Les Renardières in de Corrèze, Frankrijk - Interview met Jacqueline en Bernardino

Deel via:
09-6-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Jacqueline en Bernardino van Les Renardières in de Corrèze, Frankrijk.

Les Renardieres in de Limousin, Frankrijk kinderen aan tafelLes Renardières in de Corrèze, Frankrijk 

1. Vertel eens hoe jullie op deze plek terecht zijn gekomen...

Vijfentwintig jaar geleden werkten Jan en Jacqueline bij Unilever in de marketing; Jan had een (stabiele) hersentumor en wilde zo niet tot z'n 65e doorgaan, want er is vast meer te beleven dan alleen maar werken en slapen. Zo ontstond het idee om naar Frankrijk te gaan en daar te wonen/werken.

Ze hadden direct een coup de coeur voor Les Renardières, vooral door het unieke uitzicht op de vulkaantoppen van de Auvergne. Eenmaal hier aangekomen bleek alles niet zo 'simpel' te zijn, maar het buitenleven en het eigen baas zijn beviel heel goed. Ze kregen, tot hun grote geluk, 2 zoons, maar daarna ging het met Jans tumor steeds slechter en kort na de geboorte van onze 2e zoon overleed hij. Jacqueline ging toch alleen door, met de zorg voor haar kids en ook voor het domein. 

Na 6 jaar schreef ze haar zoons, Didier en Aisha, in voor circuslessen en ontmoette ze Bernardino, een Spanjaard geboren in Frankrijk. De vonk sloeg over en Bernardino kwam met zijn 2 zoons op Les Renardières wonen en werken. Zo werd de circusschool geboren en ontstond het unieke concept om kinderen iedere ochtend circusles te geven en ze 'weg' te trekken van die aantrekkelijke schermen.

Bernardino en Jacqueline kregen samen nog een dochter, dus ze hadden hun handen vol aan de zorg voor 5 kinderen, alle dieren en het domein Les Renardières. Een grote brand in 2015 verwoestte de helft van het bedrijf, maar ondanks de grote tegenslag wisten ze alles nog mooier op te bouwen dan voorheen. Ieder jaar zoeken ze nieuwe inspiratie en ideeën door nog dingen op te knappen, en leuke dingen voor de gasten te bedenken. Ze wonen zelf nog steeds met heel veel plezier in dit prachtige, onontdekte stukje Frankrijk, waar de natuur zo volop aanwezig is en het leven met de seizoenen zo boeiend blijft. 

Les Renardieres in de Correze, Frankrijk collage 2Les Renardières in de Corrèze, Frankrijk - genieten op het domaine

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen?

Op Les Renardières kom je genieten van pure en simpele dingen; héél dicht bij de natuur, op een plek waar je helemaal jezelf mag zijn en je écht thuiskomt (dat is wat mensen ons vaak teruggeven).

Schermen worden vanzelf minder belangrijk omdat je weer heel speels en creatief bezig kunt zijn. De kinderen ontdekken vele nieuwe dingen op de Circusschool, terwijl de ouders heerlijk wandelen of een boek lezen in de hangmat. Tijdens de kampvuuravond voor de kinderen gaan de ouders uit eten en blijven de kinderen slapen in een grote tipitent. Op vrijdagochtend is er een leuke voorstelling voor de ouders. Verder zijn er hangmatten, pruimenbomen, een visvijver, konijntjes, kippen, pony's, een trampoline en een zwembad. We organiseren altijd leuke dingen voor de kinderen dus die vervelen zich echt niet en daardoor hebben de ouders ook vakantie.

Les Renardières ligt in de nog niet toeristische Corrèze, op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht op de vulkaantoppen van de Auvergne. Dit is zo'n plek die je graag geheim wilt houden: het paradijsje van Bernardino en Jacqueline.

Les Renardieres in de Correze, Frankrijk collage  activiteitenLes Renardières in de Corrèze, Frankrijk - activiteiten

3. Wat zijn jullie “inside tips” voor uitjes in de omgeving?

Onze inside tips voor uitjes in de omgeving zijn de volgende:

1) Rivierkreeftjes vissen

Een keer per week gaan we rivierkreeftjes vissen in de rivier de Luzège die beneden aan de berg stroomt. Je gaat met waterschoentjes de rivier in en dan goed kijken, stenen optillen en floeps……ineens heb je er 1 in je hand of in je netje...

2) Bosbessen plukken

Bijna alle gasten gaan bosbessen plukken in een van de speciale pluktuinen. Je plukt zoveel je wilt (biologisch!) en rekent dan ca. 4 Euro per kg af. Eenmaal weer thuis maken we jam of taart of andere lekkere dingen, om als souvenir mee naar huis te nemen (buiten de kilo’s die opgegeten worden).

3) Eetmarkt bezoeken

Op vrijdagavond is er een leuk eet/dansmarktje in Egletons (10 km hiervandaan). We zitten aan lange tafels tussen alle ‘local’s’, kopen eten bij de kraampjes en dansen mee als er leuke muziek is.

4) Zondagmarkt

Op zondagochtend is er een leuke en levedige markt in Egletons waar ook alle gasten even gaan proeven van het Franse leventje. Koffie drinken op het terras en heerlijke lokale produkten kopen om ook zo van het Franse leven te genieten.

5) Naar de bergen/vulkanen

De echte bergen/vulkanen (1900 m) zijn ook dichtbij; binnen een uur sta je op de skipistes en wandelpaden te genieten van het prachtige uitzicht, marmotten en berggeitjes. Een bezoekje aan de warmwaterbronnen naast de Dordogne, is ook heel speciaal!

6) Bezoek aan de meren

Vele gasten gaan zeker ook een keer naar een van de prachtige meertjes in de omgeving. Vaak stuwmeren, omgeven door veel bos/naaldbomen geven je direct het idee dat je in Canada zit. Weinig mensen en heel schoon water om in te zwemmen, of te suppen of surfen. Bij warm weer een absolute aanrader.

7) Wandelen

Men blijft genieten van de vele prachtige wandelingen ter plaatse. Vanaf Les Renardières daal je direct af in de Gorge de la Luzège, dus al slingerend op prachtige bospaadjes, langs de rivier, kom je af en toe een hert tegen of een wild zwijn. Puur natuur en vooral veel rust en ruimte. De kinderen bouwen dammetjes in de rivier of gaan lekker zwemmen in het koude water. 

Ook op vakantie naar deze fijne plek? Ga voor meer info naar de pagina van Les Renardières.
Een verbouwde herenboerderij in de Charente-Limousine met 3 gîtes, 4 B&B kamers, een minicamping met 16 plaatsen, een zwembad met terras en 3x p/wk table d'hôte. Lees het interview met Arthur en Caroline.
Zoek je een leuke bestemming voor een vakantie met het gezin waar genoeg te beleven valt? Dan tippen wij: Barcelona, Egypte, Cleveland en San Francisco!
Le Lieu Thomain is een boerderij met karakteristieke vakantiehuisjes op een kindvriendelijk domein bij Nederlanders in het toeristische hart van Normandië. Lees het interview met Rick en Yvonne!