Le Lieu Thomain in Normandië, Frankrijk - interview met Rick en Yvonne

Deel via:
06-10-2022 - Corine

Wij vinden het bij 30pluskids belangrijk dat een vakantieadresje zowel kind- als oudervriendelijk is. En zeker zo belangrijk; het moet persoonlijk zijn!

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Rick en Yvonne van Le Lieu Thomain in Normandië, Frankrijk.

Le Lieu Thomain in Normandie, Frankrijk gite buiten 2Le Lieu Thomain in Normandië, Frankrijk 

1. Hoe is het om zowel een boerderij te runnen als vakantiehuisjes te verhuren in Normandië en hoe zijn jullie daartoe gekomen?

Het runnen van een boerderij en daarnaast vakantiehuisjes verhuren, is wat ons betreft een ideale combinatie, we zijn (bijna) altijd thuis om gasten te ontvangen, wegwijs te maken, tips te geven, en het leukste is misschien nog wel wat te vertellen over het boerderijleven. Zeker gezien de toestanden rondom de boeren in Nederland, denk ik dat wij, als boeren in het buitenland, onze gasten kunnen laten zien wat het boerenleven nou werkelijk inhoudt.

Met het werk op de boerderij en de huisjes zijn we altijd bezig (lees druk ;)), maar toch maken we ook altijd tijd voor een praatje. Dat maakt het zo mooi, vind ik, het vergroot ook onze wereld op die manier! Zo zit je de ene keer met een arts te praten en de volgende keer met een musicalzangeres, dat maakt het voor ons zo leuk!

Wij zijn naar Frankrijk verhuisd om te gaan boeren, maar omdat ik (Yvonne) graag iets meer dan alleen koeien wilde melken, hebben we naar een plaats gezocht waar iets te beleven is. Uiteindelijk zijn we in het mooie Normandië terechtgekomen. In eerste instantie verhuurden we alleen een caravan, omdat die toch al op de boerderij stond. Dat vond ik zo leuk, dat ik daar wel iets meer mee wilde doen. We hebben toen oude kalverstalletjes omgebouwd tot gites; eerst een, dit liep meteen heel goed, dus al snel kwam er een tweede bij (2013 en 2014). In 2017 hebben we een leuk huisje in "ons" dorpje gekocht en ook dat verhuren we nu.

De vakantiehuisjes zijn voor ons echt een plus! We genieten ervan als we gasten hebben en vinden het leuk om een praatje met ze te maken of samen een koffie of wijntje te drinken. Maar... niks moet en alles kan!

Le Lieu Thomain in Normandie, Frankrijk collageLe Lieu Thomain in Normandië, Frankrijk 

2. Wat kunnen gasten bij jullie verwachten? 

Een vakantie in een authentiek huisje waar we zoveel mogelijk de oude materialen hergebruikt hebben, maar wel met enige luxe. Er is heerlijke grote tuin om in te spelen op de enorme trampoline of op de glijbaan, te skelteren, te relaxen onder een appelboom, te jeu-de-boulen enz. En het wordt nog beter, want vanaf voorjaar 2023 komt er een spa/jacuzzi op de boerderij, zodat ouders 's avonds even heerlijk kunnen ontspannen als de kids al op bed liggen... 

Natuurlijk mag iedereen ook op de boerderij komen kijken bij het melken of bij de tractors, melk te proeven of het voeren van de kalfjes. Ook zijn er kippen, geiten en een pony die altijd wel een stukje oud brood lusten of onze honden of poesjes die een aai willen van iemand. En dat alles in een ontspannen sfeertje, niks moet, veel mag.

Le Lieu Thomain in Normandie, Frankrijk omgeving collageLe Lieu Thomain in Normandië, Frankrijk - omgeving

3. Wat zijn jullie favoriete uitjes in de omgeving voor gezinnen?


Tip 1: Honfleur (of één van de andere pittoreske stadjes)

Honfleur, op ongeveer 30 kilometer van Le Lieu Thomain, is een schilderachtig middeleeuws stadje met een sfeervolle haven en een houten kerk.

Tip 2: Ciderroute

De ciderroute is een 40 km lange route langs pittoreske dorpjes als Beuvron-en-Auge, Cambremer, Bonnebosq en Beaufour-Druval. Breng een bezoek aan de lokale ciderproducenten die zich op de route bevinden en kom meer te weten over dit heerlijke drankje.

Tip 3: Hippodromes (paardenrenbanen) 

Ook leuk leuk is een bezoek aan een wedstrijd op een paardenrenbaan. Normandië is een echte paardenstreek met veel Haras, oftewel: paardenfokkerijen. Renbanen zijn er in Lisieux, Deauville en Caen.

Tip 4: Strand van Deauville of Cabourg

Deauville is een hele bekende badplaats. Het strand kreeg de titel 'koninklijk', aangezien het vanaf het allereerste begin (1862) een rustplaats is geweest voor de machthebbers. Nu zijn de meeste lokale villa's en herenhuizen eigendom van de rijken, die hier vooral in de zomer komen. 

Het strand van Cabourg bestaat uit bijna 4 kilometer fijn zand en ligt aan de "Promenade Marcel Proust" met Belle Époque villa's met eclectische architectuur.

Tip 5: Cerza

Een prachtig safaripark waar meer dan 1500 wilde dieren in een gebied van 70 hectare bos en valleien leven.


Tip 6: Streekmarkten (of rommelmarkten)

In de buurt zijn vele brocantes (curiosa) en antiekwinkels. Er is bijna ieder zondag wel ergens een rommelmarkt en er zijn ook overal markten met streekproducten.

Ook zin om hier op vakantie te gaan? Ga naar de pagina van Le Lieu Thomain!

Pian della Bandina is een sfeervol en kleinschalig vakantieadres in Città della Pieve in Umbrië op zo’n 8 km van de grens met Toscane. Lees het interview met eigenaren Martijn en Kim!
Casa Morisca is een sfeervolle villa in Moorse stijl met privé zwembad in Moraira aan de Costa Blanca op 900m van het dichtstbijzijnde strand. Lees het interview met Nick en Eveline!
Wil je een rondreis maken met je gezin door de Westkust van Amerika? Lees hier wat je kunt doen!