Met je kinderen naar de Lot - interview met de eigenaren van Les Escaliers de la Combe

Deel via:
24-6-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Coen en Ilse van Les Escaliers de la Combe in de Lot in Zuid-West Frankrijk.

Les Escaliers de la Combe in Porte-du-Quercy, Frankrijk collageLes Escaliers de la Combe in de Lot in Zuid-West Frankrijk 

1. Wanneer en hoe zijn jullie ooit op deze plek in de Quercy Blanc terechtgekomen?

Zomervakantie 2004, we waren met twee dreumesjes van 1 en 2,5 jaar aan het rondtrekken in Frankrijk. In een klein tentje, net zoals we dat met z'n tweeën al jaren deden. Het idee om definitief naar Frankrijk te vertrekken speelde al een paar jaar, maar was op dat moment even geen prioriteit, we hadden het druk genoeg met die 2 kleintjes!

Maar toch, al rondrijdend door de Bourgogne, de Auvergne en de Pays de Cathares, begon het voor de zoveelste keer te kriebelen en stapten we af en toe bij een makelaar binnen. En toen we, helemaal toevallig, in Cahors terecht kwamen en bij een makelaar een foto van een markant boerenhuis aan de muur zagen hangen, toen ging het balletje rollen.

De volgende dag konden we het huis en het terrein bezichtigen, we hebben hier wel anderhalf uur rondgedwaald. De makelaar ging mirabellen plukken met onze dochters zodat wij konden doorfantaseren over onze toekomstplannen.

Twee dagen later waren we terug in Nederland en zijn we serieuze stappen gaan zetten. Het was voor ons 'nu of nooit' en we hebben vastberaden doorgezet. Een aantal vreselijk spannende maanden volgden en in het voorjaar van 2005 werden we de eigenaar van wat nu Les Escaliers de La Combe heet.

Les Escaliers de La Combe in Saint Matre, Frankrijk ontbijt - terrasLes Escaliers de la Combe - gezellig tafelen

2. Wat kunnen gezinnen met kinderen bij jullie verwachten?

Een overzichtelijk domein met maximaal 12 - 15 jonge gezinnen, een leuke mix van Nederlanders en Vlamingen, en een enkele Fransman die zijn ogen uitkijkt. Iedereen heeft er z'n eigen plek, maar we doen ook zeker moeite om een gemoedelijke sfeer te creeëren waarin onze gasten gemakkelijk met elkaar in concact komen.

Nieuwe contacten leggen aan de table d'hôtes hoort daar ook zeker bij. Niet voor niets laten we de kinderen vooraf eten, zodat de ouders daarna ontspannen kunnen tafelen. We voelen ons altijd heel gelukkig als we 's avonds aanschuiven en we zien en horen de gezelligheid en de leuke gesprekken van onze gasten onderling.

We zoeken de balans tussen een vakantie die enerzijds comfortabel moet zijn, maar die tegelijkertijd de ervaring geeft van 'eenvoudig leven' op het platteland. We zouden kunnen investeren in super-de-luxe tenten en gîtes met alles erop-en-eraan, in grote klimkastelen en ander mooi kindervermaak, maar toch vinden we het meer een uitdaging om onze toegevoegde waarde juist te zoeken in eenvoud, creativiteit en een persoonlijke benadering. Dat past bij ons. Hier wordt nog gespeeld met autobanden en groentekistjes !

En verder? Tja, we kunnen hier natuurlijk een hele opsomming gaan geven van onze accommodaties, onze activiteiten en de leuke dingen op ons terrein en in de omgeving, maar daarvoor kun je eigenlijk beter even doorklikken naar onze pagina op 30pluskids of direct naar onze website!

Les Escaliers de la Combe in de Lot, Frankrijk activiteiten collageOmgeving van Les Escaliers de la Combe

3. Hebben jullie tips in de omgeving voor jonge gezinnen en gezinnen met iets oudere kinderen?

Toen we ons hier vestigden, wisten we eigenlijk nog helemaal niets over dit stukje Frankrijk. Natuurlijk hadden we een positieve eerste indruk, maar in de loop van de jaren hebben we ons gerealiseerd dat dit gedeelte van Frankrijk echt enorm veel te bieden heeft. Niet alleen qua natuur en klimaat, maar juist ook qua leuke dingen om te doen met je gezin! Grotten, dierenparkjes, ridderkastelen, klimparken, kanoën op de Lot. We kunnen je talloze tips geven om als gezin van alles te ondernemen. Maar omdat het geluk vaak in kleine dingen zit, hebben we ook kleine puzzeltochtjes uitgezet in dorpjes in onze nabije omgeving. Dan krijg je de kids wel in beweging!

Veel van onze gasten gaan ook meerdere malen, of zelfs dagelijks, naar het recreatiemeer dat op slechts 10 min. afstand van Les Escaliers ligt. Schoon water, een zandstrandje, een speeltuintje en in de zomervakantie een echte wipe-out! Omdat we juist de wat grotere kinderen willen uitdagen om 'in beweging' te komen, organiseren we 4 weken per jaar Kidsactif! voor kinderen tot een jaar of 10. Hutten bouwen, hikes, activiteiten waarbij je even 'los' bent van je ouders en andere programma-onderdelen met de ouders erbij, met z'n allen naar het klimbos bijvoorbeeld...

Coen en Ilse ontvangen jullie graag op Les Escaliers de la Combe!

Met je kinderen op vakantie naar Sicilië? Eigenaren van opSicilië, Laura en Martijn, geven 9 superleuke tips voor uitjes in West-Sicilië.
Interview met Hans en Yasmin van Petite Vallée in de Dordogne in Frankrijk over o.a. waarom ze hier wonen en werken en de leuke activiteiten op en rondom hun domein.
Interview met Michael en Fijtje van Tenuta Il Castelletto in Piemonte in Italië over o.a. hun prachtige plek bij het stadje Nizza Monferrato en leuke tips in de omgeving.