Met je kinderen naar Le Marche - interview met de eigenaren van Camping Sempreverde

Deel via:
20-10-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk!  Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Wim-Martijn en Elsemarijn van Camping Sempreverde in Le Marche, Italië.

Camping Sempreverde in San Lorenzo in Campo, Italie speelterrein Marit van den Berg PhotographyCamping Sempreverde in Le Marche, Italië

1. In 2017 zijn jullie met jullie 3 jongens Camping Sempreverde gestart en daarbij gevolgd door Ik Vertrek. Hoe was dat?

In 2016 waren we voor het eerst in Italië, op zoek naar avontuur, een zonniger klimaat, vrijer leven en de mogelijkheid om samen een mooi bedrijf te starten. We vonden een mooi stuk grasland dat te koop stond met campingvergunning en gelegen aan een idyllisch riviertje. In december 2016 zijn we verhuisd naar het prachtige Le Marche in Italië met onze 3 jongens van toen 5, 3 en 1 jaar om een camping op te bouwen.

Een gezin met 3 jonge kinderen, nog nooit in Italië geweest, spreken de taal niet, kopen een stuk grasveld en willen dit binnen 5 maanden omtoveren tot mooie camping? Klinkt als een uitzending van Ik Vertrek toch? Nou dat was het ook! Het programma Ik Vertrek volgde ons tijdens het hele avontuur; eerst bij het afscheid in Nederland en daarna bij de opbouw in Italië tot aan de officiële opening van Camping Sempreverde in juli 2017.

In het begin is het wel wennen, dat je continu wordt gefilmd, maar na een tijdje heb je het bijna niet meer in de gaten. De filmcrew was er bij zowel de moeilijke als de mooie momenten, want natuurlijk ging niet alles zonder problemen... Maar we zijn blij dat we hiervoor hebben gekozen. We hebben prachtige beelden van de eerste maanden en natuurlijk is het ook gaaf dat er 2,3 miljoen mensen naar de uitzending hebben gekeken. We kregen meteen na de uitzending enorm veel boekingen voor het seizoen. Natuurlijk was er ook kritiek, waren we trending topic op Twitter. Iedereen heeft een mening over je en over de keuzes die je maakt, maar dat hoort erbij en wij konden er zelf gelukkig ook om lachen. En nog steeds kijken we graag naar de nieuwe afleveringen van Ik Vertrek van al die andere mensen die ook zo’n dappere stap nemen om iets moois te starten in het buitenland!


Inmiddels zijn we bijna 5 jaar verder en hebben we een prachtige, goedlopende camping met 12 safaritenten en 16 XL kampeerplaatsen. Als gezin zijn we helemaal op onze plek en gelukkig. Onze jongens, inmiddels 10, 8 en 6 jaar oud, hebben het enorm naar hun zin op school, spreken vloeiend Italiaans, hebben hier hun vrienden en genieten enorm van alle ruimte en vrijheid die we hier hebben. We hebben nog zoveel mooie plannen voor de komende jaren en we hebben nog geen seconde spijt gehad van de keuzes die we 5 jaar geleden gemaakt hebben.

Camping Sempreverde in San Lorenzo in Campo, Italie collageCamping Sempreverde in Le Marche, Italië

2. Wat maakt dat jullie camping zo geschikt is voor vooral jonge gezinnen?

Op de camping geniet je de hele dag van het buitenleven en de groene omgeving maakt het echt een paradijsje. Langs de camping stroomt een idyllisch, kabbelend beekje; de favoriete plek voor jong en oud om te zwemmen, dammen te bouwen, visjes te vangen of goud te zoeken. En er is nog veel meer te ontdekken op de camping, zoals: de speeldorpjes met leuke speelhuisjes, glijbaan, zandbak en zandtakel. Springen op de trampoline, hutten bouwen tussen de bomen of zwemmen in het zwembad. En terwijl de kinderen snel vriendjes maken genieten de ouders natuurlijk ook! Ontspannen met een boek in een van de hangmatten of samen met een glas wijn op de veranda.

De camping is zo opgezet dat de kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken. Ook hebben we allerlei leuke activiteiten zoals: de BeekTocht, BuitenBios en MegaVerstoppertje. Onze camping is heel geschikt voor kinderen t/m 12 jaar. In juni hebben we onze Baby- en Peuterweken inclusief 2 ochtenden oppas voor de kinderen, zodat de ouders even lekker tijd samen hebben.

Kinderen en hun ouders zien genieten, ontspannen en nieuwe herinneringen maken. Dat is waar we dit voor doen. Het is zo fijn als gasten aangeven dat ze een geweldige vakantie hebben op onze plek, dat is waar wij echt van genieten! En met een Zooverscore op kindvriendelijkheid van 9.9 uit 136 reviews mogen we ons ook nog eens de Meest KindVriendelijke Camping van Le Marche en zelfs heel Italië noemen. Daar zijn we best trots op. Ook deze winter hebben we weer veel plannen om de camping nog mooier en leuker te maken!

Camping Sempreverde in San Lorenzo in Campo, Italie omgeving collageOmgeving van Camping Sempreverde in Le Marche, Italië

3. Welke uitjes/restaurants in jullie omgeving zijn leuk voor gezinnen met kinderen?

Le Marche is prachtig en er zijn, juist ook met kinderen, zoveel leuke dingen te doen! Daarom hebben we ook een CampingApp boordevol tips met leuke uitjes en restaurantjes. Binnen een half uurtje ben je aan zee en binnen 20 minuten in de bergen.

We wonen temidden van glooiende heuvels, authentieke kleine plaatsjes en mooie steden. Onze gasten genieten van de prachtige kloof van Furlo (met heerlijke zwem- en picknickplaats) en springen van de rotsen in het water bij de poelen van Cagli. Een wandeling naar de top van de Monte Catria, bezoek aan het kasteel van Mondavio of gewoon een dagje luieren op het strand. En in de buurt is er ook een dierentuin, aquarium en zwempark.

In Italië zijn bijna alle restaurantjes heel geschikt voor kinderen maar het prachtige pleintje van Nidastore of de mooie tuin in Loretello zijn bij onze gasten favoriet!

Zin om op vakantie te gaan naar deze heerlijke camping? Ga dan naar de pagina van Camping Sempreverde!

 

 

 

 

 

Casita Travel bestaat uit een gepassioneerd team met een goed gevoel voor de juiste vakantieplekjes in Zuid Europa. Lees het interview met oprichtster Monique.
Wij vinden het als gezin het allerleukst om op verschillende plekken te bivakkeren tijdens onze zomervakantie; je vakantie lijkt daardoor veel langer! Lees over onze roadtrip door Toscane! En een uitstapje in Cinque Terre...
Met je gezin naar Le Marche in Italië? Charme delle Marche heeft kleinschalige, mooie en unieke verblijven in het zuiden van deze mooie streek. Lees het interview met Petra.