Kamperen bij Huisopdeheuvel in Le Marche, Italië - Interview met Evert en Marian

Deel via:
07-4-2022 - Corine

Bij 30pluskids vind je vakantieadresjes die kindvriendelijk zijn, maar ook oudervriendelijk! Bovendien vinden wij het belangrijk dat een vakantieadresje persoonlijk is. 

Om de eigenaren van de vakantieadresjes op 30pluskids beter te leren kennen, plaatsen we regelmatig een interview. Dit keer met Evert en Marian van Huisopdeheuvel in Le Marche, Italië.

HuisopdeHeuvel in Le Marche, Italie view van bovenafHuisopdeheuvel in Le Marche, Italië - prachtig gelegen

1. Huisopdeheuvel is prachtig gelegen. Hoe hebben jullie deze mooie plek ontdekt en hoe is het jullie sindsdien vergaan?

We hebben onze prachtige plek in Le Marche 17 jaar geleden gevonden met behulp van een makelaar uit de regio. We hebben daarvoor vele plekken bezocht, maar telkens was het net niet wat we zochten... totdat we op een regenachtige dag in december bij Huisopdeheuvel in het midden van Le Marche aankwamen. 

Wat een prachtige plek omringd door bomen, 360 graden uitzicht en volop ruimte en mogelijkheden in en rondom het huis. We waren verkocht! Er moest veel aan het huis gebeuren, want het stond al 25 jaar leeg en er was geen water, elektriciteit of gas aanwezig. 

We hebben het huis elk jaar weer een beetje verder verbouwd en het telkens weer verfraaid. Onze dochters, van toen 4 en 7 jaar oud, gingen naar de dorpsschool en waren al snel geïntegreerd. Het luisteren naar onze campinggasten heeft ons veel tips opgeleverd. Wij hadden nu wel een camping, maar eerlijk gezegd zelf nog nooit gekampeerd. Dat verbaast veel gasten natuurlijk, maar het is echt waar. Wat wij vooral belangrijk vinden, is dat onze gasten zich bij ons thuis voelen en hun vakantie kunnen vieren zoals zij dat graag willen. Ons motto is: Niks Moet en Niksen Mag!

Onze kleine, gemoedelijke camping met schitterend uitzicht heeft 14 tentplaatsen, waarvan 1 volledig ingerichte huurtent en 2 appartementen. Er is een zwembad, trampoline, tafeltennistafel, spelletjes/boekenkast, wifi, grote veranda om in te chillen enzovoort. Er zijn volop kinderen om mee te spelen en we zien ook dat er regelmatig pubers bij ons komen. Die kunnen wat ons betreft later naar bed en heerlijk chillen op de veranda waar niemand last van ze heeft. 

We genieten elk jaar weer van de vele gasten die bij ons komen. De diversiteit aan gasten, de gezelligheid, de enthousiaste verhalen en ons enthousiasme om onze gasten te vertellen over de vele mogelijkheden.

Huisopdeheuvel in Le Marche, Italie collageHuisopdeheuvel in Le Marche, Italië 

2. Waarom is jullie plek geschikt voor gezinnen?

Onze camping is zeer geschikt voor kinderen. De kinderen kunnen de camping niet zomaar af en er zijn geen auto's op de campingplaatsen zelf waardoor het veilig is om te spelen. En omdat we een kleinschalige, gemoedelijke camping zijn, is het heel gemakkelijk voor kinderen om vriendjes te maken; ze spelen hier allemaal met elkaar.

Bovendien is er: een trampoline, een heerlijk zwembad, tafeltennistafel, een kast voor spelletjes, blokken- en legodoos, etc. En regelmatig organiseren de kinderen zelf een activiteit, zoals een voetbaltoernooitje of een spelletjesmiddag. En als ze iets nodig hebben, dan staan wij klaar om ze daarbij te helpen. Zo is geen enkele week hetzelfde. Wij vinden het juist ook goed als er niets georganiseerd wordt; het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen het naar het zin heeft!

Wat ook heel leuk is, is dat als de maan goed te zien is, we onze sterrenkijker op de camping zetten, zodat iedereen van heel dichtbij de maan kan zien. Dat blijft een bijzondere ervaring! En een aantal keren in de week kun je bij ons mee-eten. Meestal zitten de kinderen dan bij elkaar. Op onze zeer ruime veranda kunnen de kinderen een spelletje met elkaar spelen, chillen, maar er wordt ook op telefoon/tablet met elkaar gespeeld. 

Huisopdeheuvel in Le Marche, Italie activiteiten collageHuisopdeheuvel in Le Marche, Italië - activiteiten op de camping en in de omgeving

3. Wat zijn jullie aanraders in de omgeving voor gezinnen?

TIP 1 - Eldorado in Apiro

Een groot waterpretpark met een hele gave glijbaan.

TIP 2 - De Grotten van Frasassi

Prachtige, indrukwekkende, enorme grotten.

TIP 3 - Avonturenpark in Cingoli

Hier zijn diverse klim- en abseilmogelijkheden.

TIP 4 - Dagje strand

Hier hebben wij veel tips voor.

TIP 5 - Waterfietsen 

Je kunt bv. waterfietsen op het Lago di Cingoli of Lago di Fiastra.

TIP 6 - Wandeltocht maken

Diverse wandeltochten zijn uitstekend geschikt voor kinderen en die vinden zij ook echt leuk om te lopen. Vanaf ongeveer 8 jaar is het heel leuk en spannend om naar de top van de Monte San Vicino te lopen en daar de zonsopgang te zien.

TIP 7 - Uit eten 

Uit eten gaan in een restaurant om 13.00 uur is ook voor kinderen heel leuk. Op het warmst van de dag is het heerlijk om lekker in de schaduw te lunchen. De Italianen houden enorm van kinderen en vinden spelende kinderen in het restaurant geen probleem. Zo is het ook voor ouders genieten van het heerlijke eten!

Heb je ook zin gekregen om naar deze gezellig camping te gaan? Ga naar de pagina van Huisopdeheuvel!

Die leuke vakantie met je kinderen wil je natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, zodat je die mooie momenten voor altijd kunt bewaren. Hoe doe je dat?
Les 3Etangs is een sfeervol, kleinschalig en kindvriendelijk vakantieparadijs op een schilderachtig domein van 6 ha in het groene hart van Frankrijk, de Auvergne. Lees het interview met Basten en Christine.
Een tot charmehotel/B&B verbouwde boerderij uit 1885 in Limburg waar je heerlijk kunt eten en genieten van de heerlijke zwemvijver en fijne hottub. Lees het interview met Heidy.