Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne - Interview met Guus en Sandra

Deel via:
27-5-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Guus en Sandra van Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk.

Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk collage kidsLes Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk

1. Hoe  hebben jullie deze plek gevonden en wat was jullie idee?

Sandra’s ouders wonen al sinds 2006 in de Dordogne en sinds die tijd kwamen wij regelmatig langs in deze prachtige Franse streek. De liefde voor Frankrijk is toen ontstaan en na 25 jaar gewerkt te hebben in ons familiebedrijf in Nederland waren Sandra en ik aan een nieuwe uitdaging toe. Wij konden dit domaine met kleine campingvergunning overnemen van een Nederlands stel uit de kennissenkring dat met pensioen ging.

Wij hebben de camping getransformeerd van losse standplaatsen naar 9 vaste accommodaties. Ons motto  “vakantie vieren kan op vele manieren”  komt tot uiting in de diversiteit van de “logements”. We hebben gites, cabanes, mobilhomes, safaritenten en een Maison avec piscine privé. In voor- en naseizoen zijn ook losse caravans, tenten en campers welkom. 
 

Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk collage kids 2Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk - tussen de glooiende weilanden

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen met kinderen?

Vanwege de kleinschaligheid en de ruime opzet is privacy gegarandeerd en iedereen heeft eigen sanitair. Kinderen hebben alle ruimte om kennis te maken met de natuur en kunnen over het hele terrein spelen zonder zoek te raken. We hebben een trampoline, uitgebreid kinderspeeltoestel, badminton/volleybalnet, skelters, jeu de boulesbaan, zwembad, tafeltennistafel, spelletjeskast, airhockey, 9 holes voetgolf en golfbaan, visvijver, etc. En 's avonds serveren we heerlijke maaltijden wat natuurlijk ideaal is met kleine kinderen. 

Les Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk collage uitjesLes Cabanes de Rouffignac in de Dordogne, Frankrijk - uitjes in de omgeving

3. Wat zijn de leukste uitjes voor gezinnen in de omgeving?

De leukste uitjes met kinderen in de omgeving van Les Cabanes de Rouffignac in willekeurige volgorde: 

1) Prehisto Park in Tursac (16 km)

Themapark over de prehistorie.

2) Le Jacquou bij Le Bugue (19 km)

Park voor kinderen met dieren, kermisattracties en zwembad.

3) Univerland Le Bugue

Aquarium, Big bird, Labyrinthe Prehistorique, Jungle Golf en Univerland Journiac; Karting (elektrisch), Lazer city, Go kids park, Axe & Fun games, VR familie.

4) Klimbos L’Appel de la Foret in Thenon (7 km)

Een geweldig klimbos, een super aanrader!

5) Kanoën 

Je kunt kanoën op de Vézère en de op de Dordogne bijvoorbeeld vanuit het rustieke  Saint-Leon-sur-Vezere (18 km)

6) Grotte de Rouffignac in Rouffignac (9 km)

Je gaat hier met een treintje de grot in. Naast de bekende stalactieten en stalagmieten zijn hier ook prehistorische tekeningen te bezichtigen.


Meer weten over deze heerlijke plek? Ga dan naar de pagina van Les Cabanes de Rouffignac

Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!