Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk - Interview met Lucéa en Guillaume

Deel via:
15-12-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Lucéa en Guillaume van 4-sterrencamping Le Pech Charmant **** in de Dordogne, Frankrijk.

Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk van bovenafCamping Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk van bovenaf 

1. Sinds wanneer zijn jullie de eigenaren van Le Pech Charmant en hoe zijn jullie hier terechtgekomen?

Sinds maart 2021 zijn wij de beheerders van de camping. Voor Guillaume en mij was dit een enorme carrièreswitch; ik was namelijk communicatiedirecteur voor de regio: Auvergne-Rhône-Alpes en Guillaume architect en we woonden in Lyon, met onze 3 kinderen (Chiara, Athéna en Hector).

We hebben deze stap genomen, omdat we het anders wilden in het leven; iets betekenisvols ondernemen en kunnen sporten/buiten kunnen zijn in een gezonde, natuurlijke omgeving. 

Nadat we al tal van campings hadden bekeken, werden we op slag verliefd op Le Pech Charmant!

Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk collageCamping Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk - overzicht

2. Wat kunnen gezinnen bij jullie verwachten?

Camping Le Pech Charmant is de ideale plek voor jonge gezinnen. De camping ligt op 2 km van het dorp Les Eyzies, middenin de natuur en ver weg van alle drukte op een terrein van 12 hectare. Kinderen kunnen zich hier dan ook vrij bewegen. Het zwembad is uitgerust met een veiligheidshekje, er is een glijbaan en een peuterbad. Ook zijn er 3 speeltuinen.

In het hoogseizoen worden er activiteiten georganiseerd door een Nederlandstalig animatieteam. De activiteiten zijn helemaal gericht op kinderen, denk aan: sportieve activiteiten en activiteiten die met de natuur te maken hebben. Ook de kinderboerderij op de camping (met o.a. geiten, pony's, ezels en konijnen) is fantastisch voor kinderen en peuters.

Iedere maandag wordt er bovendien een circus georganiseerd. Voorafgaand aan de show kunnen kinderen deelnemen aan de "circusschool". Ook worden er wekelijks thema-avonden georganiseerd, denk aan: een pannenkoekenavond, een minidisco, etc.

Maar ook aan de ouders wordt gedacht! Op Le Pech Charmant kunnen ouders ontspannen in het verwarmde zwembad met whirlpool of in de jacuzzi. Er is een bar die de hele dag open is voor een biertje, een ijsje of een huisgemaakte pizza, iedere maandag zijn er concerten in de avondbar, het is mogelijk om te genieten van een Périgord-menu tijdens de table d'hôte (terwijl de kinderen worden opgevangen door de animatoren) en er is een gastronomisch restaurant met lokale, huisgemaakte gerechten door chef-koke Edgar dat 6 avonden per week geopend is.

Wil je iets met je gezin ondernemen? Dan zijn de wandelingen onder begeleiding met een ezel een echte aanrader!

Over het algemeen komen hier vooral jonge, Nederlandse gezinnen met voornamelijk kinderen tussen de 0 en 10 jaar.

Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk collage activiteitenCamping Le Pech Charmant in de Dordogne, Frankrijk - activiteiten camping en omgeving

3. Wat is jullie top 5 uitjes in de omgeving voor gezinnen?


Onze 5 tips voor een leuk gezinsuitje in de buurt van de camping zijn:

Tip 1) Le Parc des Lutins in Bugue

Een outdoor recreatiepark voor kinderen met een boomklimparcours en een dorp met hutten hoog in de bomen in een wereld van feeën, elven en kabouters... Een heel leuk familie-uitje om te doen bij mooi weer.

Tip 2) Chateau de Castelnaud

Een perfect voorbeeld van een middeleeuws kasteel, gelegen op een rots, met een uitzonderlijk panoramisch uitzicht. Het is zeer goed bewaard gebleven en voor kinderen die houden van de tijd van ridders en prinsessen is het fantastisch! Je vindt hier een mooie verzameling wapens en harnassen.

Tip 3) Aquarium en prehistorisch labyrinth in Bugue

Het aquarium Périgord noir is met meer dan 6.000 vissen het grootste particuliere zoetwateraquarium van Frankrijk. Het labyrinth bestaat uit een doolhof van spiegels, waaronder replica's van dieren. Je gaat hier op zoek naar de cro-magnonmens, een groep fossielen van de prehistorische vroege moderne mens. Een spannend spel voor zowel kinderen als volwassenen. Een andere manier om de prehistorie op een leuke manier te benaderen en te ontdekken!


Tip 4) Parc du Bournat

Park rond het thema van de jaren 1900 waar je een dag beleeft alsof je in de Belle Epoque leeft. Er zijn activiteiten voor het hele gezin, ontdekkingen en demonstraties van beroepen en kennis van vroeger, schrijfworkshops met een pen, door paarden getrokken koets- of boottochten, reuzenrad 1900, kermis, dieren, attracties... genoeg om een ​​drukke en ongewone dag door te brengen!

Tip 5) Grotte aux 1000 mammouths met treintje in Rouffignac

Grot van 1000 mammoeten: een enorme grot zoals een ondergronds labyrint die je kunt bezoeken door plaats te nemen in een kleine, elektrische trein. Onderweg bewonder je meer dan 250 dierenvoorstellingen van 160 eeuwen! Ideaal voor kinderen die niet zo van wandelen houden...

Ook op vakantie naar deze heerlijke plek? Ga voor meer info naar de pagina van Le Pech Charmant.
Het verhaal van 8 kleinschalige & kindvriendelijke domeinen van Nederlandse eigenaren in Frankrijk.
Molino Río Alájar in Andalusië, Spanje is een domein in het beschermde Parque Natural Sierra de Aracena aan de oever van de Río Alájar en op loopafstand van het dorpje Alájar met vele bars en restaurantjes. Lees het interview met Peter Jan en Monica!
Maziéras is een kleinschalig en kindvriendelijk domaine in de Dordogne met vijf luxe vakantiehuizen en een omheind, verwarmd zwembad. Lees het interview met eigenaren Erik en Mylène!