Met je kinderen naar Zuid-Afrika met Homes of Africa

Deel via:
28-4-2023 - Corine

Ga je op vakantie met je kinderen? Wij vinden het belangrijk dat de eigenaren van de plek waar je naartoe gaat of de organisatie die de vakantie aanbiedt goed voelen! 

Om de eigenaren of de organisaties van al die leuke vakantieadresjes en rondreizen op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Deze keer met Pim en Anne van Homes of Africa.

Homes of Africa in Zuid-Afrika Villa IntabaHomes of Africa in Zuid-Afrika - Villa Intaba

1. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om met Homes of Africa te beginnen?

Wij hebben allebei veel gereisd, maar toen wij voor het eerst op Zandspruit Estate in Zuid-Afrika kwamen, waren we echt op slag verliefd. Zulke prachtige huizen op een plek die zo ongerept en puur is, dat is uniek, vonden wij.

De huizen op de Estate zijn grotendeels van Nederlandse eigenaren die er een aantal weken per jaar verblijven. Toen wij er voor het eerst kwamen werden deze nog niet verhuurd. Zonde vonden wij, het grootste gedeelte van het jaar stonden de huizen leeg, terwijl het zo’n mooie plek is, waar zoveel meer mensen van zouden kunnen genieten. Omdat op de Estate geen grootschalige, commerciële verhuur toegestaan is, zijn wij toen Homes of Africa gestart. Kleinschalig, persoonlijk en specifiek voor de verhuur van de huizen op de Estate. 


Homes of Africa Estate collageHomes of Africa in Zuid-Afrika - prachtige villa's met zwembad

2. Wat is er bijzonder aan jullie vakantiehuizen en waarom zijn ze geschikt voor gezinnen?

Wij zijn veel in Zuid-Afrika te vinden en zeker ook met onze twee dochters (nu 3 en 1 jaar oud). Wat onze vakantiehuizen zo uniek maakt, is zo moeilijk om te benoemen, maar ik denk dat we het in 5 punten kunnen samenvatten:

- De centrale ligging: Zuid-Afrika ontdekken vanuit een vaste plek
Als je met (kleine) kinderen reist wil je niet ál te veel reizen en van plek naar plek trekken. Maar als je in Zuid-Afrika bent, wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk zien! De huizen van Homes of Africa liggen heel gunstig en centraal, waardoor je vanuit één plek toch veel van de hoogtepunten van het land kunt ontdekken. O.a. het Krugerpark en de wereldberoemde Panoramaroute (Blyde River Canyon) liggen in de directe omgeving. Leuk om te weten is ook nog dat je vanuit Hoedspruit (het dorp waar de vakantiehuizen liggen) rechtstreeks op Kaapstad kunt vliegen. Een hele leuke combinatie!

- Ontspannen: Een prachtig compleet huis met privé zwembad
De huizen van Homes of Africa zijn allemaal recent gebouwd, luxe en werkelijk van alle gemakken voorzien. Omdat je met kinderen vaak niet de hele dag op pad bent, is het daarom ook heerlijk om een lekker vakantiehuis te hebben waar je kunt ontspannen en genieten van de rust, het mooie weer en je eigen zwembad.

-
Gelegen op privé wildreservaat: Met de buggy op safari in je eigen achtertuin
Zandspruit is een wildreservaat, grenzend aan het Krugerpark, waar veel (ongevaarlijke) dieren zoals giraffen en zebra’s rondlopen. Hierdoor hoef je dus niet persé met je kids naar het Krugerpark of een ander wildpark te gaan om dieren te zien. Vanuit je huis loop (ren óf fiets) je zo de wildernis in. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jezelf is het fantastisch om na een middagje bij het zwembad nog even ‘de bush’ in te lopen, op zoek naar giraffen of voor een borreltje bij zonsondergang. Omdat de Estate privé eigendom is én er geen gevaarlijke dieren rondlopen kun je dus vrij recreëren rondom je huis. Dat is echt uniek!

- Hoedspruit: de safarihoofdstad van Zuid-Afrika
Hoewel je in de huizen echt het gevoel hebt ‘in-the-middle-of-knowhere’ te zijn, is dit gelukkig niet het geval. Het gezellige en toeristische dorp Hoedspruit ligt op slechts 5 minuten rijden. Hier vind je een aantal fantastische restaurants, leuke winkeltjes, twee grote supermarkten, een dokter, maar ook speeltuinen en er zijn regelmatig leuke markten. Je hoeft dus zeker geen uur te rijden om een pak luiers te scoren.

Zuid-Afrikanen (L) Kids!
Eén ding staat vast, de Zuid-Afrikaanse bevolking is dol op kinderen. Met onze dochters hebben we altijd zoveel bekijks en overal waar we komen kunnen onze meiden zwaaiende mensen of gezellig babbelende vrouwen verwachten. Dit levert vaak hele mooie mooie ontmoetingen op.


Homes of Africa omgeving collageHomes of Africa in Zuid-Afrika - omgeving

3. Wat is jullie top 5 om te doen in de omgeving van jullie vakantiehuizen?

Tip 1) Op safari

In de directe omgeving zijn er veel verschillende mogelijkheden voor een safari. Je kunt met je eigen auto op safari met de kinderen in bijvoorbeeld het Krugerpark of op de Estate. Daarnaast zijn er diverse game drives waar kinderen vaak al vanaf hele jonge leeftijd veilig mee kunnen. Er zijn zelfs speciale safaritrucks voor kinderen, zodat ze er niet uit kunnen vallen wanneer ze gaan staan.

Tip 2) Blyde River Canyon (Panoramaroute)

De Blyde River Canyon is één van de grootste Canyons van de wereld. Je kunt er doorheen wandelen of varen of met de auto de wereldberoemde Panoramaroute rijden. Een bezoek aan dit prachtige natuurgebied is een heerlijk uitstapje met kinderen. En het is gelijk een mooie plek om fantastische familiekiekjes te maken!

Tip 3) Jessica the Hippo

Jessica the Hippo is het beroemdste nijlpaard van de wereld en tegelijkertijd het enige nijlpaard dat voor mensen benaderbaar is. Tijdens een bezoek aan Jessica krijgt je de mogelijkheid om het nijlpaard te voeren en aan te raken. Een absolute aanrader aangezien Jessica op slechts 10 minuten rijden van de villa’s woont.

Tip 4) Educatieve wildlife projecten of centra

In de gevarieerde omgeving vind je verschillende opvangcentra voor wilde dieren. Bijvoorbeeld een reptielencentrum of je kunt een kijkje nemen bij een neushoorn beschermingsproject of andere opvangcentra voor wilde dieren. Hier leren kinderen meteen veel over de natuur, de dieren en de gevaren.

Tip 5) Big Swing - de grootste schommel ter wereld

Voor de iets oudere kinderen vind je in de Blyde River Canyon de grootste schommel ter wereld! Wie durft…? Daarnaast is er voor de avontuurlijk ingestelde kids sowieso voldoende te doen, denk aan: raften, tokkelen of paardrijden. 

Wil je ook een keer met je gezin naar Zuid-Afrika en in een van deze mooie huizen verblijven? Ga dan snel naar de pagina van Homes of Africa!

Homes of Africa in Hoedspruit, Zuid-Afrika vakantiehuisHomes of Africa in Zuid-Afrika - huis in prachtige omgeving

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!