Kindvriendelijk vakantieparadijs in de Lot, Frankrijk - interview met de eigenaren van Platus

Deel via:
08-4-2021 - Corine

Als je met (kleine) kinderen op vakantie gaat, dan wil je een kindvriendelijk vakantieadresje, maar je wilt je er ook thuis voelen. Een fijne, persoonlijke plek met eigenaren die ervoor zorgen dat je je welkom voelt.

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Jos en Esther van Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk.

Vakantiepark Platus in Marminiac, Frankrijk 11Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk - accommodaties met veel privacy

1) Sinds jullie Platus hebben overgenomen, hebben jullie het tot een kindvriendelijk vakantieparadijs omgetoverd. Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Wij hebben het park overgenomen in oktober 2016. Er stonden toen al 6 chalets en een vakantiewoning en wij wilden daar 8 Safari Lodges bij bouwen. Door het reizen in de jaren voor Platus hadden we al een idee wat we gezinnen wilden bieden op onze vakantieplek: luxe, ruimte, gezelligheid, maar ook vrijheid. We zijn meteen begonnen met de bouw van de eerste Lodge, zodat we foto’s konden maken om op de website te plaatsen en de Lodges in de zomer van 2017 al konden verhuren.

Eerst wilden we 8 Safari Lodges bouwen, maar al snel besloten we om het er bij 6 te laten, zodat we gezinnen de gewenste privacy konden bieden. Het streven werd om het eerste jaar 4 Safari Lodges te bouwen, maar eigenlijk wisten we helemaal niet hoeveel tijd dat in beslag zou nemen... De reserveringen kwamen al snel binnen en in december waren de vier Lodges al gereserveerd voor de zomer! Dat gaf toch wel wat druk, want we wilden natuurlijk niemand teleurstellen. Bovendien zou dat een slechte start geweest zijn. Gelukkig waren de 4 Lodges voor de zomer klaar en konden we zelfs al aan het kinderspeelparadijs beginnen.

We zijn begonnen met een kidsclub met spellen, boeken, knutselspullen, poppen, auto’s en nog veel meer waar kinderen en/of gezinnen zichzelf mee konden vermaken. Daarnaast hebben we een skelterbaan aangelegd en 2 trampolines ingegraven. Het eerste jaar was fantastisch en gezinnen reageerden super enthousiast op wat er allemaal aanwezig was voor kinderen. De afgelopen jaren is dat zelfs nog meer geworden.

Het volgende jaar, dus voor het seizoen van 2018, hebben we nog 2 Lodges gebouwd, samen met de bar en het restaurant met terras. We hebben alle plastic meubels vervangen en we zijn begonnen met het opknappen van 2 chalets; de daken werden vervangen, de chalets kregen een nieuwe badkamer, de keuken werd anders geplaatst waardoor er veel meer ruimte kwam, de meubels werden vervangen en ze kregen een nieuw uiterlijk. Een complete make-over dus! Tussentijds werd er ook het nodige voor de kinderen gebouwd en kwam de "Platus auto" tot leven.

Vakantiepark Platus collage 2Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk -  bar, kidsclub en terras bij accommodatie


Voor het seizoen van 2019 hadden we onszelf tot doel gesteld om nog 3 chalets te renoveren. Hetzelfde als de eerste twee, maar waarbij 1 chalet nog een extra slaapkamer beneden kreeg met een tweede toilet en wastafel boven. Verder hebben we toen ook het privé-sanitair aangelegd voor de 2 campingplekken en we hebben nog meer nieuwe speelattracties voor de kinderen gebouwd.

