Met kinderen logeren op Erfgoed Bossem in Twente

Deel via:
19-2-2019 - Corine

In de Kerstvakantie gingen we met onze dochters naar Erfgoed Bossem in Twente. Er stond ons een Lantaarndiner te wachten en een overnachting met ontbijt in een KoesterSuite in de boerderij zelf.

Op vrijdagmiddag, aan het begin van de Kerstvakantie, gingen we met z’n vieren op weg. Normaal vanuit Rotterdam zo’n 2 uur en een kwartier rijden, maar door vakantiefiles, deden we er nu zeker een uur langer over. Toch mocht dat de pret niet drukken! Aangekomen bij Erfgoed Bossem, kwamen we al meteen in de stemming. De boerderij was sfeervol versierd en we werden hartelijk welkom geheten in de heerlijk verwarmde boerderij. Eerst natuurlijk de kamer even checken. Die werd meteen goedgekeurd door onze dametjes; een prachtige, ruime suite met fijn tweepersoonsbed, 2 sfeervolle slaapplekken onder het schuine dak en comfortable open badkamer met (regen)douche en sunshower. Dat zat wel goed!

Erfgoed Bossem in Twente, Nederland KoestersuiteErfgoed Bossem in Twente - Logeren in een Koestersuite

Nadat we onze spullen hadden neergezet, gingen we naar beneden om ons bij de open haard te nestelen met een heerlijk, lokaal biertje en frisdrank voor de kinderen. Drankjes konden we gewoon zelf pakken uit de “honesty bar” en noteren op een blocnote om later af te rekenen.


Lekker lokaal dineren en ontbijten bij Erfgoed Bossem

Het Lantaarndiner, een bijzonder diner met een sfeervolle wandeling in het donker, zou om 19.00 uur beginnen. Omdat het weer niet helemaal mee zat, werd de wandeling beperkt tot een stukje lopen naar de (overdekte) stallen waar we een heerlijke linzensoep van “lokale feeën” kregen opgediend. Weer terug in de boerderij stond er Beef Wellington met gehakt van Bossems Brandrood en shiitakes uit Tilligte op het menu en tarte tatin met een bolletje ijs als afsluiting. Allemaal even heerlijk en met bijpassende wijnen (voor ons dan).

Erfgoed Bossem in Twente, Nederland Beef WellingtonErfgoed Bossem in Twente - Beef Wellington


De volgende ochtend mochten we nog genieten van een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet met lokale lekkernijen, verse eitjes, zelfgemaakte jams, yoghurt, vers fruit, koffie en thee. 


Ergoed Bossem in Twente, Nederland ontbijtbuffet 2019Erfgoed Bossem in Twente - ontbijtbuffet


Eigenaren Dennis en Annette willen gasten laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is en dat doen ze goed! Ieder seizoen hebben ze arrangementen en eten dat daarbij past. In de schoolvakanties is er bovendien een Oerrr Kindermiddag. De kinderen worden dan meegenomen om de boerderij te ontdekken en de natuur in te gaan. Ook superleuk is de naastgelegen Cosmos sterrenwacht die je kunt bezoeken.


Ook een weekendje weg of vakantie met de kinderen bij Erfgoed Bossem?

Erfgoed Bossem is een kleinschalige logeeraccommodatie op een eeuwenoud boerenerf in Noordoost Twente op 6 km van kunstenaarsstadje Ootmarsum. Je kunt hier het hele jaar door logeren in een van de 5 boerderijkamers, 4 KoesterSuites of het familiehuis.

Ook kun je verblijven in een van de 10 Sterrenkubussen, een knus vierkant houten huisje met een transparante koepel waaronder het bed zich bevindt. Zo kun je op deze donkere plek genieten van een overweldigende sterrenhemel, zo vanuit je bed!

Ergoed Bossem in Twente, Nederland schommel en Sterrenkubus 2019Erfgoed Bossem in Twente - Sterrenkubus

Wil je nog wat dichter bij de natuur? Kies dan voor een van de volledig en sfeervol ingerichte Lodgetenten op het terrein met uitzicht op de Brandrode runderen en een meanderende beek met natuurvriendelijke oevers vol flora en fauna. Er zijn 8 Familie lodgetenten en 3 Twin lodgetenten.

Erfgoed Bossem in Twente, Nederland Twin verandaErfgoed Bossem in Twente - Twin lodgetent

Erfgoed Bossem in Twente, Nederland koeienErfgoed Bossem in Twente - langs de Brandrode runderen
Het verhaal van 10 kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk en hoe corona ze bij elkaar bracht.
Wij verbleven met ons gezin in een luxe safaritent van Tendi en hadden een topvakantie! Wij geven je tips voor de leukste stranden, steden en dorpen en restaurants.
Waarom in coronatijd op vakantie naar Spanje met je kinderen? Lees meer in deze blog en bekijk meteen onze leuke adresje!