Met kinderen naar Andalusië, Spanje. Interview met de eigenaren van Nido Aguila Blanca

Deel via:
15-4-2021 - Corine

Ga je met kinderen op vakantie, dan is het natuurlijk belangrijk dat je vakantieadres kindvriendelijk is, maar je wilt je er ook thuis voelen. Een fijne, persoonlijke plek met eigenaren die ervoor zorgen dat je je welkom voelt.


Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Dan en Bianca van Nido Aguila Blanca in Andalusië, Spanje.


1) Jullie wonen al sinds 2005 in Spanje. Hoe is jullie pad sindsdien gelopen?

Wij zijn begonnen in St Feliu de Guixols, in Catalonië. Hier hebben we drie jaar met veel plezier gewoond, maar doordat er op school maar twee uur per week les werd gegeven in het Spaans en de rest van de lessen in het Catalaans, besloten we toch te verhuizen. Na nog tien maanden in Valencia te hebben gewoond, zijn we nu helemaal gesetteld in het kleine dorpje Guaro in Andalusië.

Hier hebben we eerst zeven jaar La Molineta gerund, een vakantiecomplex met acht huisjes. Dit beviel zo goed dat we op zoek zijn gegaan naar iets voor onszelf en dit werd Nido Aguila Blanca. Na een verbouwing hebben we hier 3 appartementen in een grote, groene tuin op loopafstand van het dorp. Hier wonen we en runnen we onze appartementen nu al vijf jaar met heel veel plezier. De natuur en dingen die je hier in de omgeving kunt doen hebben ons zeer positief verrast. Het is hier prachtig en de mensen zijn ontzettend aardig. We zouden niet meer terug willen naar Nederland...

Nido Aguila Blanca in Andalusie, Spanje prachtig gelegen zwembadNido Aguila Blanca in Guaro, Spanje - mooi gelegen zwembad

2) Wat is er te doen voor kinderen op jullie vakantiepark en voor welke leeftijd is het geschikt? 

Eigenlijk is het voor alle leeftijden geschikt bij ons. Het zwembad doet het natuurlijk bij alle leeftijden goed. Het leukste voor tieners is als er leeftijdgenoten zijn. Wat nu meestal het geval is. Op de een of andere manier groeien de leeftijden van de kinderen van de gasten mee met de leeftijd van onze kinderen (dochter Cat is van 2005 en zoon Sam is van 2008).

Voor de kleintjes is het hier ook leuk! De tuin is geheel omheind, er staat een hekje voor het zwembad en er is speelgoed, een speelhuisje, een trampoline en een kinderbadje. Ook hebben we kinderbedjes, stoelen en een wippertje te leen.

Tijdens de maaltijden zitten de kinderen altijd allemaal samen aan tafel en dat is altijd een gezellige boel. De grotere helpen de kleinere. Na het eten wordt er vaak een spelletje gespeeld, erg geliefd is “weerwolven”. Als het donker is springen ze graag nog even in het zwembad met disco lichten!

Nido Aguila Blanca in Guaro, Spanje zwembadNido Aguila Blanca in Guaro, Spanje - huis met zwembad en het dorpje Guaro

3) Wat vinden jullie zelf de leukste uitjes bij jullie in de omgeving voor gezinnen met kinderen tot ca. 12 jaar? 

Wij gaan meestal met de gasten die dit leuk vinden één keer per week ergens naartoe. Dit is meestal iets in de natuur wat niet zo gemakkelijk zelf te vinden is. Bijvoorbeeld: een beek, een mooie waterval, de stuwmeren of de dam bij El burgo waar je vanaf vijf meter hoog het water in kunt springen.

De mooie dorpen en steden zijn hier ook echt een aanrader. Ronda is een van onze favorieten. En Malaga is ook heerlijk om een dagje naartoe te gaan. Of het dorpje Casarabonela, hier kun je in de kleine straatjes ronddwalen en eenmaal boven bij het stadhuis gekomen, genieten van de prachtige vergezichten. En wil je naar het strand? Dan ben je daar in een half uurtje rijden.

Sinds een aantal jaren heb je, op 45 minuten rijden bij ons vandaan, de Caminito del Rey, een spannend wandelpad dat tegen de bergwand "geplakt" is waardoor het heel bijzonder wandelen is! Het is wel handig als je niet echt hoogtevrees hebt, maar verder is het helemaal vlak en met een afstand van 7,7 kilometer voor de meeste mensen goed te doen. Let op: je moet wel van tevoren kaartjes kopen en het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


Nido Aguila Blanca in Guaro, Spanje collage omgevingUitjes in de omgeving van Nido Aguila Blanca in Guaro, Spanje

Om de eigenaren of de organisaties van al die leuke vakantieadresjes en rondreizen op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Babette Gaus van Vinea Family.
Als je op reis gaat met kinderen buiten Europa komt daar van alles bij kijken. Lees in deze blog wat je nodig hebt en hoe je dat kunt regelen.
Interview met Rob en Mariëlle van Domaine en Birbès in de Aude, Zuid-Frankrijk met o.a. ouder-verwenweken en de leukste tips voor uitjes!