk, maar het fijne is dat wij op een rustige plek wonen en toch dichtbij allerlei mogelijkheden om ook zelf uitstapjes te maken.


Le Moulin de Lande in de Ardeche, Frankrijk collageLe Moulin de Lande in de Ardèche, Frankrijk


2. Waarom is jullie domein geschikt voor gezinnen met zowel kleine kinderen als gezinnen met tieners/pubers?


De ligging en de kleinschaligheid van het domein maken het tot een paradijsje voor gezinnen met kinderen. Je vindt hier alles voor een geslaagde vakantie: rust, ruimte, natuur, een zwembad, een eigen riviertje en een speeltuintje. Je kunt lekker als gezin tot rust komen en samen activiteiten ondernemen, omdat ieder huisje veel privacy heeft. Als de kinderen vriendjes willen maken, is dat ook heel makkelijk.

Het grote pluspunt is met name het riviertje La Lande dat langs het hele domein stroomt. Aan een uiteinde van het domein heeft de Lande een natuurlijk zandstrand gevormd. Daar hebben we ligstoelen staan en kunnen kinderen met zand en water spelen of in de rivier pootje baden,  zwemmen en visjes vangen. De rivier heeft daar in een grote rots in de bedding zelfs een natuurlijke “jacuzzi” uitgesleten waar je in kunt zitten. Verder stroomopwaarts kun je met waterschoentjes aan nog een heel stuk de rivier verkennen.

Vlakbij de rivier is een afdak met pingpongtafel, zitje en een houtgestookte pizzaoven, waar men zelf pizza’s kan bakken. Dat is ook altijd gezellig, zeker als een paar gezinnen het samen doen. Verder heeft ieder huisje een eigen barbecue op het terras, dus je kunt ‘s avonds heerlijk buiten eten. Natuurlijk is er ook het grote, kindvriendelijke zwembad met beveiliging en een ondiep gedeelte voor kleine kinderen. Vroeger was het een voorraadbak met water voor de oude watermolen. Bovendien hebben we nog een apart speeltuintje gemaakt met zandbak, schommelstelling en een klimtoestel. Dit ligt direct naast de grote wijngaard op het domein, dus een fijne plek voor de ouders om er te relaxen terwijl hun kinderen lekker spelen.

Al met al zijn er dus veel mogelijkheden en is er veel ruimte, zodat kinderen zich prima kunnen vermaken op het domein zelf en volop met vriendjes kunnen zwemmen en spelen. In de omgeving zijn veel uitjes te maken met kinderen: kanoën moet je natuurlijk gedaan hebben, er zijn meerdere boomklimparcoursen, je kunt op allerlei plekken in rivieren zwemmen en van de rotsen springen en je kunt fietstochten maken oa op een oude spoorlijn. Voor oudere kinderen zijn er ook uitdagender activiteiten als mountainbiken, canyoning en via ferrata.

Le Moulin de Lande in de Ardeche, Frankrijk activiteitenLe Moulin de Lande in de Ardèche, Frankrijk - omgeving


3. Wat is jullie persoonlijke top 5 van uitjes in jullie omgeving?


Er zijn hier zoveel mogelijkheden en zelfs na 12 jaar zijn er ieder jaar weer nieuwe uitstapjes. We hebben in ieder huisje een map met ideeën en geven onze gasten graag bijzondere tips afhankelijk van hun interesses en de leeftijden van de kinderen. 

1) Gorges de l’Ardèche 

Een prachtige kloof uitgesleten door de  rivier de Ardèche met zijn natuurlijke rotsboog de Pont d’Arc. Natuurlijk moet je hier een kanotocht gemaakt hebben, maar je kunt er ook lekker zwemmen of wandelen. Je kunt ook een mooie autotocht maken met prachtige uitzichten over de kloof vanaf de diverse belvédères. Je kunt een tochtje door de kloof combineren met een bezoek aan een leuk dorpje of een van de mooie grotten, zoals de Grotte de la Madeleine. 

2) Grotte Chauvet 2 (cultuur)

Een replica van de originele grot met schitterende tekeningen uit de prehistorie, zeer realistisch en tot op de millimeter nagemaakt met behulp van de nieuwste technologie. Ook is er een interactief museum waar kinderen opgezette dieren uit de prehistorie kunnen zien en leren hoe de prehistorische mens leefde. 

3) Bezoek het Plateau Ardéchois

Hier vind je dorpjes als Loubaresse en Thines en de prachtige waterval Ray Pic. Er zijn mooie wandelingen bij Laboule en Loubaresse met mooie vergezichten.

4) Balazuc of Labeaume

Een wandeling rond en door een mooi middeleeuws dorpje met kleine winkeltjes en het fossielenmuseum in Balazuc. Krijg je het warm, dan eet je een lekker ijsje onder de platanen. Na afloop spring je met de kinderen in de rivier de Ardèche of de Beaume. Er zijn bij deze dorpjes genoeg mooie zwemplekjes.

5) Bezoek een van de vele markten

Bijvoorbeeld de weekmarkt in Joyeuse of de zomeravondmarkt in Largentière. Erg gezellig. Ga na afloop lekker op een terrasje zitten en geniet van een heerlijke Franse lunch of diner met de specialiteiten uit de Ardèche.

Heb je ook zin gekregen om naar deze mooie plek te gaan? Ga naar de pagina van Le Moulin de Lande!
Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus verblijf je in een unieke Grondulow, midden in het weiland tussen de koeien. Hier ervaar je het echte boerenleven. Lees het interview!
Op het kleinschalige Domaine La Terrasse in de Auvergne geniet je van heerlijk eten en kun je lekker onthaasten. Huur een van de accommodaties of kampeer op de boerencamping. Lees het interview met Mike en Jody!
Les Renardières is een domein van 15 ha op een heuveltop met prachtig uitzicht. Er is o.a. een circusschool en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Lees het interview met Jacqueline en Bernardino!