Le Petit Mas d'Ile in de Charente, Frankrijk - interview met Arthur en Caroline

Deel via:
01-12-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Arthur en Caroline van Le Petit Mas d'Ile in de Charente in Zuidwest Frankrijk.

Le Petit Mas d'Ile in de Charente, Frankrijk camping-veld2Le Petit Mas d'Ile in de Charente, Zuidwest Frankrijk - campingveld

1. Sinds 2006 zijn jullie de eigenaren van Le Petit Mas d’Ile. Hoe zijn jullie hier terechtgekomen?

Vanaf onze huwelijksreis in 1997 zat het reizen er goed in bij ons. Toen in 2001 ons een aantal dierbaren in rap tempo ontvielen, dachten wij nog meer: je leeft nu. Reizen wilden we altijd al en dus werd er gespaard om een jaar weg te kunnen met de rugzak. Onze avonturen kun je hier lezen.

Eenmaal weer terug in Nederland moest er weer gewerkt worden, want we hadden ons huis niet verkocht. Na een paar maanden werken vroeg vooral ik, Arthur, me af wat ik hier in hemelsnaam aan het doen was? Ik kon mijn draai totaal niet meer vinden. Caroline had toen nog heel leuk werk, maar na een tijdje ging zij toch ook mee met het idee om te emigreren. Frankrijk was een snelle keuze vanwege de taal die wel al spraken en het was binnen 1 dag rijden van vrienden en familie.

Toen is dus in 2004/2005 de zoektocht begonnen. We zijn diverse keren naar Frankrijk gereden, maar de ene keer was de plek goed en het gebouw niets en omgekeerd. Een goede vriend van ons zei destijds: "Wat jullie zoeken staat er al, je hebt het alleen nog niet gevonden." Hoe waar bleek dat te zijn. In de zoektocht hadden we ook diverse eigenaren aangeschreven met diverse vragen over het Franse leven en het runnen van hun accommodatie. Een van die eigenaren schreef ons in maart 2006 voor de tweede keer terug dat haar accommodatie eerst niet te koop stond, maar nu wel. Haar man was plotseling overleden en zij kon het niet alleen runnen.

We hebben direct een afspraak gemaakt om te gaan kijken en eigenlijk in 1 dag gekocht. Eind december 2006 zijn we verhuisd en tot op de dag van vandaag hebben we er nog geen spijt van gehad.

Le Petit Mas d'Ile in de Charente, Frankrijk collageLe Petit Mas d'Ile in de Charente, Zuidwest Frankrijk

2. Voor wie is Le Petit Mas d’Ile geschikt en waarom?

Na vele jaren bouwen, verbouwen, zaken aanpassen en ook de ontwikkelingen in de Charente, kunnen we nu zeggen dat Le Petit Mas d’ile vooral geschikt is, qua kinderen, voor 0 tot net geen 18 (iets met alcohol) en verder voor elke leeftijd als het om volwassenen gaat. Voor pubers is er op de camping een aparte plek gemaakt, compleet met loungehoek en eigen wifi. Er is een tafeltennistafel, er staan schommels en er is een zwembad en je kunt hier jeu-de-boulen. Tel daar nog een prachtig zwembad in Confolens bij op en niemand zal zich hier vervelen.

Overigens hebben we over al deze zaken, inclusief restaurants, dingen die je kunt doen en bezichtigen een fraai E-book gemaakt dat je kunt downloaden via onze site.

Vaak krijgen wij ook de vraag van ouders of er leeftijdsgenootjes zijn? Nou, daar hoeft niemand zich druk om te maken, want de kinderen spelen al met andere kinderen voordat de tent, vouwwagen of caravan is neergezet. Diverse keren mochten wij al het compliment ontvangen dat er zo’n uniek sfeer hangt op ons terrein. Tja, wij zijn gewoon onszelf, wellicht is dat de sleutel?

Als we het even niet over de kinderen hebben dan komt werkelijk elke leeftijdscategorie bij ons graag vakantie vieren. Vanaf seizoen 2023 zijn ALLE plaatsen op het grote veld 100% vlak, dus ook zeer geschikt voor campers en caravans. Zelfs in het hoogseizoen krijgen wij ook gepensioneerden op bezoek omdat die het zo leuk vinden om al die kinderen te zien spelen. Kortom, elke leeftijd in elk seizoen komt volledig bij ons aan zijn of haar trekken.

Le Petit Mas d'Ile in de Charente, Frankrijk omgeving collageLe Petit Mas d'Ile in de Charente, Zuidwest Frankrijk - omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving voor gezinnen?

Ja, eigenlijk dus direct dat E-book downloaden ;), maar als voorzetje:

Tip 1: Apenpark Vallée des singes (gebouwd door de makers van Apenheul)

Supermooi park waarvan wij zeggen: het is on-frans zo mooi als het is aangelegd. Uniek voor Europa : ze hebben de Bonobo apen.

Tip 2: Oradour sur Glane i.c.m. Montrol Senard

Een oorlogsdorp/monument en een prachtig openlucht museum. Het wordt een te lang verhaal om dit even kort uit te leggen, maar Oradour is wereldberoemd en meer dan indrukwekkend. Ben je geïnteresseerd in WOII en/of krijg je net geschiedenis op school, dan is dit een must-see!

Tip 3: Kanoën op de Vienne

In de zomer 1 groot feest, met de kano van Confolens naar St Germain. Er staat een leuk tentje bij de finish waar je wat kunt eten en drinken. Maar op en in het water is het natuurlijk ook al feest. Wie wordt er als eerste nat gespetterd?

Tip 4: Het (verkleed)kasteel La Rochfoucauld

Prachtig kasteel op nog geen 40 min. van Le Petit Mas d’Ile. Het kasteel wordt nog steeds bewoond en je kunt er eindeloos doorheen dwalen. De bibliotheek is fabelachtig en de kerker erg spannend voor kinderen...

Tip 5: Parc Avonture Massignac

Een park voor bijna elke leeftijd. Parcoursen afleggen tussen de bomen over touwen en ladders. Uiteraard ben je gezekerd. Uitdagend voor iedereen, van groot tot klein.

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Le Petit Mas d'Ile.

Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!