Met je kids naar de Aveyron in Zuid-Frankrijk - Interview met de eigenaren van Domaine Malpas

Deel via:
22-4-2021 - Corine

Tijdens je vakantie met je gezin wil je meer dan dat je vakantieadresje kindvriendelijk is toch? Wij van 30pluskids vinden het belangrijk dat je je ook thuis voelt! Een fijne, persoonlijke plek met eigenaren die ervoor zorgen dat je je welkom voelt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Bart en Boor van Domaine Malpas in de Aveyron in Zuid-Frankrijk.

Domaine Malpas is een kleinschalig vakantie adres waar gezinnen hun vakantie kunnen doorbrengen in 1 van de 4 gites of 1 van de  4 lodgetenten. Bart en Boor wonen daar met hun kinderen Sarah (7) en Samuel (5).

Domaine Malpas overzicht breed bijgesneden.jpgHet terrein van Domaine Malpas in de Aveyron, Zuid-Frankrijk

1) Waarom hebben jullie juist voor dit 18e eeuwse boerderijcomplex gekozen op deze plek en wat kunnen mensen verwachten?

Bart heeft Domaine Malpas gevonden: hij was eigenlijk op zoek naar een gebouwen complex wat al grotendeels af was: maar werd in de laatste week van zijn zoektocht verliefd op ons 18de eeuwse boerderijencomplex. Door de rode stenen in de groene omgeving en de grote tuin, het riviertje wat aan het eind van het grasveld loopt zag Bart: dit is wat we zoeken!

Een weids terrein waar ieder zijn eigen plek heeft waar die zich kan terug trekken maar waar je ook gezellig samen bij het zwembad, het poedelbadje kan zitten of bij de speeltoestellen of de picknick plekken op het grote veld. Wij vinden het beiden heel belangrijk dat mensen in hun vakantie ook de rust met hun eigen gezin kunnen opzoeken naast de gezelligheid van de gedeelde plekken op het terrein. Kinderen van elke leeftijd vinden elkaar in de tuin en spelen samen: van allerhande spelletjes in het zwembad, kreeftjes vangen in de rivier of dammen bouwen of voetballen op het grote veld.

Domaine Malpas Frankrijk domainemalpaskooktTable d'hotes gerechten van Domaine Malpas

2) Boor heeft een goedlopende kookblog: domainemalpaskookt. Vertel daar eens iets meer over.

Twee keer in de week kunnen mensen aanschuiven bij de table d'hotes; eerst de kinderen en daarna de volwassenen. Op de dag van aankomst kan er een quiche besteld worden zodat de eerste vakantieavond op ons Domaine er niet aan koken hoeft te worden gedacht. Boor neemt dit gedeelte voor haar rekening. Zo is ook ons kookblog: domainemalpaskookt ontstaan.

Vaak voegen gasten naar de recepten van wat er geserveerd werd tijdens de table d'hotes avonden. Dat gebeurde zo vaak dat er een blog kwam met deze recepten. Alle groenten die we serveren komen uit onze moestuin. Vaak mogen de kinderen mee de moestuin in om de groenten water te geven of de ingrediënten te plukken voor de table d'hotes van die avond. Het ideale van een table d'hotes is, dat je als het ware uit eten gaat op het terrein. Je kinderen gaan lekker slapen en als ouder heb je een fijne avond met elkaar. Er zijn babyfoons beschikbaar, dus je kunt rustig van het eten genieten.

Domaine Malpas Frankrijk collage omgevingUitjes in de omgeving van Domaine Malpas

3) Wat zijn jullie favoriete uitjes in de omgeving met kinderen?

In de omgeving is meer dan genoeg te doen; van het bezoeken van een oud kasteel met een prachtig onderhouden tuin op 15 minuten rijden, tot een allerschattigst dierentuintje met ieniemini pretpark, klimbossen en bijzondere musea in een stad op 25 minuten rijden.

En niet te vergeten: kanoën! Dat hebben wij vorig jaar zelf voor het eerst gedaan en het is echt enig... Je neemt je eigen proviand mee, stopt halverwege en maakt echt een fantastische tocht over de rivier.

Daarnaast zijn er genoeg restaurants waar je leuk met kinderen kunt eten en vele leuke markten (brocantes en vide-greniers) die een bezoekje meer dan waard zijn.

En er zijn vlakbij een aantal dorpjes die behoren tot Les Plus Beaux Villages de France, dorpen die op basis van een aantal criteria gekozen zijn tot "een van de mooiste dorpen van Frankrijk". Criteria zijn bv. dat een dorp ten minste twee beschermde bezienswaardigheden of monumenten moet huisvesten en dat het max. 2000 inwoners mag hebben.

Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan op vakantie? Ga dan naar de pagina van Domaine Malpas voor meer informatie!

 

Om de eigenaren of de organisaties van al die leuke vakantieadresjes en rondreizen op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Babette Gaus van Vinea Family.
Als je op reis gaat met kinderen buiten Europa komt daar van alles bij kijken. Lees in deze blog wat je nodig hebt en hoe je dat kunt regelen.
Interview met Rob en Mariëlle van Domaine en Birbès in de Aude, Zuid-Frankrijk met o.a. ouder-verwenweken en de leukste tips voor uitjes!