Met de kid naar de Dordogne - interview met de eigenaren van Petite Vallée

Deel via:
08-7-2021 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Dit keer met Hans en Yasmin van Petite Vallée in de Dordogne, Frankrijk.

Petite Vallee in Coux et Bigaroque, Frankrijk collagePetite Vallée in de Perigord Noir, Frankrijk 

1. Hoe is het om van Amsterdam nu in de Perigord Noir te wonen en te werken?

De overgang was gelukkig niet zo groot. Voordat we naar de Dordogne verhuisden, hebben we 1,5 jaar een reis gemaakt in een campertje van Canada naar Midden-Amerika. We hebben dus al iets eerder de stap gemaakt om de stad te verlaten en onze kantoorbanen op te zeggen. Een enorm bevrijdende beslissing. Mede door deze reis voelden wij de behoefte om in de natuur te wonen met veel ruimte en vrijheid. Aan het eind van onze reis waren we toe aan een vaste plek waar we iets konden opbouwen, wortel konden schieten, waar we met permacultuur bezig konden zijn (eten verbouwen in harmonie met de natuur) en konden koken voor gasten.

Na een lange zoektocht in zowel Spanje als Frankrijk, hebben wij ons hart verloren aan de sprookjesachtige, groene en met heerlijk eten overgoten Dordogne. Het fijne aan onze plek is dat je het gevoel hebt 'in the middle of nowhere' te zitten. Je bent echt even helemaal weg en het is zo vredig en stil. Tegelijkertijd zit je te midden van alles en is er meer dan genoeg reuring en voor elk wat wils. Prachtige knusse dorpjes, levendige markten, de meest fantastische restaurants, ontelbare rivierstranden, middeleeuwse kastelen en heel veel natuur!

We voelen ons bevoorrecht dat we in zo'n prachtige omgeving mogen wonen en werken, onze droom hier kunnen waarmaken, elke dag buiten kunnen zijn en dat we ons zoontje (10 maanden) hier kunnen laten opgroeien in de natuur. Het is geweldig om onze kleine vallei te kunnen delen. Dat onze gasten hier genieten, geeft zo ongelooflijk veel voldoening. Het is tegelijkertijd hard werken, zeker met een kleine baby. Maar het is het harde werken dubbel en dwars waard.


Petite Vallee in Coux-et-Bigaroque, Frankrijk safaritentPetite Vallée in de Perigord Noir, Frankrijk - La Tente

2. Waarom is jullie vakantieparadijs geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen?

Petite Vallée heeft op dit moment 3 huisjes en een tent. Het is kleinschalig en rustig. Elke accommodatie heeft veel privacy, maar tegelijkertijd kan je de reuring opzoeken als je daar zin in hebt. Er is een zwembad, een houten speeltoestel, een voetbalveld, een trampoline, een pingpong tafel en een jeu-de-boules baan.

Twee keer per week koken wij voor onze gasten, waarvan één avond pizza's (kids kunnen uiteraard een handje komen helpen en hun eigen pizza's beleggen) en de andere avond een verrassend 3-gangen menu met lokale en biologische producten. In de ochtend is er een broodjesservice en bezorgen wij verse broodjes van de bakker op de deurmat. Kinderen kunnen ook lekker spelen in het bos waar ze de 'big 5' van onze regio kunnen spotten. Onze passie is permacultuur en we zijn druk bezig met het aanleggen van een moestuin, een voedselbos en kippen. Kinderen kunnen spelen met de kippen en zien op deze manier waar hun eten vandaag komt.

Petite Vallee Coux et Bigaroque, Frankrijk to do op terrein collageGenieten bij Petite Vallée 

3. Welke activiteiten in de omgeving zijn leuk voor ouders met kinderen?

Er zijn superveel prachtige wandelingen in de omgeving direct vanaf ons terrein, maar ook kanoën kunnen wij ten zeerste aanbevelen. Ook is er op steenworp afstand een strandje aan de Dordogne. Lekker rustig en met veel schaduw. Kids kunnen hier heerlijk ravotten. Er is een klimbos, je kan fietsen huren of je onderdompelen in de historie van de regio door één van de vele grotten of sprookjesachtige kastelen te bezoeken. Elke dag van de week is er wel ergens een levendige markt. Zowel in de ochtend als in de avond. In de avond neem je je eigen bord en bestek mee en koop je allerlei lekkers bij verschillende kraampjes en kunnen de voetjes van de vloer bij de live muziek. Petite Vallée ligt te midden van dit alles. Het is een rustige groene oase, maar om de hoek barst het van de leuke activeiten.

Petite Vallee Coux et Bigaroque, Frankrijk omgeving collageActiviteiten in de omgeving van Petite Vallée 

Ook zin om een keer vakantie te vieren op deze mooie plek? Hans en Yasmin ontvangen je graag op Petite Vallée!Met je kinderen op vakantie naar Sicilië? Eigenaren van opSicilië, Laura en Martijn, geven 9 superleuke tips voor uitjes in West-Sicilië.
Interview met Michael en Fijtje van Tenuta Il Castelletto in Piemonte in Italië over o.a. hun prachtige plek bij het stadje Nizza Monferrato en leuke tips in de omgeving.
Ben je nog op zoek naar een leuk adresje voor je zomervakantie? Geen nood, er zijn altijd nog leuke adresjes te vinden!