Le Petit Domaine de Touffailles in de Tarn-et-Garonne, Frankrijk - interview met Rommie en Martijn

Deel via:
22-4-2023 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Rommie en Martijn van Le Petit Domaine de Touffailles in de Tarn-et-Garonne in Zuid-Frankrijk.

Le Petit Domaine de Touffailles in Frankrijk van bovenafLe Petit Domaine de Touffailles in de Tarn-et-Garonne, Zuid-Frankrijk

1. Hoe zijn jullie op dit Domaine terechtgekomen en hoe bevalt dat?

Ons Frankrijk avontuur gaat al een hele tijd terug! Al van jongs af aan gaat Martijn op vakantie naar Frankrijk. Toen hij Rommie ontmoette in 2002 haalde hij haar over om een keer samen dit mooie land te bezoeken, wat voor haar nog onbekend was. En met succes; vele mooie vakanties volgden samen naar dit fijne land. Al snel daarna kwam het idee om te emigreren naar Frankrijk en in 2010 vonden wij een plekje in de mooie Aveyron. Toen onze oudste zoon Tom (2012) daar werd geboren en één jaar werd, zijn we teruggekeerd naar Nederland om dichterbij familie en vrienden te zijn. 

Terug in Nederland zijn wij neergestreken in het Noord-Hollandse Bovenkarspel, waar eerst Ties (2015) en daarna Emma (2018) werden geboren. Wij wilden onze kinderen heel graag onze liefde voor Frankrijk meegeven, daarom zijn wij op zoek gegaan naar een nieuw Frans avontuur. In de zomer van 2020 hebben we ons droomhuis gevonden in het prachtige Zuid-Frankrijk, op een paradijselijk plekje in de mooie Quercy-streek in de Tarn-et-Garonne en zijn wij de eigenaren geworden van Le Petit Domaine de Touffailles.

Het plan was om hier tijdelijk te gaan wonen, zodat we onze kinderen een mooie buitenland ervaring konden geven en zelf weer een periode konden genieten van het Franse leven. Echter maakte dit plan al na een aantal maanden plaats voor de keuze om definitief naar Frankrijk te verhuizen. We genoten op ons mooie domaine, de kinderen waren gelukkig en onze eerste zomer met gasten was heel goed verlopen. De keuze was dus snel gemaakt en vanaf maart 2021 wonen we dan ook definitief in Frankrijk.

In deze prachtige omgeving voelen we ons erg thuis. Om ons heen, in de prachtige heuvels, vind je naast ongerepte natuur, zonnebloemvelden, wijnvelden en fruitboomgaarden. Door de combinatie van het heerlijke klimaat, de prachtige landschappen en veel water is dit voor ons een enorm fijne plek om te wonen.

We vinden het heerlijk om onze gasten een geweldige vakantie te bezorgen en ons doel was en is nog steeds een fantastische vakantieplek creëren waar je je als gast onmiddellijk thuis voelt. Waar je kunt genieten van het relaxte leven. Wij genieten iedere dag van deze heerlijke plek, van de ruimte, van de prachtige natuur, van de Zuid-Franse cultuur en van elkaar!

Le Petit Domaine de Touffailles, Frankrijk collageLe Petit Domaine de Touffailles - het Domaine

2. Voor wie is jullie plek geschikt?

Le Petit Domaine ontvangt gezinnen met kinderen van alle leeftijden, maar buiten de schoolvakanties (april t/m juni, september en oktober) zijn er vooral veel jonge gezinnen die vakantie komen vieren. Het zwembad is al vanaf april open en doordat het verwarmd is, kan er het hele seizoen in gezwommen worden!

De gîtes en het domaine zijn kindvriendelijk ingericht en kinderen kunnen bij ons heerlijk spelen op het speeltoestel (met glijbaan, (kinder)schommel en glijbaan), in de zandbak, op de trampoline of tafeltennissen, tafelvoetbal spelen of een spelletje pakken uit de kast bij het zwembad of de binnenplaats.

Le Petit Domaine de Touffailles in de Tarn-et-Garonne,  Frankrijk collageLe Petit Domaine de Touffailles - omgeving

3. Wat is jullie top 10 uitjes in de omgeving voor gezinnen?


Tip 1: Zwemmen

Zwemmen in één van de fijne meertjes in Montcuq of Montaigu-de-Quercy of in één van de baaitjes van de rivier de Lot.

Tip 2: Naar de markt

De zondagochtendmarkt in Montcuq is onze favoriete markt; erg gezellig, prachtig dorpje met een heerlijk relaxte sfeer.

Tip 3: Op het water

Pret op het water; kanoën, suppen, achter de jetsi op een band of waterfietsen in één van de rivieren of meren.

Tip 4: Animaparc

Voor de jonge gezinnen is er Animaparc (tot ongeveer 14 jaar). Dit superleuke park bestaat uit 3 delen. Een deel attractiepark, een deel dinosaurusbos en een deel kinderboerderij.

Tip 5: Bezoek aan een kasteel

Bezoek samen een kasteel, bijvoorbeeld château de Bonaguil of Château de Gavaudun.

Tip 6: Vissen

Voor onze kleine en grote visliefhebbers; vissen in het meertje bij ons in het dorp.

Tip 7: Bezoek aan een middeleeuws stadje

Onze omgeving ligt bezaaid met prachtige middeleeuws stadjes die vaak liggen op heuvels. Fenomenale uitzichten dus! Lauzerte, Moissac, Penne-d'Agenais en Auvillar zijn hier enkele voorbeelden van en allemaal een bezoek waard!

Tip 8: Avondmarkt

Bezoek de marché gourmand (avondmarkt) in Lauzerte (of een andere marché gourmand bij ons in de buurt, want in de zomer is er elke dag wel eentje). Er zijn 's zomers super gezellige avondmarkten waar je je aankopen ter plekke opeet aan lange picknicktafels. Met een flesje wijn en live-muziek erbij! De meeste beginnen al om 18.30 uur, dus met de kinderen ook erg gezellig en goed te doen.


Tip 9: Attractiepark Walygator Sud-Ouest en waterpark Aqualand

Deze twee parken liggen aan elkaar, maar zijn nog leuker als je ze elk een dagje bezoekt.

Tip 10: Gorges de l'Aveyron

Maak een dagtrip naar de Gorges de l’Aveyron. Dit is een prachtige rivierkloof gelegen in de departementen Tarn, Tarn-et-Garonne en Aveyron. In de Tarn-et-Garonne loopt de kloof langs de stadjes Saint-Antonin, Noble-Val en Bruniquel.

Kortom: oneindig veel vakantieplezier! In onze vakantiehuizen ligt de infomap klaar!

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Le Petit Domaine de Touffailles!

Zuid-Korea en de hoofdstad Seoul worden steeds populairder en zijn perfect voor een vakantie met kinderen! Wij geven je 3 tips voor leuke activiteiten.
Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Dan is bescherming tegen de zon belangrijk, zeker voor kinderen! Lees snel onze tips!
Spanje is een geweldig land voor een vakantie met je gezin! Van de noordelijke groene kusten tot de zuidelijke zonovergoten stranden; je vindt hier zon, strand & zee, cultuur en heerlijk eten!