Voor 2020 hebben we het laatste chalet gerenoveerd. Dit is het grootste, ruimste en meest luxe chalet geworden met drie slaapkamers en een ruim overdekt terras. Naast de renovatie hebben we dat jaar wederom nieuwe speelattracties voor de kinderen gebouwd. We hadden ons voorgenomen om per jaar 2 nieuwe dingen voor de kinderen te bouwen, maar dat werd dit keer meer ;)

Voor het aankomende seizoen staat het zwembad op de planning. Dat krijgt over de breedte een vaste trap, het terras wordt ruimer en er komt een verhoogd deel met ligweide. En omdat de gezinnen de afgelopen jaren zo genoten hebben van onze zeephelling gaan we een permanente zeephelling bouwen, zodat iedereen minimaal 2x per week kan "buikglijden". Daarnaast is er een attractie uitgebreid tot piratenschip, is er een klimwand gekomen, een dubbeldekker gebouwd en komt er vast nog wel wat bij haha. Als je wilt weten hoe alles eruit gaat zien, houd dan onze Instagram en Facebook pagina's in de gaten voor de foto's.

Vakantiepark Platus kinderparadijsVakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk - een waar kinderparadijs

2) Jullie hebben al 3 jaar op rij een Zoover Award gewonnen. Wat is jullie geheim?

Waar we supertrots op zijn is dat, toen wij het park kochten, de rating op Zoover een 8,3 was. Dat vonden wij toen al een heel mooi cijfer, maar na ons eerste jaar eindigden we met een 9,3. We hadden toen alleen nog niet voldoende reviews om de "Golden Zoover Award" in ontvangst te mogen nemen. Het tweede en derde jaar werden we, met een 9,6 beoordeeld en het afgelopen jaar was dat zelfs een 9,7!

Wij zijn hier echt heel blij mee! Zelf vinden we eigenlijk dat we niets speciaals doen; wij zijn gewoon onszelf en hebben veel aandacht voor onze gasten. Blijkbaar werkt dat. En misschien is het ook wel de combi van ons samen. Jos is zelf net een groot kind, dat spreekt de kinderen erg aan. En ik ben de serieuzere; ik ken alle namen en vind een persoonlijke benadering heel belangrijk. We hopen dat we deze resultaten voor de toekomst vast kunnen houden. Het belangrijkste is waarschijnlijk het plezier waarmee we alles hier doen, dat breng je over op je gasten. 

Vakantiepark Platus in Marminiac, Frankrijk 18 blog zoover awardsVakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk - 3 jaar op rij een Zoover Award!


3) Wat zijn jullie tips voor uitjes met kinderen in de omgeving?

We merken dat er zo veel te doen is op ons park, dat kinderen vaak niet eens weg willen. Maar ook in de omgeving is van alles te doen. Zo hebben we zelf wandelroutes en een speurtocht rondom het park samengesteld. Wil je een stukje rijden dan is onze favoriet het Chateau van Castelnaud. Maar ook het klimbos, waar kinderen vanaf 2 jaar al terecht kunnen, is een topper.


Verder zijn hier veel meren en schitterende tuinen waar in de zomer veel te beleven valt. Zijn de kinderen ouder dan 4, dan is kanovaren een must! Wij merken dat dit een van de favorieten is bij de kinderen. Er zijn gezinnen die al voor de vierde keer gaan komen en die zeggen dat ze nog lang niet alles ontdekt hebben...

Gelukkig krijgen we ieder jaar van gezinnen nieuwe tips voor uitjes in de omgeving, die we dan weer kunnen gebruiken als tips voor andere gezinnen. Zo kunnen we steeds beter een gericht advies geven.  

Vakantiepark Platus in Marminiac, Frankrijk 13 blog overzicht

Vakantiepark Platus in de Lot, Frankrijk - restaurant en zwembad

Ook zin gekregen om hier naartoe te gaan op vakantie? Ga dan naar de pagina van Vakantiepark Platus op onze website.

Om de eigenaren of de organisaties van al die leuke vakantieadresjes en rondreizen op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we iedere week een interview. Deze week met Babette Gaus van Vinea Family.
Als je op reis gaat met kinderen buiten Europa komt daar van alles bij kijken. Lees in deze blog wat je nodig hebt en hoe je dat kunt regelen.
Interview met Rob en Mariëlle van Domaine en Birbès in de Aude, Zuid-Frankrijk met o.a. ouder-verwenweken en de leukste tips voor uitjes!