Last minute op zomervakantie met kinderen

Deel via:
29-6-2021 - Corine

Zelf boeken wij echt ALTIJD op het laatste moment. Wij zijn geen planners, nooit geweest. Hoe dat komt? Misschien wel omdat het avontuurlijker voelt om ons nog niet vast te leggen. Je sluit meteen zoveel uit... Wellicht voer voor een psycholoog, maar dat terzijde :). Ik moet wel zeggen dat onze kinderen het wel fijner vinden om te weten waar ze aan toe zijn. En er valt ook veel voor te zeggen om gewoon op tijd te boeken. Veel kleinschalige vakantieadresjes zijn zo leuk, dat het wel zo slim is om er op tijd bij te zijn. Bovendien heb je dan veel langer vakantievoorpret en dat maakt, wijst onderzoek uit, mensen gelukkig.

Dit jaar is alles anders door corona. Veel mensen hebben gewacht op meer duidelijkheid, want lang was het niet zeker wanneer we waar naartoe konden gaan. Nu hebben de meeste Europese landen code geel en sommige zelfs groen. Ga naar onze blog: Vakantie, reizen en corona. Hoe zit het? voor meer informatie over vakantie in coronatijd. 

Waar kun je last minute op vakantie?

Ben je nog op zoek naar een leuk adresje voor je zomervakantie? Geen nood, er zijn altijd nog leuke adresjes te vinden! Soms zijn er namelijk annuleringen bij adresjes die je normaal gesproken een jaar van tevoren moet boeken. En als je een beetje flexibel in je tijd zit en je houdt van verrassingen, dan zijn er altijd nog wel leuke mogelijkheden. Ben je niet aan het hoogseizoen gebonden? Dan is het wellicht een beter idee om (net) voor of na het hoogseizoen op vakantie te gaan; je hebt dan meer keuze, het is rustiger, goedkoper en de temperaturen zijn vaak wat aangenamer.

Collage reisexperts 30pluskidsReisexperts die je op 30pluskids kunt vinden

Onze tips om een last minute vakantie te vinden:


TIP 1. Ga naar onze last minute pagina. Daar staan veel vakantieadresjes waar je een heerlijke vakantie met je gezin kunt vieren! En houd deze pagina in de gaten, want deze verandert regelmatig.

TIP 2. Lang niet al onze vakantieadresjes hebben hun (last minute) beschikbaarheid ingevuld, dus heb je een leuk adresje gevonden, schroom dan niet om het contactformulier in te vullen op de pagina of die leuke vakantieplek te mailen of bellen.

TIP 3. Wij werken samen met een aantal reisexperts, aanbieders van meerdere locaties en/of accommodaties die passen bij 30pluskids. De ene reisexpert verhuurt luxe Lodge/Safaritenten in heel Europa, de andere is gespecialiseerd in een bepaald land of deel van een land of regio. Ga naar onze reisexpert pagina, selecteer de reisexpert die je aanspreekt, ga naar de website van desbetreffende aanbieder en bekijk de beschikbaarheid, bijvoorbeeld:

- Tritt-Case in Italia voor een heerlijke vakantie in Italië, van Agriturismo tot vrijstaande villa met privé zwembad
- Puur Kroatië voor bijzondere, authentieke vakantieadresjes in Kroatië
- Tendi voor kamperen in een stoere Safari - of Lodgetent, vaak voorzien van een badkamer
- BoerenBed voor een comfortabele boerderijvakantie middenin de natuur 
La Casita Vakantiehuizen voor villa’s met privé zwembad en appartementen en bungalows die onderdeel uitmaken van een kleinschalig vakantiepark in Andalusië

En wat dacht je van Interhome? Hier kun je een vakantiehuis, appartement of chalet huren in 27 landen. Dat kunnen vakantiewoningen van privé-eigenaren zijn, maar ook op vakantieparken. En of je nu met je gezin of met een groter gezelschap gaat, er zijn vakantiewoningen tot wel 50 personen.

TIP 4. En kom je er echt niet uit? Mail dan naar: info@30pluskids.nl. Misschien kunnen wij je verder helpen ;)

Met je kinderen op vakantie naar Sicilië? Eigenaren van opSicilië, Laura en Martijn, geven 9 superleuke tips voor uitjes in West-Sicilië.
Interview met Hans en Yasmin van Petite Vallée in de Dordogne in Frankrijk over o.a. waarom ze hier wonen en werken en de leuke activiteiten op en rondom hun domein.
Interview met Michael en Fijtje van Tenuta Il Castelletto in Piemonte in Italië over o.a. hun prachtige plek bij het stadje Nizza Monferrato en leuke tips in de omgeving.