Les 3Etangs in de Auvergne - Interview met Basten en Christine

Deel via:
19-5-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Basten en Christine van Les 3Etangs in de Auvergne, Frankrijk.

3Etangs, Frankrijk collageLes 3Etangs in de Auvergne - gîtes, een caralet en ruime kampeerplaatsen

1. Hoe zijn jullie op deze plek terechtgekomen en hoe is het om hier met je gezin te wonen en werken?

In 1995 werden wij, Basten en Christine, te midden van de alles overweldigende natuur in Nieuw-Zeeland, verliefd op elkaar. Samen op wereldreis fantaseerden we over ons eigen kleine toeristische bedrijf op een mooie plek in de natuur. Ons hoofd was uit, ons hart stond aan. Dit ging toen als vanzelf, daar dachten we verder niet over na. Terug in Nederland bouwden we samen een leven op met een fijn huis, drie heerlijke kinderen en warme familie en vrienden om de hoek. 

In 2013, na vier jaar zoeken, wikken & wegen, plussen & minnen, ging het roer om. Onze droom om een bijzondere plek te delen met gasten, werd werkelijkheid. Weg van de hectiek, de sociale druk en het grote consumeren. Terug naar de basis: hoofd uit en hart aan. Dat is wat we wilden. Het werd deze prachtige, krachtige plek in het hart van Frankrijk, de Auvergne.  

Onze plek midden in de natuur leent zich bij uitstek voor ontspannen, relaxen, opladen en bijkomen. Zowel voor ouders als voor kinderen. Ons land van 6ha ligt op een heuvel met bos, drie meertjes en grasland. De drie Gites & Caralet liggen bovenop de heuvel met fantastisch uitzicht over onze vallei. De campingplekken liggen verspreid, sommige verscholen, en relatief ver uit elkaar. Dit geeft je het optimale gevoel van ruimte, rust en ontspanning. Bijna als vanzelf gaat hier de versnelling van het jachtige leven een tandje lager waardoor vele gezinnen vaak de eerste dagen genoeg hebben aan alles wat deze plek van zichzelf te bieden heeft. 

3Etangs in de Auvergne, Frankrijk restaurantLes 3Etangs in de Auvergne - gezellige veranda

2. Wat kunnen gezinnen met kinderen op jullie locatie verwachten?

Naast al dit natuurschoon hebben wij twee honden, twee paarden en drie poezen die dol zijn op de vele knuffels van alle gasten. Maar we hebben natuurlijk ook WiFi, een jeu-de-boulesbaan, trampolines, een verstopte reuzeschommel, een tafeltennis- en tafelvoetbaltafel, een uitgebreide boeken- en spelletjeskast, chill-hoekjes & hangmatten. Plus, niet te vergeten, onze drie meertjes waar je heerlijk in kunt zwemmen, vissen of lekker langs de waterkant kunt zonnen. 

Om de ontspanning compleet te maken vinden wij het erg leuk om onze gasten te verwennen met lekker eten & drinken. Drie keer per week kun je onder onze gezellige veranda aanschuiven bij een heerlijk, biologisch, driegangendiner. Op de vrijdag hebben we onze, onder de vele terugkerende gasten alom bekende, Bonte BBQ-Avond. Dan maken we er een extra groot feest van met buffet van huisgemaakte salades en frites en op de BBQ vlees, vis, groentespiesen, etc. En niet te vergeten: het bonte avond aspect met optredens van de kinderen. Deze worden door onze meiden op de vrijdag in elkaar gezet met wie er aan mee wil doen. Onze zoon ondersteunt dit alles met zijn muziek en DJ-spullen wat vervolgens eindigt in een gezellige discoavond waarop zelfs ouders hun verzoeknummers indienen.
 

Les 3Etangs in de Auvergne , Frankrijk omgeving collageLes 3Etangs in de Auvergne - omgeving en activiteiten

3. Wat zijn de leukste uitjes voor gezinnen in de omgeving?

Volgens onze kinderen zijn dit 7 leuke activiteiten, in willekeurige volgorde, bij ons in de buurt:

1) Klimbos Parc Ecureuil

Supercoole parcoursen voor jong en oud. Vergeet de vele tokkelbanen niet voor een echte adrenaline-rush!

2) Via Ferrata

Klimmen en abseilen door de gorges van de Sioule, voor de echte durfals.

3) Vélorail over de brug van Lac des Fades

De hoogste spoorbrug ter wereld van wel 133m hoog... Oké dat was in 1909 ;-) toen hij gebouwd werd, maar hij is nog steeds spectaculair!

4) Kanoën op de rivier de Sioule

Heerlik kanoën met onderweg vele idyllische picknickplekjes.

5) Waterpark Wipe Out in Confolant

6) Parapenten op de Puy de Dôme

De bekendste vulkaan en alleen al een must om een keer bovenop te staan om van het fantastische uitzicht te genieten!

7) Pretpark Vulcania

Pretpark geheel in het thema van de Vulkanen.

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van Les 3Etangs.

Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!